Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Děvčata z A týmu postupují o kousek nahoru Mládež

​Děvčata z A týmu postupují o kousek nahoru

Krajská soutěž dívek kategorie U16 pokračovala o druhé adventní neděli na šesti místech Moravskoslezského kraje. Naše děvčata se premiérově tentokrát seznámila s tělocvičnou v Nové Bělé. Tam, kde já to za předchozí ročník první ligy mužů znám moc dobře. Nějaké ty desítky hodin jsem tam totiž odfandil a odreportoval.

Krajská soutěž dívek kategorie U16 pokračovala o druhé adventní neděli na šesti místech Moravskoslezského kraje. Naše děvčata se premiérově tentokrát seznámila s tělocvičnou v Nové Bělé. Tam, kde já to za předchozí ročník první ligy mužů znám moc dobře. Nějaké ty desítky hodin jsem tam totiž odfandil a odreportoval.

Jelikož se hrálo na území města Ostravy, tak jsem ani tentokrát neváhal a vydal se v mrazivé ráno směr hala. O víkendu to z centra do Nové Bělé není žádná pohoda – 2x přestup = cca 45 minut cesty, ale i tak jsem dorazil na místo asi čtvrt hodinu před samotným začátkem. Po mém příchodu vidím, že hala je rozdělena spouštěcí plachtou na dvě samostatné hřiště, na kterých se již všechny čtyři zúčastněné družstva plně rozcvičují. Trochu překvapivě s typem míčů, se kterými se hrají extraligové souboje kategorie dospělých. Tribuna je taky hezky zaplněna a stejně jako na předchozím turnaji v Porubě můžou mít děvčata podporu cca patnácti příbuzných. Řekl bych, že povětšinou jsou to ti samí. Pán v modré paruce, mladík s bubnem (ten opět dle mné nenaplnil očekávaný akustický potencionál) či jedna maminka, která stála vždy trošku bokem a naplno prožívala každý odehraný míč 😊.

Volejbalový spolek Ostrava – TJ Sokol Frýdek Místek E 2:0 ( 17, 8 )

Volejbalový spolek Ostrava – TJ Sokol Stará Bělá 2:0 ( 16, 14 )

Volejbalový spolek Ostrava – TJ Sokol Poruba 2:1 ( 20, - 24, 8 )

Naše barvy na tomto turnaji reprezentovali následující hráčky:
Bučková Tereza, Doubeková Karolína, Golová Jana, Halavičová Natálie, Hlaváčová Valentýna, Horáková Aneta, Ognjanová Viktorie, Zapletalová Viktorie – Jurniklová Lucie / Procházková Veronika ( Jankůjová Adéla ).

Cíl byl asi jasný - na Porubu umíme devil a ostatní dva celky působili mladším dojmem. Zvláště za Starou Bělou nastoupil benjamínek turnaje – věkově bych tipnul max osm let.
Hráčky se v této hale musely vyrovnat s velmi malým místem pro podání (jak je vidět na fotografii), ale docela dobře to zvládly.yes



Děvčata nakonec zvládla svůj vytyčený cíl a po třech hodinách mohla vyrazit domů a pocitem vítězství ve skupině.  Naše hra nabídla jak pěkné volejbalové momenty tak i spoustu věcí, na kterých se musí zapracovat a do budoucnosti zlepšit. První dva zápasy byly tzv na pohodu.

Zápas proti Porubě jsme rozhodli až v závěru od stavu 18:17 na 25:20. Ve druhém setu jsme naopak ztráceli už 17:23, ale nevzdali jsme se a ještě vyrovnali na 24:24 ! Nakonec však rozhodl o vítězství až zkrácený set do patnácti bodů. Strany se měnily za stavu 8:7 pro nás. Soupeř pak vypadl z herního tempa (už se nezmohl na zásadnější odpor) a ani napotřetí nás tak nedokázal porazit 15:8. cheeky
A tak si náš tým na závěr mohl opět zatančit svůj vítězný taneček: wink



Konečná tabulka miniturnaje:
1. Volejbalový spolek Ostrava 8b. 2. Poruba 7b. 3. Frýdek – Místek 3b. 4. Stará Bělá 0b.

Zhodnocení turnaje trenérem Ing. Ivanem Capem :
Hráčky se zápas od zápasů viditelně zlepšují a tak ten progres vidím daleko podstatnější než ta dnešní vítězství. Zlepšují se v technice, začínají chápat i význam taktických pokynů, na které si zvykáme při trénincích a musí ještě vstřebat nová postavení a přebíhání, které teď cvičíme. To vše chce ale čas a dril, ale vzhledem k nasazení děvčat na tréninku a k jejich předvedenému nadšení tak sázím na zajímavé výsledky tohoto týmu. Za mě osobně, co by trenéra týmu a šéfa klubu, si už teď zaslouží velkou pochvalu!

Následující program:
Rok 2022 je soutěžně pro naše děvčata uzavřen. Další turnaj odehrají 15.1.2023. Místo ještě v době uzávěrky tohoto článku není známo. Našimi soupeřkami odhaduji bude již tradičně: TJ Sokol Poruba /  TJ Hlučín a TJ Ostrava B. Porveme se o postup do skupiny D nebo se vrátíme zpátky do F?