Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Muži v Bojkovicích opět na bedně! Muži

Muži v Bojkovicích opět na bedně!

Dlouhých 330 dní trvala zápasová pauza našeho mužského celku, který v měsíci srpnu vstoupil již do své 6. sezóny od založení klubu. Za těch šest let se toho opravdu stalo opravdu dost a já osobně věřím, že to zase (pokud to zdravotní situace u nás dovolí) posuneme zase o level výše!

Na začátku každého soutěžního ročníku jste byli na tomto webu zvyklí na informace o tom, co se nového v klubu během herní pauzy vždy odehrálo. Nicméně letos uděláme menší změnu a zaměříme se hned v úvodu hned na antukový turnaj v Bojkovicích, kde jsme v sobotu 21. srpna 2021 obhajovali loňské vítězství.

Příprava pro mě osobně na tento turnaj začala již v pátek kolem poledne, kdy jsem navštívil místní zdravotnické centrum, abych si ověřil svůj negativní covidový stav. To se samozřejmě podle očekávání potvrdilo a já tak mohl domluvit s Prochym ranní odvoz, který byl stanoven na šestou hodinu ranní směr Zlínský kraj. Cestou nabíráme libero Míšu Urbana, jenž svoji fyzičku ještě nedávno piloval ve Vysokých Tatrách, blokaře Míšu Borského a ve Frýdku u jednoho místního nákupního centra naši novou posilu, o které se však zmíním trochu později. V průběhu cesty se potkáváme i s posádkou klubového transportéru, která je tvořena jmenovci Holišovými a bratry Zamazalovy.

Cesta probíhá naprosto v pohodě a něco málo kolem 8.15 jsme s dostatečným předstihem (a jako jedni z prvních) na místě činu. Kousek po nás dorazí ještě Dája Pudich a my jsme pro tento den v kompletní sestavě. Někteří naši hráči na tomto turnaji nejsou, protože ještě mají svůj program. Třeba nahrávač Jan Štefko bojoval se svým spoluhráčem Jakubem Gálou na letním poháru v plážovém volejbale, který se konal v Praze. Nakonec tam tento beach volejbalový tým obsadil dělenou pátou pozici, když o týden dříve byla tato dvojice na podobném typu turnaje na stříbrné pozici 😊.



Krátce po deváté hodině ranní bylo všech osm týmů připraveno na místním centrkurtu na slavnostní zahájení v pořadí 77. ročníku O Pohár Bílých Karpat. Dá se říci, že letošní startovka byla v podstatě stejná jako minulý rok. Extraligu zastupovala Fatra Zlín. První ligu náš tým Volejbal Ostrava (letos hrajeme už pod křídly USK Slávie Ostravská univerzita) a jejich budoucí protivník v první lize - Staré Město. Druhou ligu nám známé Šlapanice u Brna a Kojetín. Dva týmy postavili junioři Zlína a samozřejmě nechybělo ani domácí pořadatelské družstvo Bojkovic. Systém turnaje byl následující: dvě skupiny po čtyřech. Vítěz postupoval přímo do semifinále. Druhý a třetí tým šli do čtvrtfinále.

Skupina A

(ta se celá odehrála na hlavním kurtu a zápasy se hrály vždy na dva sety do pětadvaceti bodů)

„USK Slávie OU – Volejbal Ostrava“ – Zlín Junioři A 1:1  49:46 ( 24:26 a 25:20).

Esa: 5:1 Chybné servisy: 8:6 Bloky: 4:7.

Zlínští junioři tak byli našimi prvními protivníky na tomto turnaji. Jejich trenérem byl stejně jako v loni - bývalé extraligové libero Přemysl Obdržálek. Tento tým zrovna v tomto termínu byl v tomto místě na soustředění.
V úvodní sadě po celou dobu dotahujeme. Největším problém byl v tom, že jsme si nedokázali poradit s obranou juniorů na síti a všech sedm bloků jsme obdrželi v prvním setu. V koncovce máme dokonce jeden setbol – ten však nevyužijeme. Na soupeřům první se naopak na útoku vyhodíme.



