Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Historická premiéra našich kadetek Mládež

​Historická premiéra našich kadetek

Čtvrtou zářijovou sobotu odstartoval nový soutěžní ročník kategorie U18 dívky. Poprvé v ní budou bojovat o co nejlepší výsledky a nabírat důležité herní zkušenosti i naše děvčata.

Čtrnáct družstev bylo rovnoměrně rozdělena na dvě sedmičlenné skupiny. To znamená, pro každého z účastněných, šest domácích a šest venkovních dvojzápasů.
Náš tým kadetek je postaven na týmu dívek, které odehrály v našich barvách už i minulou sezonu a je složen z hráček A a B týmů, které spadají do této věkové kategorie (nebo jsou mladší)

Musím říci, že v loňské sezoně jsem mládežnická mužstva tak trochu zanedbával. Letos jsem tak využil hned první možnost, co se mi naskytla. Neodradilo mě ani nevlídné počasí, kdy už po ránu byla celkem zima a do toho se připojil i postupně zvyšující se déšť. Za nějakou půlhodinu jsem (po delší době) u haly SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce, kde se utkáme v premiérovém utkání kadetek s Krnovem.

Vůbec jsem netušil, co od tohoto dne očekávat. Jednotlivá mužstva jsou totiž tvořena věkově různorodě. Na soupiskách najdeme ročníky 2007 ale i 2012. Novinkou nejen v této soutěži je opuštění od ručně psaného zápisu (zavedeno speciálně v našem kraji letos poprvé na zkoušku jako rovnocennou formu záznamu utkání vedle psaného zápisu). Ten už tak nalezneme nově v online verzi. Trochu se s tím bojovalo, ale nakonec se vše povedlo zvládnout do úspěšného konce.

Dnešní den byl pro děvčata i novou zkušeností. Poprvé náš tým dívek odehrál soutěžní zápas na tři vítězné sety a navíc formou dvouzápasu (možná teda až naší novou posilu z TJ Ostrava Kateřinu Šimkovou). 😊
Vše už se blíží k samotnému začátku dvojzápasu. Děvčata se pilně rozcvičují na palubovce. Soupiska je naplněna na maximum. Zájem dívek být součástí naší volejbalové rodiny Volejbal Ostrava je obrovský – děkujeme za projevenou důvěru! Poprvé letos do krajského přeboru dívek U16 zapojíme i náš B tým a pokud vím tak máme dokonce tým označený jako C 😊.



Prvním našim soupeřem je mužstvo z 60 km vzdáleného Krnova neboli VO Slezská Orlice.

Volejbalový spolek Ostrava – VO Slezská Orlice

0:3 ( - 24, -23, -18 ) a 1:3 ( 21, -20, -13, -15 )
Esa: 7:17 / 12:26  Chybné podání: 15:17 / 11:13 Bloky: 1:1 / 1:4
 – Statistika je pouze orientační. Čas: 76 / 83 minut Rozhodčí: p. Kavalová.

Zápasy jsou typicky dívčí. Nabídly řadu velmi dlouhých výměn. Pěkné volejbalové momenty, ale i řadu nepřesností.
V prvním setu jsme na tom lépe. Soupeř se nemůže trefit do servisu a ze začátku nám to dost usnadňuje. Pěkným momentem je útočný bagr Viki Ognjanová, které vymetlo přesný růžek na Krnovské polovině 9:6. Zápas je to zatím vyrovnaný 13:13. Hostující hráčky nasadí k rozhodujícímu trháku hned následující rozehry 13:16. Ten si vcelku pohodlně udržují až do stavu 20:24. Opět se však potvrdil fakt, že dámský sport je nevyzpytatelný 24:24. Využitý útok a eso Krnova však nakonec přece jen pro tento tým znamená nejtěsnější vítězství a zisk prvního setu 24:26.

I začátek setu druhého je vyrovnaný 8:7. Následně se však při jenom postavení nedokážeme vůbec dostat do hry a odztrátujeme až na po dvanácté 9:18. Následuje ale naše „stíhací jízda“! Bod po bodu však tento náskok umazáváme. Hostům nepomůžou ani oddechové časy při stavech 19:23 a 22:23. Situace je naprosto stejná (historie se bohužel opakuje) jako v předchozí sadě. Vyrovnáme – úspěšný útok + eso hostů = 23:25.

