Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Muži ve druhé lize nakonec až pátí Muži

Muži ve druhé lize nakonec až pátí

Je na čase se podívat, jak proběhlo posledních čtrnáct dní druhé volejbalové ligy sezony 2023 / 2024.

Po posledním domácím dvojutkání proti Šlapanicím, jsme vyjeli k poslednímu zápasu do Drásova a místo šesti bodů, jsme nepřivezli ani jeden. O celkovém umístění rozhodlo nakonec poslední dvojkolo. Tam už jsme to ovlivnit vzhledem k volnému losu nemohli.

VS Drásov – Slávie OU Volejbal Ostrava 3:1 ( 16, -18, 20, 23 ) a 3:1 ( 22, 18, -22, 17 )

Prochy: Na zápas v Drásově jsme odjeli v sedmi lidech. Chyběli nám hráči z nejrůznějších důvodů jako je zranění / pracovní povinnosti či MČR v plážovém volejbale. Oba zápasy byly celkem vyrovnané. Domácí měli v klíčových situacích více štěstí a vyhráli. Na dvojutkání v Drásově mě překvapila jedna věc a to nasazení jen jednoho rozhodčího do utkání druhé ligy. V klíčových okamžicích utkání jeden rozhodčí zápas prostě nezvládne.

Kuba: Do Drásova jsme jeli v 8 lidech, takže byl už malý zázrak, že jsme se sešli. První zápas jsme nastoupili s Kalym na smeči a přestože jsme neodehráli vůbec špatné utkání, tak proti domácím, kteří odehráli v poli životní zápas a taky protože byli v nejsilnější sestavě, tak jsme odešli poraženi 3:1. Druhý zápas, i přestože jsme moc nemohli střídat, tak jsme nastoupili poprvé v sezóně bez libera, ale Míša se přemístil na smeč, takže i mi blokaři jsme si museli vzpomenout na hru v poli a hlavně na příjem, což nebyl problém, jak Honza tak já jsme tu zkoušku zvládli obstojně, ale na domácí kteří byli v ráži to nestačilo.

Výsledky 33 – 36. kolo ( 16.3 – 23.3. 2024 ) :
Šlapanice – Staré Město 3:0 ( 22, 19, 13 ) a 3:1 ( 20, -13, 20, 18 )
Brno jih – Kometa Brno 2:3 ( 28, -11, -23, 21, -7 ) a 3:0 ( 23, 21, 19 )
Kojetín B – Nový Jičín 3:0 ( 26, 18, 21 ) a 3:2 ( -26, -19, 33, 20, 12 )
Kojetín A ( volný los )
Kojetín A – Kojetín B 0:3 ( -14, -21, -18 ) a 1:3 ( -19, 21, -15, -14 )
Nový Jičín – Brno jih 3:0 ( 20, 23, 25 ) a 1:3 ( 21, -22, -17, -28 )
Staré Město – Drásov 2:3 ( 8, -20, 19, -19, -12 ) a 1:3 ( -23, -15, 22, -14 )
Volejbal Ostrava ( volný los )

Konečná tabulka sezony 2023 / 2024:
1.Kojetín B 82b. 2. Šlapanice 58b. 3. Kometa 55b. 4. Brno jih 53b. 5. Volejbal Ostrava 53b. 6. Drásov 46b. 7. Nový Jičín 42b. 8. Staré Město 40. 9. Kojetín A 1b.

Bodový poměr proti jednotlivým soupeřům:
Kojetín B 0:12 / Šlapanice 4:8 / Kometa 8:4 / Brno jih 7:5 / Drásov 3:9 / Nový Jičín 10:2 / Staré Město 9:3 a Kojetín A 12:0 = 53. bodů.

