Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Povedený vstup mladších žáků do KP Mládež

​Povedený vstup mladších žáků do KP

aneb: drama od začátku do konce.

Loňskou parádní jízdu mladších žáků, která skončila famózní čtvrtým místem na republikovém šampionátu si určitě ještě vybavujete. Letos obměněný tým pokračuje tam, kde jejich předchůdci skončili. V soutěžním ročníku 2022 / 23 jsme absolvovali v rámci kraje sedm turnajů a nikdy jsme neskončili v nejvyšší výkonnostní skupině hůře než na druhé pozici.
Letos jsme začali cestu 8.10.2023 v nové hale v Ostravě – Třebovicích, kde jsme ovládli jednu ze dvou kvalifikačních skupin konané v tento den, a to s bilancí tří výher a žádné porážky. To pro turnaj konaný pátého listopadu samozřejmě znamenalo účast ve skupině o 1. – 5. místo.

Pojďme, se ale vrátit o pár dní dříve. Při rozdělení turnajů konaných 5.11. jsem narazil na možnou chybu. Dle mého názoru (bylo by to více logické) měl skupinu A hrát třetí tým kvalifikační skupiny, ve kterém bylo pět týmů a ne čtyři. Tuhle informaci jsem si mohl ověřit na stránce jiného klubu, kde bylo sděleno že s účastí B týmu v první výkonnostní skupině nepočítají. Jsem tak trochu puntičkář a proto, jsem se rozhodl zeptat na danou věc člověka, jenž má tuto soutěž na starost. Očekával jsem normální odpověď. Místo ní jsem absolvoval cca pěti emailovou arogantní komunikaci. V té mi nastalá situace nebyla srozumitelně vysvětlena – ta navíc končila větou: „Nikdo krom vás to neřeší, tak prosím o akceptování tohoto stavu!

Zajímavostí je navíc následující turnaj 23.10. byl na 90 % uveden ne třetí pozici kvalifikační skupiny „B“ Frýdek. Vím to, protože jsem dané osobě posílal možný přepočet bodů, když mi bylo sděleno, že existuje klíč na kombinaci bodů ve skupinách o různých počtech účastníků. Na logickou variantu toho, jak to mohlo být, už mi nebylo odpovězeno vůbec. Co je ještě šílenější je to, že pokud se podíváte na výsledky té samé skupiny nyní online je Frýdek najednou poslední… Tak trochu chaos?!
PS: Místo konání turnaje bylo dopsáno asi pět minut potom co jsem upozornil na to, že není uvedeno…

Ve výsledku to znamenalo, že v neděli 5.11 se sešlo na ZŠ Václava Košaře v městské části Dubina čtyři z pěti týmů z Ostravska. Ty poměřili svoji aktuální výkonost zároveň ve dvou tělocvičnách. Turnaj, jehož jsme se zhostili jako pořadatelé, se tak odehrál v celku rychlém tempu a není překvapením, že jsem se ho účastnil taky (byť ranní cesta ve vydatném dešti moc příjemná nebyla). Odměnou mi však byl možná nejnapínavější mládežnický turnaj, který jsem kdy viděl!
Naše soupiska se od minule rozrostla a někteří kluci si tak pravděpodobně poprvé vyzkoušeli jaké je odehrát část soutěžního zápasu. Soupiska aktuálně vypadá následovně : Klesnil Karel /  Krupa Norbert / Kunčický Tomáš / Maršál Vojtěch / Podlipný Maxmilián / Strak Karel / Stuchlý Jakub / Suchý Ondřej / Tesař Antonín /  Varkoček Tobiáš / Veselý Jindřich a Vládek David.

