Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Kadetky začínají bodovat Mládež

​Kadetky začínají bodovat

aneb od soboty do soboty.

Volejbalové zápasy navštěvuji od ME mužů (v roce 2001 u nás v Ostravě), což už je úctyhodných dvacet dva dlouhých let se sportem zpoza vysoké sítě. Nevybavuji si však, že u šestkového pojetí volejbalu jsem během jednoho týdne viděl sedm zápasů live přímo v hale.

Vše začalo minulou sobotu domácím dvojzápasem mužů v druhé lize proti Starému Městu. Den poté jsem absolvoval v Ostravě – Hrabůvce domácí zápasy KP U18 chlapců proti Havířovu. Při pondělku jsem poprvé zavítal na ženský tým pod názvem TJ Ostrava B, jenž hostil na Varenské ulici v rámci druhého kola Českého poháru žen UP Olomouc. Na to, že mezi oběma mužstvy je rozdíl tří soutěží, tak domácí hráčky musí být spokojeny, co se týká dosažených bodů ve dvou setech ze tří.

Je sobota 21.10.2023 a znovu mě čeká volejbalový dvojzápas, kterým dorovnám číslovku sedm. Většina pravidelných čtenářů by mě však čekala na místě o cca 190 km jiným, než na které jsem nakonec vyrazil. Brno tak bylo nahrazeno Havířovem! „A“ tým mužů tak tentokrát při souběhu obou soutěží nahradil výjimečně KP kadetek.

V Havířově už jsem párkrát byl na hokeji / volejbalu či na koncertu Clean Bandit v rámci Havířovských slavností. Naposledy v letě, kdy poprvé toto město hostilo světový pohár ve stolním tenise kategorie Feeder.
Od poslední zmínky na našem webu jsme v této soutěži v oslabené sestavě odehráli dvojutkání v Polance nad Odrou. Po výsledcích 0:3 a 1:3 jsme odjeli bohužel s prázdnou. O týden později však přišel bodový zlom proti aktuálně třetí Opavě. Zvláště v prvním zápase holky odehrály podle ohlasů velmi povedené utkání, kdy vyhrály překvapivě ve třech setech. Ani v tom druhém utkání nebyly naše kadetky od bodů daleko a po vyrovnaném průběhu jej prohrály 1:3.

Cesta je tentokrát časově pohodlná. Obě města se dají autem sjet za dvacet minut. Nakonec však trochu bloudíme a uvedený čas nakonec skoro zdvojnásobíme. Vystoupíme totiž u jiné ZŠ následně (původně nahlášené v rozpisu), a tak se přesuneme na správné místo do velmi prostorné haly na centrkurt. Řekl bych (ale nejsem si úplně jistý) že tato hala hostila i pár zápasů mužské extraligy, když na hale Slávie bylo plno.



Pomalu se začíná vyplňovat elektronický zápis. Tím, jak je letos enormní zájem ze strany dívek o volejbal v našem klubu (z loňských 8 na aktuálních 80 hráček), není žádným překvapením, že soupiska je naplněna do posledního místa. O body se rvaly tentokrát následující hráčky: Adámková Anežka / Foltýnová Viktorie / Golová Jana / Hlaváčová Valentýna / Kreibichová Karolína / Ognjanová Viktorie / Procházková Veronika / Teichmanová Kateřina / Vaštylová Magdalena / Votrubová Valentýna / Zapletalová Viktorie a Šimková Kateřina. Stejně početnou skupinkou byli v hledišti i jejich rodiče a příbuzní (i s jedním malým bubnem). V podstatě se jedná o skupinu věrných fanoušků, co chodí na každý zápas - což je super! 😊



VAM Havířov – Volejbalový spolek Ostrava 0:3 ( -14, -24, -31 )

Esa: 13:15 a 20:10 Chybné servisy: 9:7 a 12:8 Bloky: 1:1 a 1:1. Orientační statistika.

Jak už to bývá zvykem, tak ženský volejbal je nevyzpytatelný. Do zápasu vstoupíme nadějně 1:5. Brzy je však srovnáno na 5:5. Novou hráčkou na naší straně je Teichmanová (naše odchovankyně z Brušperské líhně) a hned se zařadí mezi nejvíce bodující.



Jako blokařka se 182 cm má na to taky výškové předpoklady, takže až se s holkami více sehraje, tak to může být do budoucna významná opora týmu 😊! Jak už to bývá v kategorii mládeže, tak je to hodně o servise a ten máme v prvním setu kvalitnější. I rozehry jsou (tedy pokud se dostane míč do hry…) delší a jednu z nich ukončí se štěstím Hlaváčová 7:13. Zbytek setu je na pohodu a musí všechny Ostravské fanoušky příjemně překvapit. Nakonec po útoku středem výše jmenované Teichmanové ovládneme jasně set ku 14 !

