Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Výsledkově nepovedený víkend Muži

Výsledkově nepovedený víkend

O minulém víkendu jsme absolvovali zatím nejdelší výjezd v naší krátké prvoligové historii.

Za ziskem dalších bodů jsme se vydali na dva dny směr Liberecko. Prvním našim soupeřem byla Lokomotiva Česká Lípa. Ten je nevětším volejbalovým týmem v okrese. Cílem tohoto oddílu je důstojná reprezentace města či výchova vlastní mládeže. Co se týká pohledu na soupisku A týmu, tak mohu říci, že ani o jednom z hráčů jsem asi nikdy neslyšel. Takže velká neznámá.

To Dukla Liberec je klasický volejbalový oddíl, jenž jako jediný má zastoupení jak v mužské tak ženské extralize. Místní B tým má na soupisce mj. bývalého top extraligového univerzála Vencovského či nadějné mladíky (Bryknára, Hendricha, Pavlíčka či Staňka), kteří se objevují na soupisce i extraligového mužstva. Mimochodem oba tyto týmy v základní části byly zařazeny do stejné základní skupiny B. Úspěšnější byla Lípa v poměru 11:3 na body.

Lokomotiva Česká Lípa: USK Slávie OU – Volejbal Ostrava 3:2 ( -18, 18, -19, 19, 10 )

VK Dukla Liberec B – USK Slávie OU – Volejbal Ostrava 3:1 ( 20, 21, -20, 20)

Sestava – V pátek jsme byly až na Kubu Balona komplet. V sobotu navíc chyběla dvojice Gramel / Pudich.

Postřehy manažera / asistenta trenéra Martina Procházky:
Česká Lípa – Páteční utkání rozhodla větší bojovnost soupeře a odhodlání zvítězit. V prvním a třetím setu jsme domácí odstavili výborným servisem. V setu druhém a čtvrtém naopak soupeř tlačil na podání náš. Útočil lépe středem a více bojoval. V tiebreaku po dvou našich chybách se domácí tým dostal do laufu a větší bojovností převrátil bodový zisk z tohoto zápasu na svoji stranu.
Liberec – Zápas se odehrál v hale, kde se hraje extraliga a letos i liga mistryň. Do utkání nezasáhl nejznámější hráč z domácí soupisky Vencovský. Zápas jsme museli odehrát bez klasického univerzálního hráče, a tak musel na tomto postu zaskočit Dan Holiš. Hlavními důvody naší prohry byl lepší servis domácích a naše horší obrana na síti.


Tabulka – Po třech odehraných zápasech jsou tři body málo. Osobně jsem počítal minimálně s body šesti.
Ostatní víkendové výsledky 5. a 6. kolo ( 17.12 – 19.12)
Lvi B – ČZU Praha 3:0 ( 21, 13, 20)
Liberec B – Staré Město 3:0 ( 21, 21, 23)
Lvi B – MFF Praha 3:0 ( 18, 14, 19)
Česká Lípa – Staré Město 3:0 ( 21, 14, 15)
Aktuální tabulka:
1. Lvi Praha 13b. 2. Liberec B 9b. 3. Česká Lípa 6b. 4. Staré Město 5b. 5. ČZU Praha 5b. 6. MFF Praha 4b. 7. Ostrava 3b – Týmy na páté a šesté pozici čeká baráž o udržení v soutěži. Poslední tým sestupuje přímo do druhé ligy.

Program: Do roku 2022 vstoupíme domácím dvojutkáním (dohrávka 1-2. kola). Ve sportovní hale na ulici Krmelínská v Ostravě Nové – Bělé přivítáme nejprve v pátek 14.1.2022 od 19:00 TJ ČZU Praha. Tento tým má na soupisce bývalé extraligové hráče mj. Hykše, Kohlmanna, Kupilíka či Marela.V sobotu 15.1.2022 potom od 17:00 jiný pražský tým VSK MFF UK Praha. Tady je nejznámější jméno univerzál Adam Shaker, který je i na soupisce Aera Odolena Voda. Nicméně start tohoto hráče je velice nepravděpodobný z důvodu časové kolize z extraligovým zápasem.
Těšíme se na vaši návštěvu smiley.