Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Čtyři body proti Kometě Muži

​Čtyři body proti Kometě

Po 44 dnech 27.1.2024 zažil Campus Ostravské univerzity další volejbalové dvojutkání v rámci druhé volejbalové ligy mužů.

Nejdříve se však podíváme trochu do minulosti, a to o týden dříve, kdy jsme odehráli v provizorní sestavě dva pětisetové maratony z padesáti procentní úspěšností ve Starém Městě. Nyní jsme přivítali na svém domovském hřišti jednoho ze čtyř protivníků z Jížní Moravy a to celek: SKP Kometa Brno, což je podle aktuální tabulky v soutěži průměr. Při tradičním procházení soupisky jsem narazil na jedno zajímavé jméno: Adam Rychetský pokud si vybavuji má nějaké ty extraligové zkušenosti z Brna a Příbrami. Co se týká vzájemného měření sil, tak je to zatím nerozhodně. První zápas jsme v městské části Pisárky prohráli v tiebreaku, v tom druhém jsme si připsali do tabulky tři body za výhru 3:1.

I nadále nás trápí problémy se složením týmu. Díky různým absencím proto jsme tak byli nuceni využít pro tento dvojzápas tři hráče, jenž by očekával na palubovce málokdo. K oběma zápasům nastoupila blokařská legenda moravskoslezského kraje Vašek Kotas (o této posile jsme se dozvěděl o den dříve na zápase kadetek). Tento hráč je aktuálně členem VŠB Ostrava B, jenž hraje městský přebor. Myslel jsem si, že to je jediná změna v týmu, ale po příchodu do haly jsem byl doslova v šoku!surprise Na palubovce se rozcvičoval a dokonce první zápas po měsících (letech ?) odehrál za naše barvy Michal „Jawal“ Hrbáč a to není vše. V modrém dresu se stejným číslem 13 (jako hrával extraligu v Přívoze) se poctivě rozcvičoval k soutěžnímu zápasu (podle jeho slov možná po patnácti letech) bývalý univerzál a nyní trenér našeho mužstva mužů Kuba Zvolánek. Bohužel nakonec nenastoupil což je škoda. Mohlo to být tak ještě o kousek zajímavější 😊.

Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. SKP Kometa Brno 2:3 ( 20, 23, -22, -23, -8 )

Esa: 5:6  Chybné podání: 11:9 Bloky: 10:13 – statistika je pouze orientační.
Rozhodčí: p. Vondráček / p. Málek Čas: 108. minut.
Ostrava: Balon, Borski, Evják, Hrbáč, Kaloč, Kotas – Urban.
Kometa: Brych, Bílek, Dlapka, Hakl,  Pokorný, Pomykal – Fojtů. ( Milichovský, Rychecký, Turganalyiev.

První bod dne si připíšeme po kombinaci Urban – Borski 1:0. Dvakrát se prosadí na útoku Balon 3:1 a krátce po něm i důrazný Kotas 4:2. Brňané čtyřmi body v řadě otáčí – ten poslední zapíšou po útoku Bílka 4:6. Na 8:6 otočíme po esu Balona či útoku a bloku Evjáka. Tady se trochu zastavím, protože k příchodu tohoto hráče k nám do týmu jsem byl skeptický (hlavně vzhledem k tomu, co jsem viděl v loni, kdy proti nám nastoupil v KP či letos, kdy už za nás chvilkama nastupoval). Prostě to nebylo nic oslňujícího. V sobotním dvojzápase však podal velmi povedený výkon a já budu jen rád, pokud nynější formu bude takhle zúročovat v našich barvách i nadále! yes Pozorný čtenář našeho webu ví, že nechválím příliš často 😊. Nadále je to vyrovnaný zápas. Prosadí se i Jawal, který možná těží z tzv. "falešné formy" cheeky  10:8. Oba týmy se přetahují o každý míč 12:12 / 14:14. Evják se napodruhé proti kompaktnímu trojbloku Komety prosadí – naopak hosté svůj útok vystřelí do zámezí 16:14. Tento hráč na hřišti dominuje i nadále a jeho sedm bodů za první set je nadstandard v této soutěži. V koncovce se blokem i smečí prosadí i nahrávač Kaloč 24:19. První setball odvrací Brych – následně však hosté svůj servis zkazí 25:20 !

Po změně stran jsou to znovu Ostravané, kteří vstupují do setu lépe. Efektivita útoku je na naší straně až už středem přes dvojici Hrbáč / Kotas, tak po špatném příjmu nemá problém zatlouct další hřebík pohotový Balon 7:3. I po útoku Borského to vypadá, že tento set bude zcela pod kontrolou 11:5. Je tu však otočka – máme problémy se servisem Turganalyieva a eso a špatná přihrávka a najednou nejsme schopni bodovky dohrát a servis otočit. To se podaří až na posedmé přes Hrbáče 12:11. Průběh je i nadále vyrovnaný a do koncovky se jde za vyrovnaného stavu 19:19. V ní nejprve nejdelší rozehru ukončuje Borski. Ten se prosadí i následně + důležité eso Kaloče o pásku 23:21 ! Borského útok jde mimo – naštěstí ale s tečí soupeře 24:22. Balon je sice zablokován, ale to nás mrzet nemusí. Evják – Kaloč – Evják = 25:23  a je to 2:0 na sety pro nás!

