Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Končíme v ČP mužů Muži

Končíme v ČP mužů

​Nová moderní hala (v Nové Bělé) hostila ve středu 13.10. utkání druhého kola Českého poháru mužů ve volejbale. Mezi sebou si tento večer poměřily síly dva týmy z jednoho města. Naši prvoligový kluci a extraligová Ostrava. Propagace zápasu zafungovala dobře a hala už se hodinu před zápasem začala pomalu plnit prvními fanoušky volejbalu. Těch mohlo být nakonec odhadem osm desítek. Naprostá většina z nich využila možnosti zakoupit si za dobrovolný poplatek slosovatelnou vstupenku, a tak na 3 šťastné vylosované po zápase se usmálo štěstí a odnesli si ceny v celkové hodnotě přes 6 tisíc korun.

Český pohár mužů

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava : VK Ostrava 0:3 ( -14, -15, -18)

Esa: 3:6  Chybné servisy: 15:9 Bloky: 3:6 – Statistika je pouze orientační.
Rozhodčí: p. Kubinec / p. Ostranský.
OU Ostrava : Štefko, Borski, Zamazal, Drozd, Holiš, Balon – Urban ( Rodek, Pudich)
VK Ostrava: Jambor, Bauman, Kotas, Fořt, Vancl, Dvořák – Sobczak.

Úvod první sady nám uteče hned na samotném začátku. Nedokažme si poradit se servisem Jambora či Kotase 2:6. Prakticky se prosazujeme jenom přes blokaře Borského a tím se držíme aspoň trochu na dostřel 7:10 / 9:12. Následně nedokážeme při jednom postavení šestkrát v řadě odztrátovat a pohled na světelnou tabuli nevypadá vůbec příznivě 9:18. První set ukončí v prospěch celku z Moravské Ostravy náš bývalý hráč Kotas 15:25 = 0:1 na sety.

Druhý set začínáme výrazně lépe. Balon složí na útoku a následně vyšle dva nechytatelné servisy Štefko 3:0. Borski si počká na síti na Fořta 7:4. Historie se naneštěstí opakuje, opěr máme problém s příjmem a po špatném příjmu nesložíme míč dokonce sedm krát 7:11 v řadě. Tato šňůra soupeře evidentně uklidnila a tak po zbytek setu se dostaneme maximálně po pěkném útoku Zamazala středem na mínus tři body 10:13. Nakonec v druhém setu uhrajeme ještě o jeden bod méně. Druhou sadu ukončuje pajpem dobře hrající Vancl 14:25 = 0:2 na sety.

Na začátku třetího setu máme opět problém s příjmem, a tak v pohodě již hrající soupeř nám odskakuje na 1:5. Nevzdáváme se a postupně z nás konečně odpadá přílišný respekt ze soupeře. Držíme tempo zápasu a na chvíli po smeči Holiše srovnáme na  11:11. Hosté znovu odskakují a my si bereme tajm po tom, co univerzál Dvořák dělově setřelí útokem po lajně naše libero – (následně se však sportovně omluví) 12:16. Ještě jednou se přiblížíme po Zamazalově servisu na dva bodíky 15:17. To je z naší strany ale vše a soupeř už si zkušeně zbytek setu - zápasu pohlídá. Vancl vytlouká náš trojblok a tím ukončuje historicky první vzájemné měření sil 18:25 = 0:3 na sety.

Osobně jsem očekával lepší výsledek (možná trochu naivně i výhru) a hlavně kluci nenavázali na výbornou hru z předcházejících zápasů. Sportovně musíme uznat, že soupeř byl dnes volejbalově lepší, hrál oproti nám daleko uvolněněji a tak po zásluze zcela jasně zápas ovládl. Nám nezbývá než na tento zápas rychle zapomenout a plně se soustředit na víkendový důležitý vstupní dvojzápas v první národní lize.

Ostatní dnešní výsledky:
Benátky – Příbram 0:3.
ČZU Praha – Odolena Voda 0:3.
Bučovice – Zlín 0:3.
Už dříve postoupilo Kladno po výhře 3:0 nad Dobřichovicemi.
Zápasy Hradec Králové – Brno a Holubice – Beskydy nebyly v době uzávěrky tohoto článku ještě odehrány.

Krátký pohled trenéra Jakuba Zvolánka na dnešní zápas: Pro nás to bylo - po dlouhé době utkání s hodně kvalitním soupeřem. Čekali jsme hodně těžký zápas a to se nakonec i potvrdilo. Největší rozdíl byl na servisu a příjmu podání. Jelikož od ní se pak odvíjí celá naše hra. Dnes jsme se v podstatě do zápasu ani nedostali a nemohli jsme tak pořádně předvést to, co vlastně umíme. Tenhle zápas pro nás může být maximálně ponaučením do těch dalších. Snad v první lize budeme tady v těch herních činnostech kvalitnější. Přesněji na přihrávce.

Pozvánka:
O víkendu začínáme na domácí palubovce v Nové Bělé historicky premiérovou sezonu v první lize. V pátek od 19:00 přivítáme celek Velkého Meziříčí a v sobotu od 11:00 Teslu Brno.

Srdečně zveme všechny naše fanoušky 😊.