Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Vydařený vstup mladších žáků Mládež

​Vydařený vstup mladších žáků

aneb: „Cesta za obhajobou začala!“

Loňsky rok se navždy zapíše do klubových dějin tučným písmem. Vítězství v KP a následné kvalifikaci MČR vedlo až k výborné čtvrté pozici na republikovém šampionátu v Hradci Králové. Obměněný tým trenérské dvojice Táňa Capová a Vladimír Strak však začal nový soutěžní ročník stejně jako pouhých dalších osm týmů (od nuly).

Krnov – Raškovice – Třebovice to byla pestrá nabídka, ze které jsem si mohl vybrat, jak naložit s nedělním dopolednem až odpolednem. Původní plán byl vyrazit s B týmem holek U16 do Raškovic. V týdnu jsem však zjistil, že úvodní velký kvalifikační turnaj mladších žáků je umístěn do zbrusu nové sportovní haly v městské části Ostrava – Třebovice. Nakonec jsem zvolil pro mě tu nejlepší kombinaci, která se skládá z ambice na co nejlepší výsledek doplněný o průzkum místa, kde jsem ještě nikdy nebyl.

Tramvají na Svinovské mosty a poté dvě zastávky autobusovou dopravou + tři minuty pěšky a zdá-li už vidíte nejprve menší fotbalový stadiónek a poté samotnou halu. Při vstupu do vestibulu haly jsem trochu zaskočený. První totiž co vidím, jsou desítky párů bot. Někteří si vzali přezutí, ale většina návštěvníků je však naboso. Hned vedle je umístěný bufet. To jsem tak trochu očekával vzhledem i k faktu, že najednou mohlo být v hale i 150 lidí. Při takové účasti by se dalo na tom zapracovat daleko lépe, než skončit u párku v rohlíku (navíc nevypadal  nic moc) a u nějaké palačinky.
Samotná hala je prostorově menší než v Campusu Ostravské univerzity. Palubovka je lépe designově provedena. Dění na palubovce je daleko blíže než, když si sedneš u nás na normální tribunu – ne roztaženou. Další výhodou je fakt, že se dá normálně přes data připojit na net. Takže za mě povedená stavba. To však nemění nic na faktu, že by si Ostrava zasloužila halu pro míčové sporty tak pro tři tisíce lidí. Měla se stavět někde u Futura, ale nějak se o tom přestalo v poslední době mluvit.

Nyní se však podíváme už na samotný turnaj. Ten se hrál na dvou kurtech. Prostor mezi nimi tvořilo místo na rozcvičení. Náš tým byl přirazen do skupiny, kde byly čtyři týmy, což bylo rozhodně dobře, protože to mělo daleko větší spád, než když hrajete v pěti a mezi zápasy máte pauzu i přes dvě hodiny.

Naše mužstvo je tvořeno jmenovitě těmito hráči:
Klesnil Karel / Krupa Norbert / Maršál Vojtěch / Podlipný Max / Strak Karel / Stuchlý Jakub / Suchý Ondřej / Veselý Jindřich a Vládek David.

Volejbalový spolek Ostrava – VK Ostrava B 2:0 ( 13, 16 )

Oba tyhle zápasy měli podobný vývoj a do půlhodiny bylo vymalováno. Ani jeden z uvedených týmů se nám nemůže zatím rovnat. Ten rozdíl byl obrovský. V podstatě šlo jenom o servis. Buď eso nebo zkažený míč. Sympaticky zaplněná tribuna moc výměn neviděla. Servis byl naší zbraní a já bych řekl, že většina (možná všichni) nějaké to eso dali.
První set proti VKO B byl vyrovnaný jenom prvních deset rozeher 5:5. Následoval náš drtivý nástup, který se zastavil na stavu 11:5 ! Nakonec je z toho jednoznačná výhra 25:13.
Set druhý začal sérii Karla Straka. Nerad někoho vyzdvihuji, protože náš výkon byl kolektivní. Tohle je však hráč, jenž je za mě na tuto kategorii nadstandartní, a to nepatří mezi ty starší 7:0.  Druhý set ovládneme ku 16 a můžeme se tak radovat z výhry číslo jedna 😊.

Volejbalový spolek Ostrava – Nový Jičín B 2:0 ( 11, 12 )

Ve druhém zápase proti Novému Jičínu je ihned stav 8:0 ! Konečný stav je 25:11 ! Ani druhý set nebyl vůbec vyrovnaný a náš nástup je ještě drtivější 12:1 = 25:12 !

Volejbalový spolek Ostrava – BVO ZŠ Formana 2:1 ( 23, -25, 12 )

Za mě rozdíl v kvalitách obou mužstev je větší, než ukazuje daný stav. Tenhle zápas měl už pěkné a dlouhé výměny a oba týmy se rvaly srdnatě o každý bod. Řekl bych, že naši kluci možná trochu bojovali z nervozitou a dohrát set do úspěšného konce i přes nadějný náskok byl trošku problém. V prvním setu vedeme pohodlně 22:17. Máme tu, ale celkem drama 24:23.  Nakonec to však zvládneme 😊. Ve druhém setu nám nestačí ani nadějný stav 19:12. Tentokrát však prohrajeme nejmenším možným rozdílem my a jde se do tiebreaku 24:26. Ten se odvíjí zcela v naší režii a ukončí ho nechytatelným podáním náš nejmladší benjamínek č1 Ondra Suchý ročník 2013 😊 !

Je dobojováno, tři výhry jsou výborným vstupem do soutěže. Uvidíme, jak si povedou kluci nadále až se na dalším turnaji poměří své volejbalové dovednostmi z těmi lepšími týmy ze skupiny A.
Konečná tabulka:
Volejbalový spolek Ostrava 8b. BVO ZŠ Formana 7b VKO B 3b. NJ B 0b.



Děkujeme klukům za příkladnou reprezentaci klubu a rodičům za podporu !!!

Další turnaj bude odehrán 5. 11. 2023 a třeba i z něho bude nějaká ta malá reportáž 😊.