Zhodnocení soutěžního ročníku 2023 / 2024:

Prochy: První polovinu soutěže do konce roku 2023 jsme zvládli velmi dobře. Prohráli jsme jedno utkání na Kometě a potom dvakrát v Kojetíně. Myslím, že kdybychom byli kompletní v Kojetíně tak jsme i toto utkání zvládli a boj do konce sezony by vypadal jinak. Druhá polovina soutěže od ledna už byla trochu jiná. Dostali šanci i hráči z lavičky. Měli jsme zraněné hráče. Kvůli pracovním povinnostem nám chyběli klíčoví hráči a to se začalo projevovat na výsledcích jednotlivých utkání. Naše umístění v tabulce po skončení soutěže, je pro mne úplně nepodstatné. Když nám odskočil Kojetín, tak bylo jasné, že budeme druzí nebo při shodě okolností maximálně pátí. V našem týmu dojde k nutné generační obměně, a proto jako důležitější vidím zkušenost, jak se osvědčili noví hráči do našeho týmu včetně těch z lavičky a co můžeme od nich očekávat. Z toho pro mne pak vyplynulo, co musíme ve složení našeho týmu pro příští sezonu změnit.

Kaly: Sezonu vnímám kladně. Přece pro mne to byla sezona s novým týmem. Sehráli jsme se poměrně rychle, ale v některých situacích jsme nezachovali chladnou hlavu a dělali zbytečné chyby. Bohužel už to tak ale ve sportu chodí. Umístění není úplně takové, jak jsem doufal. Můj cíl byl udržet se v TOP 3. Bohužel to nevyšlo. Měli jsme poměrně velký náskok. Ale jiné tým nás v závěru dohnaly. Venkovní zápasy nedopadly podle očekávání a místo abychom loupili body, tak jsme je ztráceli. Nicméně atmosféra v týmu byla neuvěřitelná a dovedu si tvrdit, že půlka týmů v této soutěži nemá tak dobrý kolektiv jako náš univerzitní tým Volejbal Ostrava. Naše předvedená hra v závěru soutěže byla něco jako horská dráha, Jednou jsme hráli neskutečně a jednou jsme hráli jako bychom ten balon viděli poprvé. Největším kamenem úrazu v závěru soutěže byl náš servis a příjem, ale jako nahrávač nemůžu soudit kluky za jejich výkon, protože jsme v tom společně a každý má na tom svůj podíl. Doufám, že se klukům bude dařit v další sezoně. Moje působení tady končí. Odcházím nahrávat do Kojetína, kde teď bude baráž o první ligu. Já si tak budu moct opět zahrát první ligu. Děkuji za vše co mi Ostrava mohla dát a jednou se třeba uvidíme. Děkujeme Kalymu za výkony v našem dresu a přejeme mu nejen do pokračující volejbalové kariéry jen to nejlepší 😊!

Kuba Přibyl: Moje první sezóna v 2. lize mužů byla super! S klukama jsme si hned sedli a začátek byl jako z říše snů, když hned v prvním zápase jsme potrápili moje bývalé spoluhráče a vlastně teď i bronzový tým 1. ligy BV Ostrava. Liga začala pro nás výborně a až do zápasu s Kojetínem B u nich jsme vždycky přiváželi minimálně 3 body. Chleba se začal lámat až ke konci soutěže, tak asi v půlce února, kdy nám začali odpadávat tréninky z důvodu velké absence hráčů a trénovat skoro každý trénink jenom v 5 lidech, to se prostě muselo projevit. Jak ostatní týmy kolem nás šli hrou nahoru, tak našim hlavním úkolem bylo poskládat jakkoliv sestavu 7 lidí, abychom mohli hrát. Bohužel stalo se a teď už s tím nic neuděláme, ale snad se v příští sezóně bude zase dařit jako na začátku. Na konec bych chtěl samozřejmě poděkovat klukům za sezónu i přestože jsme nakonec to pódium neudrželi, tak jsem rád, jak mě kluci přijali mezi sebe a předali mi spoustu zkušeností. Velké díky vám borci!

Michal Borski: Celou sezonu jsme se drželi na druhém místě tabulky. Zejména díky dobrému začátku. Ale jak to bývá, v průběhu sezony přišly zranění, pracovní a rodinné povinnosti zkušených opor a i jiné záležitosti, takže 5. místo je asi odpovídající tomu, jak a v jakém počtu se ke konci sezóny trénovalo a jak se na některé zápasy lepila sestava, aby nás vůbec bylo dost. Každopádně to ukázalo, že i při takovém nasazení, jsme schopni hrát o čelo tabulky.

