Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Postoupili jsme na mistrovství ČR mladších žáků! Mládež

​Postoupili jsme na mistrovství ČR mladších žáků!

V sobotu 15.4.2023 se ve sportovní hale v Brušperku uskutečnila významná sportovní akce – poprvé jsme hostili kvalifikace o postup na MR, konkrétně semifinálovou skupinu „B“ pro postup na mistrovství republiky v kategorii mladších žáků.

Republikové semifinále v Brušperku bylo jedním z šesti, které tuto sobotu pořádaly krajská centra a která rozhodla, kdo se zúčastní republikového finále v Hradci Králové poslední dubnový víkend. Této významné sportovní akce se kromě hráčů z Brušperku, kteří (coby naši odchovanci z volejbalového kroužku při ZŠ Brušperk) tvořili významnou část našeho vítězného týmu Volejbalový spolek Ostrava. Turnaj nabídl zajímavá utkání, protože se účastnili i mladší žáci z renomovaných moravskoslezských klubů: jmenovitě VK Ostrava, Happy Sport Opava, Blue Ostrava a Green Volley F-M.



Probíhající zápasy ukázaly, proč tito naši hráči zvítězili v letošním ročníku krajské soutěže mladších žáků. Bez větších problémů jsme postupně zvítězili ve všech čtyřech utkáních v poměru setů 2:0 a v jednom setů díky skvělému servisu jsme si připsali i rekordní vítězství 25:2, což při pohledu na účastníky této kvalifikace jen těžko někdo předem odhadoval. O dalších 2 postupových místech se ale svedl nelítostný těsný boj mezi trojicí týmů, které se navzájem porazily, a tak nakonec z vyrovnaných zápasů těsně přímo nepostoupilo družstvo z Opavy.

Výsledná tabulka:
  1. Volejbalový spolek Ostrava (4 vítězství a zisk 17 bodů)
  2. Green F-M (2 vítězství a 7 bodů)
  3. Blue Ostrava (2 vítězství a 6 bodů)
  4. Happy Sport Opava (2 vítězství a 5 bodů)
  5. VK Ostrava (bez vítězství).
Do republikového finále nakonec postoupili přímo první tři týmy a dodatečně díky skvělému skóre i 4. tým - Happy Sport Opava.
Tato akce se těšila i velkému zájmu veřejnosti, kterou z velké části tvořili rodiče a rodinní příslušníci našich hráčů, ale i zájemci o tento krásný kolektivní sport z řad brušperské veřejnosti. Celá akce byla po organizační stránce velmi kvalitně zajištěna, k čemuž aktivně přispěli nejenom rodiče našich hráčů, ale i mladí hráči z našeho volejbalového kroužku při ZŠ Brušperk.

Foto z akce: (další fotky najdete v naší Galerii)