Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Mladší žáci 4. na Mistrovství republiky! Mládež

Mladší žáci 4. na Mistrovství republiky!

(Aktualizace 2.5. 15:45) Od pátku 28. do neděle 30.4.2023 probíhalo v Hradci Králové Mistrovství republiky mladších žáků, na které jsme se dostali díky jasné výhry bez ztráty setu v kvalifikaci B (viz předcházející článek).

A bylo to pro náš klub Volejbal Ostrava mistrovství velmi vydařené a znamenalo  dosavadní nejlepší výsledek v mládežnické kategorii! Náš tým v konkurenci dvaceti nejlepších týmů z republiky, vyhrál nejdříve všechna utkání ve skupině



a následně i všechna utkání o postup do čtyřčleného semifinále, které se hrálo v neděli.


Bylo super, že až do tohoto okamžiku jsme neokusili hořkost porážky:


Tam nás čekal tým z Příbrami, a když jsme měli v 2. setu už i mečbol, vypadalo to dokonce na boj o titul Mistra republiky!
Míč je ale kulatý a nám tentokrát chyběl ta pověstná špetka štěstí a tak jsme nakonec v tajbrejku s příbramskými Kocoury smolně prohráli. 
Volejbalový spolek Ostrava 1:2 Volejbalový klub Příbram z.s. (19, -24, -9)

V boji o bronz naši kluci už psychicky i fyzicky odpadli a skvělý ranní výkon (opět proti týmu z Českých Budějovic) nezopakovali.
 
VK České Budějovice 2:0 Volejbalový spolek Ostrava (23, 19)

zbylo tak na nás sice jen nepopulární 4. místo, ale při pohledu na závěrečnou tabulku, kde za námi zůstala řada známých klubů z celé republiky, tak musím s potěšením uznat, že i tak to byl výsledek famózní! devil


Napsali o nás (Brouk - Výsledkový servis č. 32 1. května 2023):

"Mistrovství ČR mladších žáků se hrálo v Hradci Králové - jen těsně za medailovými stupni skončil celek Volejbalového spolku Ostrava, který nejdříve vyhrál svou základní skupinu a dominoval také ve skupině semifinálové. V rozhodujícím zápase s vítězem druhé semifinálové skupiny Příbramí měla Ostrava ve druhém setu mečbol, ale nakonec se z výhry 2:1 radovala Příbram a celek Ostravy do finále nepostoupil. V zápase o bronzové medaile pak byly úspěšnější České Budějovice. Mistrem republiky se stal VK Jirkov. ve skupině o 13. – 15. místo bylo pořadí následující: 13. TJ Nový Jičín, 14.Blue Volley Ostrava, 15.Green Volley F-M,"



Dalším bonusem byl i titul nejlepších smečaře mistrovství, který si po zásluze odnesl Vojta Strak. Pro mne byl největším překvapením ale nebojácný výkon jeho mladšího bratra Káji Straka, který na postu smečaře, smeči nebo chytrými údery získal pro náš tým nemálo bodů! yes



Závěrem chci poděkovat celému tým mladších žáků nejenom za skvělé výkony na tomto mistrovství, ale i k bojovnému výkonu v Českém poháru a k celkovému vítězství v krajském přeboru mladších žáků. KLUCI BYLI JSTE SKVĚLÍ!!!

Ivan Cap
prezident klubu a coach týmu

P.S.:
Poděkování za fandění patří i rodičům, kteří přijeli na mistrovství své kluky podpořit a vytvořili skvělou atmosféru: yes