Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Rozhodli jsme se nehrát 1. ligu mužů Muži

Rozhodli jsme se nehrát 1. ligu mužů

Čím dále, tím více vnímáme negativní funkci vedení ČVS, které zajímá především extraliga a reprezentace. Ale i tak jsme nejenom my byli překvapeni rozhodnutím placeného zaměstnance ČVS v Praze pana Ira, že letos se bude opět hrát časově i finančně náročnější "stará" varianta organizace 1. ligy mužů a o tom s nikým letos nebude debatovat... Pro příští sezóny se to bude teprve řešit. Naše oficiální stanovisku našim fanouškům zveřejňujeme níže.

Český volejbalový svaz
k rukám předsedy svazu
a vedoucího soutěže 1. liga mužů ČVS
V Ostravě 12. srpna 2022
Věc: Oznámení o odstoupení z účasti v 1. lize mužů
 
Jsme nuceni vám bohužel oznámit, že náš klub Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s. po analýze všech dopadů krize na náš klub a po jednání s hráči v letošní sezóně odstupuje ze soutěže 1. liga mužů (přestože jsme byli původně přihlášeni a doufali jsme, že budeme tuto prestižní soutěž hrát).
Naplnily se totiž naše obavy ohledně dopadů návratu do starého systému organizování této soutěže, který nepochopitelně ignoruje aktuální dopady celosvětové ekonomické krize. 1. liga mužů se tak stala opět vysoce nákladnou soutěží, na kterou je letos již velmi problematické sehnat financování.

Ze strany ČVS se jen dozvídáme o zvyšování nákladů na rozhodčí, o nové povinnosti dokonce proplácet účast delegovaného zástupce ČVS na utkání! Jen absolutní ignorant nevnímá problémy vysoké inflace, skokové zdražování nájmů, energií a prakticky všeho, což generuje oprávněné obavy hráčů o svou práci a o možnost uživit rodinu a splácet drasticky rostoucí měsíční náklady rodin – asi není třeba pokračovat.  

Všichni víme, že první liga není a nemůže být profesionální a hráče neuživí. Proto se není možno divit, že většina našich klíčových hráčů, kteří chodí ve všední dny normálně do práce, nám pře zahájením soutěží oznámila, že v současnosti je pro ně již neakceptovatelné, aby čerpali tolik páteční dovolené nebo si brali neplacené volno, protože jen do konce kalendářního roku si spočítali, že kvůli naší účasti v 1. lize mužů budou chybět v práci 6x (přitom kdyby se použil formát loňské regionální organizace 1. ligy, stíhali by v pohodě páteční utkání po zaměstnání).

Navíc vedení ČVS ústy svého generálního sekretáře (pro řadu klubů zcela nepochopitelně a překvapivě) hned na začátku jednání o letošní sezóně kategoricky odmítlo bavit se o prolongaci loňského formátu pro letošní sezónu (připustilo jen jednání o formátu soutěže v sezóně 2023­-2024).

Neúčast v této druhé nejvyšší soutěži nás velice mrzí, protože jsme si postup do nejvyšších příček soutěže odpracovali za ta léta nadšenou hrou na kurtu (na rozdíl od některých volejbalových hochštaplerů, kteří se tam dostali evidentním podvodem a z volejbalu si udělali jen velký kšeft!) Je ale neodpustitelné, že se z volejbalu vytrácí sportovní férové prostředí a že i těmito kroky čím dál více posíláte volejbal „do kytek“ a znechucujete čím dál více lidi, aby se tomuto krásnému sportu věnovali.

Volejbalu zdar a snad se ještě někdy český volejbal vzpamatuje!
 
Ing. Ivan Cap
místopředseda USK Slávie Ostravská univerzita, z.s. a předseda volejbalového oddílu.

Jelikož jsme se bez nutnosti baráže svými výsledky udrželi v 1. lize, tak při odstoupení z této soutěže nemáme možnost hrát 2. ligu a proto jsme se pro letošní sezónu rozhodli zopakovat si Krajský přebor mužů a vybojovat si opět místo v 2. lize.

Věříme ve své volejbalové schopnosti a v možnost se opět do 1. ligy co nejdříve vrátit ale doufáme, že v té době už svůj postoj k orzanizaci 1. ligy ČVS přehodnotí!