Třetí set: po šestnácti rozehrách si oba týmy připíší po osmi bodech 8:8. Po nich sledujeme málokdy vídané tři bloky v řadě 2b Borski a 1x Kaloč a po oddechovém čase blok Hrbáče už na 12:8 !  Náskok držíme na hranici dvou bodů 16:14 Evják / 19:17 Borski. Z velké výšky se prosadí dvakrát po obraně Evják 22:21. Další míč už však neuhrajeme a zápas se láme.no Balon je zablokován 22:24. Zápas prodlužuje do čtvrtého setu Milichovský 22:25.

Kometu vybojovaná koncovka posílila a jsou to oni, kdo udává ton prvních rozeher 1:4. My postupně náskok ukrajujeme až vyrovná Evják na 5:5. V další fázi je to především o efektivnějším útoku hostů. Přes prostředek se prosadí Brych a po něm vytlouká naše bloky Milichovský 8:13. Při účinných servisech Evjáka se dostaneme z 11:17 na 14:17. Po dvou útocích Borského + chybě v poli a přešlapu je srovnáno 18:18 ! Závěrečná fáze setu se nevyvíjí dobře a po útoku Milichovského následuje oddechový čas 19:22. Jiskru zažehne Kotas a blokem Hrbáč 22:23 ! Opět Milichovský a po něm Balon 23:24. Samozřejmě Milichovský a jde se do tiebreaku 23:25 = 2:2 na sety bohužel.

Ten se odvíjí podobně jako v pátečním zápase kadetek. My sice si dokážeme přihrát a potom i nahrát, ale nesložíme 3:3 – 3:8 ! Jediným světlým momentem je blok Kaloče a jeho následný útok na druhou přes 7:13. Borski zablokován – Pomykal je efektivnější 8:15.  Plusový bod tak putuje do Brna. Po zápase jsou vidět ještě trochu emoce na obou stranách...devil
 


Po hodině následuje druhý zápas Hrbáče nahradí na bloku příchozí Drozd.

Slávie OU – Volejbal Ostrava vs. SKP Kometa Brno 3:0 ( 19, 19, 21)

Esa: 6:1 Chybné podání 13:7 Bloky: 11:3 – statistika je pouze orientační.
Rozhodčí: p. Málek / p. Vondráček Čas: 68. minut.
Ostrava: Balon, Borski, Drozd, Evják, Kaloč, Kotas – Urban.
Kometa: Brych, Malíšek, Milichovský, Pokorný, Pomykal, Turganalyiev - Fojtů ( Bílek, Hakl).

Sobotní popolední zápas zahajuje lépe domácí Ostrava. Kotas to mastí nadále jako za mlada! Perfektní nástup do zápasu potvrzuje Evják – mimochodem sedm bodů na set je nadstandartní číslo atd 12:4 ! Po bodu Borského to máme pořád pod kontrolu 18:12. Následují dvě bodové série nejprve hostů na korigování manka 18:16. K pětibodové naší sérii je základem plachtící servis Kotase – prosadí se po obraně Borski / Drozd či dvakrát Evják 23:16. Byla by škoda ho nevyužít i v koncovce což, si řekne určitě v duchu i nahrávač Kaloč a tak ho dvakrát vyzve ke skórovaní - Štěpán se nemýlí a první set je doma 25:19.

Druhá sada je vyrovnaná a ani jeden z týmů si nevypracuje větší než dvoubodové vedení. Poprvé navyšuje naše vedení Evják 9:6. Hosté dost chybují. Kaloč nahrávkou za hlavu vyzve Borského + dvakrát Brno mimo a jednou do sítě = 17:12. Konečný výsledek po útoku Evjáka kopíruje ten předchozí 25:19.

Třetí sada a zároveň osmý set dne (a snad poslední) je vyrovnaná a osudu tak rozhodnou maličkosti 5:5 / 9:9 / 14:14 / 17:17. Klíčovým aspektem tak bude zřejmě blok Kaloče a hned vzápětí dva přímé body Drozda 21:18. Zápas dohrajeme do vítězného konce převážně přes Borského 22:19 / 23:20 / 25:21 = 3:0 na sety. Čtyři body vzhledem k tomu, že nám chyběli útočné opory jako Holiš a Štefko či stabilní blokař Přikryl jsou celkem v pohodě.

Nejvíce bodující hráči TOP 3:
OVA – KOM 1. zápas: Borski Michael 19bEvják Štěpán 18b / Kotas Václav 14b.
OVA – KOM 2. zápas: Evják Štěpán 13b / Balon Jakub 11b / Borski Michael 9b.

Výsledky 23 a 24. kolo ( 27.1.2024 ):
Kojetín A – Staré Město 0:3 ( -15, -22, -9 ) a 0:3 ( -19, -18, -18 )
Drásov – Kojetín B 0:3 ( -17, -20, -22 ) a 1:3 ( 18, -22, -20, -23 )
Šlapanice – Brno jih 3:0 ( 20, 27, 22 ) a 2:3 ( 16, -25, -21, 23, -12 )
Nový Jičín volno.

Tabulka:
1.Kojetín B 58b. 2. Volejbal Ostrava 45b. 3. Šlapanice 36b. První tři týmy mají odehrány dvacet dva zápasů. Zbytek (až na Nový Jičín ten má osmnáct) dvacet.

Pozvánka:
Druhá liga mužů má před sebou tradiční týdenní pauzu. Cesta za potvrzením aktuální stříbrné pozice bude pokračovat 10.2.2024 v Novém Jičíně. O týden později 17.2. od 10:00 bude hostit Campus Ostravské univerzity patrně nejlepší dvojzápas (co může tato soutěž nyní nabídnout) . Přivítáme totiž vedoucí tým: SK Kojetín 2016 B, kterému je určitě co vracet.

Budeme rádi, pokud nás přijdete podpořit v hojném počtu (tak jako tato rodinka)! 😊