Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Ostrava hlavní město světového volejbalu. Muži

​Ostrava hlavní město světového volejbalu.

Klubová sezona je ukončena. Ostrava se bude bavit volejbalem i nadále.

Zrak všech fanoušků  světového volejbalu bude směřovat do hornické metropole Ostravy. Tam si to hvězdy plážového volejbalu rozdají nejen o turnajový triumf / extravagantní trofej, ale i o důležité body do olympijské kvalifikace od 31.5 do 4.6. Jedná se o čtvrtou zastávku z deseti kategorie Elite 16. Do kvalifikace – hlavní soutěže zasáhne celkem 56 dvojic z 23 států. Největší zastoupení mají USA s deseti páry a poté Brazílie s osmi.

Historie turnaje:




Čtyři ročníky sedm vítězných dvojic. Jen jedna dvojice v industriálním prostředí DOV ovládla tento turnaj 2x a letos tak budou určitě útočit na potencionální hattrick. Jedná se o aktuální olympijské šampiony ze země vikingů Anders Mol / Christian Sorum.

Favoriti:

V mužské kategorii je to na tipování jednodušší. Výborní Norové / Čeští kluci a mladí Švédové s jejich netypickým pojetím hry Ahman / Helvig. Osobně budu přát i dvojici, která se prezentuje tvrdými útoky a dobrou obranou na síti. Jedná se o Katarský tandem Cherif / Ahmed.
U žen může vyhrát kdokoliv. Stabilní formu mají Australanky Mariafe / Clancy. Na dobrý výsledek bude útočit i duo USA Hughes / Cheng. Černým koněm turnaje by mohli být jejich reprezentační kolegyně Nuss / Kloth. Senzační jízdu, kdy vyhrál pár z kvalifikace by mohla zopakovat moje nejoblíbenější dvojice Paredes / Wilkerson. Evropa bude sázet na sympatické duo z Lotyšska Graudina / Kravcenoka či na mladé Nizozemky Stam / Schoon. Zajímavostí tohoto páru, je určitě to, že mají narozeniny ve stejný den. Dělí je tak přesně tři roky života 😊.


Osobnost turnaje:

Ágatha Bednarczuk Rippel legenda plážového volejbalu -  rodačka z Brazilské Curitibi. Stříbrná medailistka z RIA 2016.

Česká stopa:

 


Tuzemský volejbal bude reprezentovat jak zkušenost tak i dravé mládí. Do letošního turnaje zasáhnou tři mužské a tři ženské páry. Dočká se Dejv s Perunem pod vedením italského stratéga Tomatise konečně vítězství na žhavém Ostravském písku ? Mezi favority samozřejmě patří, ale znáte to míč je kulatý a může se stát cokoliv. Forma se snad kluků bude držet i nadále. Na posledním turnaji kategorie Elite 16 v Brazílii se jim podařilo zvítězit. Ve skupině to vypadá v době uzávěrky na souboj s Němci / Holanďani a týmem z kvalifikace.
Na divokou kartu se představí aspoň za mě trochu překvapivě dvojice Trousil / Oliva. Pro tuto dvojici to bude premiéra na takto významném turnaji a jakýkoliv zisk setu budou určitě považovat za úspěch.
Třetím do party bude dvojice mladíků  Šepka / Semerád. Ti minulý rok zaujali v DOV sympatickým výkonem. Postup z nabité kvalifikace by však byl příjemným překvapením – sportovní senzací.
Něžnější pohlaví bude v hlavním poli hájit dvojice Hermanová / Štochlová. Prvně jmenovaná Ostravská rodačka turnaj už vyhrála. Byt bych jim přál úspěch. Tak to budou mít obrovsky složité. O víkendu prohráli v Nations Cupu s dvojicí s Polska. Takže to na nějakou velkou formu nevypadá + tady je čekají soupeřky z jiné výkonnostní ligy. Nabité tribuny však nenechají děvčata chladné a určitě se budou srdnatě rvát jako lvice o každý míč.
Do Ostravy se vrací i druhá z vítězek Markéta Nausch dříve Sluková ta spojila síly s bývalou – jednou z nejlepších smečařek šestkového volejbalu Helenou Havelkovou s nadějí se dostat na olympiádu do Paříže. I ony v Nations Cupu prohráli s Polkami. Jejich cesta kvalifikací začne ve středu dopoledne.
Třetí dvojicí do party jsou sestry Pavelkovy. Největší talenti českého volejbalu – mistryně Evropy v kategorii U18. V kvalifikaci nasazené jako číslo 16 to znamená, že půjdou na číslo jedna což je zatím kanadský pár  Paredes / Wilkerson.

Zajímavosti:

Na ostravské pláži bude zápasit i hráč, který odehrál přes čtyřista zápasů v NBA . Tento sportovní unikát se jmenuje Chase Budinger.
Turnaj bude mít poprvé v historii – třeba i po vzoru tenisového Wimbledonu oficiální pochutinu. Tou budou Rurki ( Trubička plněná pařížskou šlehačkou ) .

Harmonogram turnaje:

31.5 od 8.30 kvalifikace.
1.6 – 2.6 od 8.30 zápasy ve skupinách.
3.6 od 10:00 play off + čtvrtfinále.
4.6 od 9:00 zápasy top čtyřky – semifinále + finále ( vyprodáno ).

Zlatá evropská volejbalová liga:

Pokud jste nesehnali lístky na víkend nebo máte radši šestkový volejbal v hale tak i vy se máte na co těšit 😊. Po šesti letech zavítá do našeho města reprezentační A tým a to jak mužů tak i žen. Ženy se utkají od 16:00 s Rumunskem. Muži od 19:00 s Estonskem. Tyto zápasy bude v sobotu 3.6 hostit poprvé v historii – teď už naše domovská hala City Campus – hala míčových sportů na Černé louce v Centru Ostravy.   
Pro oba národní týmy bude tato soutěž sloužit především na sehrání / na vyzkoušení nových mladých hráčů před evropskými šampionáty a olympijskou kvalifikací o Paříž 2024.

Ostrava žije volejbalem i nadále !!!