Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Dosavadní ​nejlepší výkon našich kadetek Mládež

Dosavadní ​nejlepší výkon našich kadetek

Tradicí sobotního dopoledne je moje účast na některém ze zápasů naše volejbalového klubu a to napříč všemi kategoriemi.

Druhá liga mužů tentokrát měla víkendovou pauzu a já měl tak na výběr ze dvou možností. Zvolil jsem za mě tu atraktivnější, a tím mělo být městské derby kadetek na ZŠ Generála Píky v Ostravě. V pěkné tělocvičně se utkali domácí TJ Ostrava – aktuálně bronzový tým tabulky. Tady je možné, že některou z těch dívek uvidíme za pár let třeba i v extralize žen. Proti nim nastoupili naše kadetky - ty od posledního článku absolvovali domácí dvojutkání proti suverénním Kylešovicím a bohužel nezískali ani set.

TJ Ostrava – Volejbalový spolek Ostrava 3:0 ( 13, 21, 24 )

Esa: 14:9 / 26:12 Chybné servisy: 10:9 / 14:11 Bloky: 2:2 / 2:1 – Statistika je pouze orientační. Čas: 69 / 89. minut.

TJ Ostrava: Benková Adéla, Esslerová Adéla, Fecurová Laura, Kolichová Adriana, Kolková Emma, Krupová Alexandra Dominika, Macková Ludmila, Moocová Sára, Mrázová Markéta, Pajurková Lenka, Onderková Kamila, Rosnerová Nela Sofie.
Volejbalový spolek Ostrava: Adámková Anežka, Golová Jana, Halavičová Natálie, Hlaváčová Valentýna, Kreibichová Karolína, Kuldánová Lea, Ognjanová Viktorie, Procházková Veronika, Teichmannová Kateřina, Vaštylová Magdaléna, Votrubová Valentýna, Zapletalová Viktorie.

Pokud se podíváme podrobněji na sobotní sestavy, tak za tým TJ Ostrava nastoupilo šest holek ročníku 2007 na naší straně naopak jediná.
Na začátku prvního setu nám nefunguje příjem 6:1. To platí i nadále 11:3. V půlce setu je pasáž, kdy dokážeme aspoň pravidelně ztrátovat 15:9. Set, ale nakonec stejně skončí propastným rozdílem 25:13.

I začátek druhého setu se lépe vyvíjí pro domácí děvčata – na naší straně se parádním blokem (ne moc obvyklým na tuto kategorii) blýskne Katka Teichmannová 4:2. Hra se postupně vyrovnává. Na domácích holkách je vidět, že jim trochu dělá problém viditelnost, kdy na půlku jejich hřiště nepříjemně zasahuje slunko. Po esu Viki Ognjanová je tak srovnáno 6:6. Jak ukazuje následující průběh setu, tak může zvítězit kdokoliv 12:12 / 18:18 po útoku kapitánky Valentýny Hlaváčové se jde do finální fáze za stavu 21:21. Po následném útoku TJ to už nemá problém dopodávat domácí č.6 Sára Moocová – za mě asi nejlepší hráčka dne. Její plachtící servisy z rozběhu (navíc z nepříjemnou rotací) nám dělají obrovské problémy 25:21.

I přes nezvládnutou koncovku se naše holky ještě nevzdávají a naplno bojují o prodloužení prvního zápasu. Pěknou sérii servisů předvede Veronika Procházková + spolehlivě na síti Jana Golová a následný útok domácích do sítě 5:8 ! Náskok udržujeme a po razantní smeči Hlaváčové to i nadále vypadá pozitivně 9:13 ! Brzy je však srovnáno 16:16 i o chvilku později 21:21. Po technické chybě, kdy domácí hráčka je v síti jdeme dokonce do vedení 21:23 ! Koncovku však bohužel domácí děvčata nakonec převrátí na svoji stranu, kdy jsou účinnější na servise a jejich útok je na lepší úrovni 26:24 = 3:0 na sety.
 


Po domluvě obou mužstev máme před sebou symbolickou půlhodinovou pauzu.

TJ Ostrava – Volejbalový spolek Ostrava 3:1 ( 17, 23, -23, 15 )

Co se týká úvodu druhého zápasu dne, tak je vyrovnaný a vedení se přesýpá ze strany na stranu – ani jeden z týmů si nevypracuje větší než dvoubodový náskok 14:14. Poté však odpadneme na příjmu a jeden z mála pěkných momentů zbytku setu už v podstatě jen sehraná kombinace na Golovou. 25:17.