Ve druhém setu se nám totálně rozpadne příjem a stav 0:6 je vypovídající. Náskok však poctivě mažeme bod po bodu a po esu Hlaváčové je sníženo na 15:14 ! I nadále zápas provází bodové série 20:14 / 20:20 ! Po dvou nepřesných útocích havířovských děvčat naopak Ognjanová složí krásně smečem po lajně. Máme setbally 21:24 ! Uhrát poslední míč je občas psychicky náročné 24:24.  Následuje aut se servisu – Za pokřiku Viki eso Viki Body ( nebo tak nějak ) to eso přišlo 24:26 😊.

Z nějakého důvodu se najednou přestávka mezi sety natáhla skoro až na osm minut. To však naše holky nerozhodí a při stavu 9:17 už to vypadá na to, že to v pohodě dohrajeme. No najednou nejsme schopni odztrátovat vůbec 18:18. Oba týmy se následně tahají o každý bod a vedení se přelívá ze strany na stranu a skóre se přehoupne přes magických 25, až už na stolku zapisovatelek dojdou i číselné možnosti při otáčení stavu 31:31. Následuje naštěstí útok domácích do sítě a vzápětí hned do autu = 31:33 !!! Můžeme tak slavit další důležitou výhru a radost je evidentně veliká.devil

VAM Havířov – Volejbalový spolek Ostrava 3:0 ( 25, 13, 21 )

Po 45. minutách je na programu druhý zápas, do kterého nastoupíme se dvěma změnami v základní sestavě. Jednou jsme nahoře 14:9 a najednou dole 14:15. Do koncovky jdeme s mankem mínus tři 21:24. Holky se však nevzdají. Hlaváčová zaboduje ojedinělým blokem. Golová dokonce srovná 24:24 ! nakonec štěstíčko tentokrát přešlo na stranu domácích 26:24.

Ve druhém setu to máme po dvaceti rozehrách 10:10 a začínáme jakoby od nuly. Pak se něco zlomí a najednou se naše hra absolutně rozpadne. Nepomáhají ani různá střídání a ani oddechové časy. Nenajde se nikdo, kdo by to zlomil nějakým nadstandartním výkonem. Bohužel je tak z toho rozdíl několika tříd 25:13.

Chvilku to vypadá, že najednou to půjde a chvilku si v hale ještě budu muset posedět 3:8. No jsme zase u toho že, takový náskok u dívek nic neznamená 17:17 ! Za stavu 22:21 pro Havířov si necháme dát eso – eso – eso = 25:21. Body se tak pro dnešek dělí půl na půl 😊.

O půl třetí jsem v Ostravě a volejbalový týden je tak definitivně uzavřen.

Závěrečné zhodnocení trenéra mužstva Ing. Ivana Capa:
„S celkovým průběhem dvojutkání jsem docela spokojen. Naše kadetky v prvním zápase zaslouženě vyhrály a ve druhém svedly velmi vyrovnanou bitvu. Těší mě, jak výkonnostně tento mladý tým roste, ale stále se všechny holky ještě musí toho hodně naučit z volejbalového řemesla. Je jen na nich, kolik dřiny tomu budou ochotny věnovat, ale spoustu míčů, které nám spadly zadarmo nebo řada nevyužitých útoků nám ukazuje, na čem musí holky ještě zapracovat. Objektivně ale musím holky pochválit, protože mám srovnání s kadety a holky jsou v tréninku daleko pracovitější a mají taky větší pokoru.“



Následují program:

V týdnu od 23. do 29.10. neproběhne žádné utkání v této kategorii. Deváté a desáté kolo je na programu 4.11.2023 Naše družstvo však bude mít tentokrát při lichém počtu volno. Rádi bychom vás tak pozvali až na 11.11.2023 na domácí dvojzápas proti aktuálně vedoucím holkám z Kylešovic.  Zápas se odehraje na SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce. Startujeme tradičně s odbitím desáté hodiny dopolední.

PS: Naše děvčata můžete sledovat a podpořit je likem či srdíčkem na Instagramu, který si sami spravují 😊. (_vosz_ Volejbal Ostrava – Kadetky)
Tak zase někde a někdy 😊.
PS2: Ve fotogalerii najdete i další zdařilé fotky hlavně od pana Adámky (táty Anežky Adámkové), který má za sebou i první zpravodajství z turnaje z Krnova. yes