Druhý set máme zcela pod kontrolou a za stavu 13:5 si odbyde premiéru v mužském A týmu věkem ještě kadet a herně pořád se lepšící Ondra Zamazal (viz foto výše). Set nakonec vyhrajeme ku 20 a čeká nás více než dvouhodinová pauza. Tu využije většina týmu k vyzkoušení místních domácích klobás a podle ohlasu panovalo všeobecná spokojenost.
 
Od druhého zápasu jsme díky menšímu zdravotnímu problému museli vyměnit nahrávače. Petra Holiše nemohl nahradit nikdo jiný než náš manažer Martin Procházka, který tak opět prodloužil svou dlouhou kariéru 😊.

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava – Staré Město 2:0 50:38 ( 25:22 a 25:16).

Esa: 3:2 Chybné servisy: 10:7 Bloky: 5:4.
Začátek byl opět z naší strany opět trochu slabší, ale koncovka je naše. Druhý set byl už v podstatě naší exhibicí. Nedokážu říci, jestli soupeřův tým přijel v 100% sestavě, nicméně tento tým bych nazval propadákem turnaje, jelikož (i při vší úctě k pořadateli turnaje) s nimi by neměli prvoligový volejbalisti dostat naloženo úplně jasně 0-2...

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava – Bojkovice 2:0 50:32 ( 25:19 a 25:13)

Esa: 7:1 Chybné servisy 12:6 Bloky: 4:2.

Výsledek vypadá možná drtivě, avšak pro domácí celek možná až příliš krutě. Set a půl s námi hráli naprosto vyrovnanou partii. Rvali se o každý míč. Řekl bych, že jim však postupně docházely síly a my tak nakonec bez ztráty setu vyhráli.

Konečné tabulky skupin

Skupina A:
1. Volejbal Ostrava 5b. 2. Zlín jun. „A“ 4b. 3. Bojkovice 3b. 4. Staré Město 0b.
Skupina B:
1. Zlín 6b. 2. Šlapanice 3b. 3. Kojetín 3b. 4. Zlín jun. „B“ 0b.



Máme tak za sebou úvodní fázi turnaje. Je čas na guláš a doplnění tekutin 😊. Tuto malou pauzu využijeme a představíme hráče, který na smečařském postu nahradí Kirila Yunitského. Touto novou a zajímavou posilou bude 195cm měřící (loni hráč extraligových  Beskyd) – Josef Drozd. Na první dojem rozhodně mohu říci, že tento hráč pro náš tým může být velmi kvalitní posilou! devil
 

Semifinále

(money match) – zápas ve kterém budoucí vítěz ví, že odjede s pěkným příspěvkem do klubové piny.

"USK Slávie OU – Volejbal Ostrava" – Šlapanice 2:1 (19:21, 21:14 a 19:17 !)

Se Šlapanickými jsme toho odehráli už celkem dost, povětšinou to byly vyrovnané zápasy a ani tento nebyl výjimkou.
Úvodní dějství je vyrovnané, ale naši soupeři jsou po celou dobu krůček před námi. Druhý set zlomíme podáním Borského a náskok už neztratíme (i Prochy zablokuje!). Ve třetím setu za stavu 14:10 jsme mohli být v pohodě. Nicméně 5x v řadě jsme nesložili bodový míč14:15. Za stavu 17:17 zasmečujeme přes Drozda a následně útok soupeře letí mimo a my tak po roce opět jdeme do finále 😊 19:17!

Finále

"USK Slávie OU – Volejbal Ostrava" – Zlín 0:2 (17:21 a 15:21)

Finále, které se dalo očekávat před začátkem turnaje, se nakonec potvrdilo. Loni jsme je porazili – letos jsme na ně nakonec bohužel nestačili. V obou setech (jako přes kopírák) si Zlínští získali hned na začátku pohodlný náskok čtyř bodů, který jsme i přes veškerou snahu už nezlomili.







Bereme tak konečné II. místo a Daniel Holiš cenu pro nejlepšího smečaře turnaje. Do Ostravy se vracíme cca 14 a půl hodiny po ranním odjezdu.
Jak bude vypadat nová sezona – složení týmu a jiné zajímavosti, se dozvíte v průběhu následujícího týdne, kdy bude vyzpovídán náš manager 😊.

Tak zase příště! wink