Pepa Drozd: Umístění mi přijde adekvátní, vzhledem k tomu jak se snižoval počet hráčů v našem týmu od půlky sezony. Tak samo to platí i pro výsledky. Herní projev mi přišel fajn. Ve většině případů klidná a vyrovnaná hra. Tak to mám rád!

Ondřej Rádek (redaktor webu a fanoušek): Konečné páté místo našich mužů, je pro mne prostě zklamáním. Chápu, že se nemůžeme měřit s týmem Kojetín B, jehož tréninkové vytížení je někde jinde než u celého zbytku ligy. Ne nadarmo tam hraje možná až sedm hráčů i první národní ligu. Jsem však přesvědčen o tom, že máme lepší tým než týmy, které skončily na poslední chvíli před námi. Ještě možná měsíc před samotným vyvrcholením to vypadalo na pohodlné udržení druhého místa. Co se nakonec podepsalo nad celkovým propadu  tabulkou? Přístup jednotlivých hráčů. Rozdílná výkonost – herní projev. Na domácím hřišti jsme získali celkem čtyřicet bodů – za to se soupeřových palubovek, jsme dovezli do Ostravy bodů pouhých třináct. Zajímavostí je i to, že pokud zápas došel až do zkrácené páté sady, tak pokud se koukám správně, tak máme bilanci za celou sezonu 0:6! Co se týká mé účasti na zápasech, tak doma jsem si udržel 100%. Venku jsem byl za celou sezonu pouze jednou v Kojetíně, což je málo vzhledem k minulým rokům. Vzhledem k tomu, jak se vyvíjeli zápasy mimo Ostravu, tak jsem raději upřednostňoval domácí zápasy kadetek, které mají u nás za sebou teprve druhou sezónu. Netuším, jak bude vypadat sestava týmu na podzim, ale za všechny fanoušky klubu si přeji, abychom vrátili tam, kam patříme!

Závěrečné slovo prezidenta klubu ing. Ivana Capa:

Od začátku soutěže jsem věděl, že máme opět velmi silný tým, který má oprávněnou ambici hrát na špici této soutěže. Byla to parádní jízda, kdy jsme se střídali na 1. a 2. místě s Kojetínem. Věděl jsem, že máme na to Kojetín B porazit, ale to bychom museli hrát v plné sestavě. Když jsem ale posuzoval důvody absence některých hráčů, tak jsem se smířil, že i naše dlouholeté opory mají už nárok věnovat více času rodině nebo svému živobytí a já jim i tak děkuji za vstřícnost, jak se dle svých možností snažili pomoci týmu.
Na druhé straně jsem s manažerem týmu koncem sezóny (zejména když jsme ztratili šanci na 1. místo) bohužel řešili liknavý přístup k účasti na trénincích i zápasech u některých hráčů. Nechci tady být konkrétní, ale oni to sami moc dobře ví, a osobně s jejich účastí v příští sezóně už nepočítám. Dávám Prochymu hodně volnou ruku, zdravé jádro týmu zůstává, nová zajímavá jména jsou už nasmlouvaná, a tak věřím, že na příští sezónu budeme mít opět silný tým, který bude mít ambici bojovat o špici tabulky!
Osobně děkuji i Ondrovi za jeho poctivé reportáže ze zápasů a za jeho hodně hlasité fandění (nejenom na zápasech 2. ligy)! (a policii v Orlové, že nám jej kvůli bubnování nezatkli…)devil

Závěrem společně s Ondrou děkujeme všem fanouškům, kteří nás podporovali během soutěžního ročníku ať už přímo v hale nebo aspoň virtuálně!
Děkujeme také všem návštěvníkům našich stránek za to, že si naše články (nejenom o zápasech mužů, ale čím dál více i o úspěších naší mládeže) čtete – věřte nám, je zatím dost práce. Ale na druhé straně určitě to stojí za to, když i díky tomu máme aktuálně 466.633 shlédnutí našich stránek na tomto webu! 

Tak ještě jednou děkujeme a zase příště 😊.