Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​ZŠ Brušperk převzala titul Partnerská škola ČVS Mládež

​ZŠ Brušperk převzala titul Partnerská škola ČVS

Patrně většina čtenářů tohoto našeho webu vnímá velkou aktivitu našeho volejbalového kroužku při ZŠ Brušperk.

Do této naší volejbalové přípravky, která je 2x týdně zaměřena obecně na radost z pohybu a sportování v jakémkoliv sportu, chodí v posledních letech čím dál více žáků ZŠ Brušperk a pravidelná práce s mládeží začíná již nést své ovoce. Nejmladší naši členové absolvují své první sportovní emoce v barevném minivolejbalu a ty nejlepší vozíme na Krakovskou (tréninkové centrum nadané volejbalové mládeže Volejbalového spolku Ostrava), kde se zapojují do mládežnických soutěží ČVS (Českého volejbalového svazu).
A protože zejména v posledním období naši odchovanci získali řadu vynikajících ocenění (připomeňme loňské 4. místo v Republikovém finále mladších žáků v Hradci Králové nebo aktuální vybojovaný postup i na letošní mistrovství mladších žáků v Havlíčkově Brodu), rozhodli jsme se usilovat o nominaci naší partnerské ZŠ do projektu „Partnerská škola Českého volejbalového svazu“.



Díky těmto výše uvedeným okolnostem dne 10. dubna 2024 naši školu navštívil zástupce ČVS (svazový trenér mládež pro chlapce Jiří Zach) a předal řediteli školy panu Ing. Aleši Vyvialovi certifikát „Partnerská škola ČVS“ a poukázku na 5.000, - Kč pro vybavení volejbalového kroužku.

ČVS uděluje vždy na dva roky tento titul těm školám, kde se příkladně rozvíjejí žákovský volejbal a kde výborně funguje spolupráce tří pilířů mládežnického sportu: zřizovatele základní školy, základní školy a volejbalového oddílu. Proto se slavnostního předání zúčastnila i místostarostka města Ing. Lenka Karasová, která si společně s panem ředitelem převzala i několik zajímavých volejbalových drobností (např. na fotografii jsou předávány dresy reprezentantů ČR).



Za náš klub se akce zúčastnila naše hlavní trenérka mládeže a zároveň vedoucí tohoto volejbalového kroužku při ZŠ Brušperk Mgr. Táňa Capová.

Při této příležitosti bych chtěl poděkovat všem trenérům tohoto kroužku a samozřejmě i vedení ZŠ Brušperk a vedení Města Brušperk, kteří nás dlouhodobě podporují!

Ing. Ivan Cap
prezident klubu