Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Výsledky našich žáků 2022 / 1 díl. Mládež

Výsledky našich žáků 2022 / 1 díl.

Po cca dvou a půl měsících se podíváme na to, jak si vedou naše žákovské naděje v Moravskoslezském přeboru soutěžního ročníku 2021 /2022.

Od posledního článku naši mládežníci hájili naše barvy celkem na osmi turnajích. Vraťme se ale průřezem zpět do historie.

Mladší žáci

V neděli 21.11.2022 naši benjamínci z Volejbalového spolku Ostrava vyrazili směr Nový Jičín k zápasům druhé výkonnostní skupiny a oba dva své zápasy vyhráli. Nejprve porazili Frýdek – Místek 2:0 (19, 11) a poté i Frýdlant nad Ostravicí 2:1 (14, -16, 9). Posledním našim soupeřem měl být  tým VK Ostrava, jenž však na tento turnaj nedorazil. Kluci tak tento turnaj ovládli se ziskem pěti bodů a poprvé tak postoupili mezi nejlepší čtyři týmy našeho kraje! smiley

Ten se odehrál necelé dva týdny před Vánocemi znovu v Novém Jičíně, avšak tentokrát v hale ABC. Hned v prvním zápase dne nás čekala Opava nejlepší tým tohoto ročníku. V době, kdy píši tento článek, tak tento tým ještě ani na jednou ze šesti turnajů neokusil chuť porážky. My jsme prohráli 0:2 (15, 14). Druhý zápas se nakonec ukázal klíčový pro udržení skupiny a i přes zisk úvodního setu, to nakonec nevyšlo a podlehli jsme BVO ŽŠ Rovniny 1:2 (22, -24, -4). Zápas proti Novému Jičínu B dopadl na chlup stejně co se týká výsledku jako proti Opavě 0:2 ( -15, - 14). Jen jeden získaný bod nás tak vrátil o skupinu dolů.

O měsíc později a potřetí v řadě naše nejmladší naděje vyrazili do bojů o co nejlepší výsledek zase do Nového Jičína. Prohra s VK Ostrava 0:2 ( -21, -10). Prohra s Frýdkem – Místkem 0:2 ( -25, -22) a výhra nad Novým Jičínem 2:1 (16, -19, 14). Tato výhra nás udržela ve druhé výkonnostní skupině, která se konala minulou neděli konečně v Ostravě.



Pátek – volejbal. Sobota-volejbal. Tak proč nevyrazit i v neděli po ránu. Poslední den olympiády totiž nenabízel pro mě nic zajímavého, co bych musel vidět live na vlastní oči, a tak jsem vyrazil v neděli po ránu směr Ostrava – Dubina. Ráno to počasí nebylo nic moc. Byla celkem zima a tady v centru pršelo. Za nějakých čtyřicet minut jsem však byl na místě před ZŠ Formana. I přesto, že už jsem tam jednou byl, tak jsem měl menší problém najít vchod. Všude zavřeno až náhodou mě napadlo otevřít dveře s nápisem školní družina. Pak už stačilo jít po sluchu 😊. Co jsem vlastně očekával? Nebojím se říct na rovinu, že postup mezi nejlepší čtyřku kraje!
Prvním soupeřem byl Frýdek – Místek. Dá se říct, že už tradiční protivník. Zápas to byl vyrovnaný, ale naši kluci byli nakonec mírně tím lepším týmem na palubovce 2:0 (23, 20).  Následné dvojutkání proti BVO ZŠ Škarvady 2:0 (11, 15) a BVO ZŠ Formana 2:0 (13, 16) bylo už v plné režii našich benjamínků. V těchto zápasech dostali příležitost zahrát si všichni kluci co byly přítomni 😊. Rád bych tak pogratuloval paní trenérce Táni Capové a jejím klukům k prvnímu místu – k postupu! yes

Tento turnaj jsme ovládli se ziskem maximálních možných devíti bodů. Byla radost sledovat, jak šla výkonost kluků (od moji poslední listopadové návštěvy) o dost nahoru 😊. Osobně tam vidím dokonce dva hráče, kteří by mohli aspirovat na největší mládežnický talent v historii našeho klubu.
Když, k tomu připočteme nakonec i dvě víkendové výhry mužů v první národní lize, tak pět zápasů – pět výher = Naprosto ideální víkend pro náš klub 😊!!!
Poslední turnaj odehrajeme 20. 3. 2022 proti: Opavě / NJ B a VK Ostrava.

Náš tým letos tvoří následující hráči: Adamus Jan, Adámek Josef, Bomer Matyáš, Frydrych Jan, Hudeček Václav, Krákora Antonín, Kána Vojtěch, Maršál Vojtěch, Nitsche Daniel, Skřišovský Lev, Strak Karel, Strak Vojtěch.
V celkové tabulce (zřejmě neaktualizované) krajského přeboru se nacházíme na šestém místě z celkového počtu dvanácti mužstev.

Starší Žáci:

I oni absolvovali od listopadu čtyři turnaje. Rozloučili jsme se s nimi postupem do skupiny C.

Datum: 14.11.2021.
Místo: Opava.
Výsledky: BVO B 0:2 ( -15, -13). Nový Jičín B 1:2 ( 16, -7, -11) a Opava 0:2 ( -19, -15).
Pouhý jeden získaný bod se = čtvrtá pozice a pád o skupinu dolů.

Datum: 19.12.2021.
Místo: Frýdek – Místek.
Výsledky: Frýdek B 2:1 ( 13, -17, 13). VK Ostrava B 2:0 ( 19, 21) a Havířov 2:0 ( 19, 13).
Osm získaných bodů z devíti možných = první pozice a opětovný návrat do skupiny C.

Datum: 9.1.2022.
Místo: Nový Jičín.
Výsledky: Opava 0:2 ( -21, -17 ). Nový Jičín B 0:2 ( -24, -23 ) a BV Ostrava B 0:2 ( - 20, -14).
Čtvrtá pozice = bez bodu a návrat do skupiny D.

Datum: 6.2.2022.
Místo: Nový Jičín.
Výsledky: Frýdek C (2, 21). Olomouc 0:2 ( -19, -21). VAM Havířov se k turnaji nedostavil.
Druhé místo tak znamená, že i pro poslední letošní turnaj zůstaneme ve čtvrté výkonnostní skupině. Ta se odehraje 6.3 ve Frýdku. Krom pořadatelského celku bychom měli poměřit ještě síly Palkovicemi a Havířovem.

Aktuální soupiska: Adámek Josef, Bomer Matyáš, Frydrych Jan, Karban Daniel, Krákora Antonín, Kána Vojtěch, Maršál Matěj, Maršál Vojtěch, Skřišovský Lev, Strak Karel, Strak Vojtěch, Tvarůžka Tomáš, Výchopen Matěj a Ismail Zakariya.

Z celkového počtu šestnácti týmů se momentálně nacházíme v celkové tabulce na pozici dvanácté.

Bojujeme za náš klub 😊 !!!