Volejbalový spolek Ostrava – VK Ostrava A 1:2 ( 20, -13, 7 )

První zápas měl trochu chladnější rozjezd a chvilku trvalo, než se do toho chlapci po ránu dostali. Tahle kategorie je převážně o servise, který máme v prvním setu účinnější my 11:6. I hosté, kteří mají opticky vyšší tým se pomalu zlepšují 13:13.  Do koncovky se jde za vyrovnaného stavu po 17. K náporu zavelíme při servisech hráče č.7 Vojty Maršála 20:17. Hostující trenér zkusí výsledek ještě zvrátit při oddechovém čase, kdy svému týmu sdělí informace ve smyslu: Oni nejsou lepší než my, ale děláme hodně chyb. Zbytek setu už si pohlídáme 25:20.
Sada číslo dvě je vyrovnaná a vedení se překlápí ze strany na stranu až do stavu 11:11. Pak na chvilku při jednom postavení vypadneme z tempa a proti týmu, který je na stejné úrovni se bude už těžko dotahovat 11:16. Zkusíme ještě okořenit sestavu novými tvářemi, ale to na projevu na hřišti z naší strany nic nezmění, a nakonec odejdeme poraženi 13:25.
Jak už jsem psal výše – kvalita servisu je důležitá a hosté jsou v něm daleko účinnější. My se udržujeme na dostřel do stavu 7:9. Ve zbytku utkání si už nepřipíšeme ani bod a musíme tak zkousnout první porážku ve čtvrtém zápasu tohoto ročníku KP U14 7:15!

Volejbalový spolek Ostrava – Nový Jičín 2:1 ( 23, -12, 14 )

Do druhého zápasu proti vlkům nevstoupíme dobře a jsme v prvním setu až mínus pět 15:20. Pak se do servisů znovu opře Vojta Maršál a stav otáčíme 21:20.  První setball ještě nevyužijeme – následně však hosté servis pokazí 25:23.
Následná sada je co do výsledku prakticky stejná do výsledku jako v prvním zápase. Jediný rozdíl, že nezachytíme už samotný úvod 12:25.  Tiebreak rozhodl za stavu 14:14 útokem stabilně dobře hrající Kája Strak + přišlo eso z naší strany 16:14! Nakonec se ukáže, že každý bodík bude pro celkový výsledek v tabulce klíčový.

Volejbalový spolek Ostrava – VK Ostrava B 2:0 ( 10, 11 )

Ve třetím zápase jsme poměřili síly s týmem, který jsme porazili hladce už v samotné kvalifikaci. VKO B jsou kluci pravděpodobně na začátku své volejbalové kariéry. Skoro polovina všech výměn končila hned po servise. Není tak vůbec překvapivé, jakým skorém tento zápas skončil 😊.

Volejbalový spolek Ostrava – BVO ZŠ Formana 2:1 ( 19, -19, 10 )

První dva sety dopadnou co do výsledku stejně, jen první vyhrajeme my a druhou soupeř. Podaří se nám překlonit bilanci třetích setů dnešního dne na naší stranu?  Při nerozhodném stavu 3:3 jde na servisy Kája Strak a jeho nepříjemné servisy jsou kvalitním základem pro našich následujících pět bodů v řadě 8:3. Otáčíme strany a je prakticky rozhodnuto. Pět bodů v rozdílu zůstalo až do samotného konce 15:10!

Dvě minuty po půl třetí je dobojováno a teď už vlastně nezbývá jen, než čekat až naskočí konečná tabulka turnaje. Ta naskočí možná za dvacet minut a lze tak vidět, že ani na devátém turnaji v řadě této kategorie jsme neskončili hůře než druzí!!!

Konečná tabulka turnaje:
1. VK Ostrava A 8b. 2. Volejbalový spolek Ostrava 8b. 3. Nový Jičín 8b. 4. BVO ZŠ Formana 6b. 5.VK Ostrava B 0b.
Závěrem bychom rádi poděkovali klukům za kvalitní výkony – pevně věříme, že nám budou dělat pořádnou radost i nadále. Poděkování také patří všem těm, kdo se podíleli na samotné organizaci turnaje a v neposlední řadě všem fanouškům 😊.

Pozvánka:
Předposlední turnaj kategorie U14 v tomto roce se odehraje 26.11.2023 zatím na nespecifikovaném místě.