Druhý set nabídne celkem třináct es! I nadále platí, že je to vyrovnaná a otevřená bitva 9:9. Domácí děvčata nám chvilku odskočí 15:12 ale po útoku Ogjánové a jejich minele je opět srovnáno 15:15 ! Naše útočná síla Hlaváčová nám dává naději 15:17 !
Poznámka: Tady se musím přiznat, původně jsem si totiž myslel, že pod č. 5 nastupuje někdo úplně nový – následně jsem však byl upozorněn, že je to pořád jedna a ta samá hráčka - jen odložila brýle a poprvé nastoupila v kontaktních čočkách.
Zase jsme u příjmu !!! + náš přešlap a je tu otočka z 16:18 na 21:18. Po dalším esu domácích to nevypadá dobře 23:20. Bojujeme !!! Pěkný zákrok Procházkové v poli následně využijeme přes Kreibichovou + eso Ogjánové 23:23. Tento set však nakonec nedotlačíme do úspěšného konce 25:23.  

Neúspěšná koncovka nás psychicky nezlomí a jdeme do trháku 1:7 hned ze startu. Na hřišti zcela v tento moment dominujeme a vypadá to na prodloužení volejbalového dne 6:14 / 14:19. Hlaváčová se znovu pěkně prosadí na útoku + eso Golové nechytatelně o pásku + domácí v síti 18:24 ! Závěr je z naší strany nervózní – uhrát poslední bod je to nejtěžší. Podaří se nám to až v poslední možnou chvíli na pošesté přes Hlaváčovou 23:25 a je tak jasné, že neodejdeme s dnešního měření sil s nulou, co se týče vybojovaných setů 😊.

Čtvrté dějství je rozhodnuto hned ze začátku. Veškerá naše hra se zbortí jako domeček z karet 7:2. Set se nadále vyvíjí následovně 12:7 / 16:9 / 20:9 až nakonec prohrajeme ku 15 = 3:1 na sety.



Skvělí fanoušci

Pro dnešek je dobojováno a my bohužel končíme naší dnešní snahu bez bodového ocenění. Jak už samotný nadpis vypovídá, tak sportovní den pro mě ještě nekončí. Za tři hodiny už budu usazen na tribuně v Campusu Ostravské univerzity, kde budu hnát naplno k vítězství místní basketbalistky.

Ostatní výsledky 13 a 14. kola ( 25.11.2023 ):
Slezská Orlice – Havířov 3:0 ( 13, 21, 24 ) a 3:2 ( 22, -13, -16, 20, 9 )
Polanka – Opava 1:3 ( -15, -19, 10, -22 ) a 3:0 ( 23, 21, 23 )

Tabulka:
1. Kylešovice 32b 2. TJ Ostrava 23b 3. Opava 21b. 7. Volejbalový spolek Ostrava 6b.

Závěr:
Byť pohled na samotnou tabulku není optimální, tak jsem si potvrdil, že naše děvčata dokážou odehrát vyrovnané a zajímavé pasáže zápasu s kýmkoliv!yes Na druhou stranu je však sráží to, že nedokáží ještě po celou dobu udržet stabilní výkonost na hřišti. V sobotu jim třeba nešel moc příjem – dostat cca 40 es za dva zápasy je až příliš…crying
S dnešním dvojzápasem jsme fotbalovou terminologií přesně v poločase. Jaký bude ten druhý? To nám napoví budoucí týdny 😊.

Pohled prezidenta klubu a zároveň trenéra mužstva Ing. Ivana Capa na dnešní dvojutkání proti TJ Ostrava a zároveň zhodnocení první poloviny KP U18 dívek sezony 2023 / 2024:
„Naše kadetské družstvo je jedno z nejmladších v soutěži. Taky většina hráček má za sebou jen jednu závodní sezónu, a tudíž má oproti ostatním soupeřkám značné tréninkové manko a jen minimum zkušeností z těžkých zápasů. S ohledem na tyto předem známá fakta jsem před zahájením soutěže ani nepočítal s výrazně lepším umístěním po první části krajského přeboru kadetek a po pravdě řečeno, ani mě o to nešlo. Jako mnohem důležitější vidím výrazné zlepšování jednotlivých hráček zápas od zápasu, a to jak po stránce individuální techniky, tak i stále lepší dodržování taktiky celého týmu. Holky na tréninku hodně makají (v porovnání s některými našimi kluky i s daleko větší pílí, nasazením a daleko větší pokorou!) a jsou si vědomy reality, že ke zvládnutí volejbalového řemesla mají ještě kus cesty. Dalším příslibem je i příchod nových a nových hráček, ze kterých se vždy najde nějaká zajímavá nová posila týmu (z loňských 8 hráček nám dívčí část klubu narostla na aktuálních cca 80 hráček!). Je vidět, že holky volejbalem opravdu žijí a celý tým vidím jako velmi perspektivní a držím jim palce!“



Program:
Druhého prosince čeká naše děvčata zájezd k dvojutkání do Krnova. K zápasům proti VO Slezská Orlice. Začátek tradičně o desáté hodině dopolední. Poslední soutěžní zápasy kalendářního roku 2023 pak odehrají přesně o týden později v domácím prostředí SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce proti VK Polanka nad Odrou. Přijďte děvčata dotlačit k nejlepším výsledkům a třeba i k zisku nějakého toho cenného bodu do tabulky.

Napočtenou a naviděnou v hale zase někdy příště 😊.

Další fotky ve FOTOGALERII!!!