Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Nejkratší volejbalové utkání v historii klubu Muži

​Nejkratší volejbalové utkání v historii klubu

Aneb: nejjednodušší dvojutkání sezony…

Po polovičním úspěchu proti Drásovu jsme měli mít už zápasovou pauzu. Nicméně po domluvě s celkem s Kojetína pod pracovním názvem A jsme ve čtvrtek odpoledne odehráli v domácím prostředí (pořadatelství bylo změněno) Campusu Ostravské univerzity ještě zápasy 19. a 20. kola. Sestava se změnila následovně: Hanák a Pudich Out / Procházka a Štefko In. Cíl byl pro dnešek jednoznačný získat co nejrychleji šest bodů do tabulky a aspoň trochu si tak před Vánocemi spravit chuť po nevýrazných výsledcích z poslední doby. Proti jasně poslednímu celku tabulky to měla být pouze formalita. V prvním měření sil jsme vyhráli hladce 3:0 a 3:1 😊.

Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. SK Kojetín A 3:0 ( 13, 16, 14 )

Esa: 8:3 Chybné servisy: 12:4 Bloky: 6:2
Rozhodčí: p. Spáčil / p. Košnovský Čas: 58. minut.
Ostrava: Borski, Drozd, Kaloč, Přibyl, Štefko, Štika – Urban ( Procházka )
Kojetín A: Horák, Hybner, Kopečný, Král, Ondráček, Orsava – Kuchta.

Byť je to trochu překvapující, tak ze začátku vždy dorovnáváme mírný náskok hostujících mladíků, kteří se prezentují i řadou zbytečných chyb po celou dobu 6:8. Do pozitivního stavu se dostaneme po útoku Borského 9:8. Servisy Kaloče jsou základním stavebním kamenem naší útočné smršti 10:9 – 15:9. Za polovinou setu se postupně (co se týká bodového příspěvku) dostává do pomyslné tabulky i Drozd 18:10 / 19:12. „Bum! - Prásk!“ Štika 20:13. Využije hned první setball po zkráceném servise Štefka 25:13.

Při změně stran, kdy hostující tým je blíže k hlavní tribuně, mě zaujme hostující maskot. Tím je gorila navlečená do klubového tyrkysového trička 😊. Začátek druhé sady by se dal shrnout jako blokařská – útočná exibice Štefka. Tu navíc přímým bodem z podání podpoří i Borski 6:1. Servisy, ale v téhle fázi zápasu dost kazíme. Hostující Orsava si zkušeně pohlídá Štefka na síti 7:6. Set se láme u servisů Štiky 15:11. Náskok roste – roste a roste až na konečných devět bodů. Sadu ukončí středem na poprvé Štikus 25:16 !

I třetí set se vyvíjí od začátku lépe pro chlapy v modrém. Špatný příjem Kojetína trestá důkladně Borski + nesouhra hostů v poli = 3:1. Pořád se však nemůžeme dostat do cílového trháku 7:6 / 11:9. Až přijde jedno postavení, při kterém uhrajeme tři body v řadě – ten poslední po bloku Přibyla 17:11. Tomu pomůže trochu i štěstěna při jeho servise (míč lehce brnkne o pásku = eso) 20:12. Rychlému spádu utkání pomáhá i to, že se hraje prakticky bez oddechových časů. Po bloku Štiky na 24:13. Přijde na servis matador Procházka a je tak trochu vyhecován. Zkusí plachtu, ale s výskokem. Ta však skončí na naší půlce, ale mrzet nás to v tomhle případě nemusí. Kazí i hostující Horák = 25:14 a první vítězství na pohodu je doma a body zůstávají na Campusu.



Po domluvě obou mužstev je přestávka mezi prvním a druhým zápasem nastavena symbolicky na půlhodinku. Na nahrávku nastupuje Procházka a Kaloč se přesouvá výjimečně na smeč místo Drozda – zároveň ho asi čeká příspěvek do klubové pokladny za funkci kapitána.

Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. SK Kojetín A 3:0 ( 5, 0, 0 )

V počátku zápasu se naše hra převážně odvíjí od fungující kombinace Procházka – Štefko. Ten se prosazuje jak razantně, tak i technicky 4:3. O tom, že smečovat umí náš nahrávač Kaloč již víme, dneska k tomu měl mít však více možností než normálně. Byl to však on, kdo zaznamenal náš poslední uhraný míč dne 5:4. Kojetínští vzápětí ještě dorovnají na 5:5. V jedenácté rozehře přijde klíčový – nešťastný moment druhého utkání. Během rozehry se zraní hráč číslo 18 Král, který je nucen opustit palubovku za podpory svých spoluhráčů. Jelikož hostující tým, přijel pouze v sedmi lidech (nemají tak nikoho na střídání) je nucen rozhodčí p. Košnovský po deseti minutách tento zápas ukončit. Zažil jsem tak nejkratší volejbalové utkání za 22 let co sleduji tento sport zpoza vysoké sítě. Možná to bylo také nejkratší druholigové utkání v historii či dokonce napříč všemi soutěžemi a kategoriemi? To však nelze nijak zjistit 😊.



Je hotovo, což znamená šest očekávaných bodů do tabulky, které by stejně přišli akorát o chvilku později. Hostujícímu hráči přejeme brzké uzdravení a návrat do tělocvičny. Po 18. zápasech tak máme pozitivní bilanci zatím 12:6 a vedeme tabulku skupiny „C“ 2. ligy mužů (týmy však nemají odehraný stejný počet utkání).

Nejvíce bodující hráči TOP 3:
OVA – KOJ 1. zápas: Borski Michal 15b / Štefko Jakub 14b / Štika Matěj a Přibyl Kuba 10b.
OVA – KOJ 2. zápas: Štefko Jakub 3b / Štika Matěj a Kaloč Tomáš 1b.

Výsledky 17 a 18. kolo ( 16.12.2023 ):
Brno jih – Nový Jičín 0:3 ( -26, -20, -25 ) a 3:2 ( 18, 14, -18, -23, 7 )
Šlapanice – Kometa Brno 3:1 ( -16, 22, 22, 20 ) a 3:2 ( -21, 20, 19, -20, 13 )
Drásov – Staré Město 0:3 ( -19, -22, -20 ) a 3:2 ( 22, -20, -13, 21, 13 )
Kojetín B – Kojetín A ( utkání budou odehrána 21.12 )

Tabulka:
1.Volejbal Ostrava 38b ( 16 ) 2. Kojetín B ( 12 ) 34b 3. Šlapanice 26b ( 16 ) – číslo v závorce udává počet odehraných zápasů v soutěži.

Pozvánka:
Tohle bylo pro letošek (co se týče soutěžních zápasů mužského týmu) vše. Nový kalendářní rok odstartujeme díky předehrávanému utkání proti Kojetínu A až 20.1.2024 ve sportovní hale Širůch, kde domácí zápasy hraje mužstvo Starého Města. O týden později 27.1.2024 od 10:00 hostíme v Campusu Ostravské univerzity mužstvo, jehož název znají především fanoušci hokeje a to SKP Kometa Brno. O tom, kdo vyhraje letošní skupinu C druhé ligy, je ale na 99 %  rozhodnuto. My máme aktuálně na druhé pozici solidní náskok před našimi soupeři. Naši nejbližší pronásledovatelé z jihu Moravy na nás ztrácí dost, ale mají shodně odehrané o dva zápasy méně. Tady sem si však jistý, že na naší stříbrné pozici se už dokonce soutěže už nic nezmění.

Děkujeme všem za podporu a naviděnou zase příště! Buď v hale nebo aspoň tady na webu 😊,