Třetí set se láme ve svojí druhé třetině od stavu 16:16. Krnovská děvčata si následně vybudují rozhodující náskok, který se nám nedaří umazávat a naopak jsme od zisku setu čím dal tím dále 16:19 / 18:23.  Prohráváme 18:25 = 0:3 na sety.

Následuje hodinová pauza po dohodě obou týmu s rozhodčí. Děvčata ale dobrou náladu rozhodně neztrácejí. Z jejich šatny zní kolektivní zpěv jedné písničky od skupiny Holki.





Možná i ta je pořádně nahecuje a první set druhého zápasu odehrají ve velkém stylu. Ani za dvacet minut si připíšou na své konto HISTORICKY PRVNÍ VÍTĚZNÝ SET v soutěži 25:21.

Bohužel situace v setu druhém je stejná jako v předchozím zápase jedno špatné postavení a z vyrovnaného stavu 9:9 se sérií chyb propadáme na 9:16. Z propastného rozdílu několika tříd 10:20 se ale opět skvělým finišem dostaneme až na mínus tři 20:23 ! To však nestačí a následující dvě rozehry jdou na stranu Orlic 20:25.

Třetí a čtvrtý set se nám už výsledkově nedaří. Na hřiště se tak postupně dostávají všechny dívky. Z nich bych asi vyzvednul obětavou hru v poli a nepříjemný servis č. 18 Kreibichové. To však v důsledku pouze kosmeticky upravuje finální verzi stavu na 13:25 a 15:25 = 1:3 na sety.

Jsou přesně dvě hodiny. Pomohu ještě trochu vrátit halu do původního stavu a mířím o pár zastávek dál na basketbalové derby Ostrava – Opava. 
Návštěvy rozhodně nelituji a pokud to volejbalový kalendář někdy dovolí, tak zase se na náš tým dívek přijdu podívat 😊.

Náš tým odehrál tento dvojzápas v následující sestavě:
Adámková Anežka, Bučková Tereza, Foltýnová Viktorie, Golová Jana, Halavičová Natálie, Hlaváčová Valentýna, Kreibichová Karolína, Ognjanová Viktorie – kapitánka mužstva, Procházková Veronika, Supová Michaela, Uruba Sofia Laura, Votrubová Valentýna, Zapletalová Viktorie a Šimková Kateřina.

Zhodnocení dvojzápasu trenérem Ing. Ivanem Capem:
S převedenou bojovností hráček jsem spokojen – dokázaly několikrát dotáhnout propastný rozdíl, a tak zdramatizovat jinak jasně prohraný set. Je vidět, že holky na sobě makají, ale pořád ještě nemáme stabilní nebezpečné podání a příjem, které by dokázaly zopakovat ve šňůře za sebou. I tak hodnotím výrazný výkonnostní vzestup některých hráček v porovnání s minulou sezónou.
Vyzdvihl bych i velkou podporu ze strany rodičů hráček, kteří ve velkém počtu opět fandili našemu týmu – bylo to super povzbuzující! yes



Ostatní výsledky skupiny ( 23. 9. 2023 )
Havířov – Polanka 3:2 ( 22, -22, -19, 23, 11) a 1:3 ( -16, -17, 23, -23 )
Kylešovice – TJ Ostrava 3:1 ( 15, 26, -23, 17 ) a 2:3 ( -14, -14, 21, 12, - 11 )
Opava – volný los.

Následující program:
Po týdenním zápasovém volnu cestují děvčata k prvnímu výjezdu této soutěže, a to do Polanky nad Odrou. Program začíná 7.10.2023 s úderem desáté hodiny dopolední.
V domácím prostředí SŠSS v Ostravě – Hrabůvce nás čekají další bitvy 14.10. tradičně taky od 10:00 proti Opavě.
Děkujeme všem za příjemnou atmosféru v hale a brzy zase naviděnou 😊.