Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Derniéra A týmu žaček v krajském přeboru se vydařila! Mládež

​Derniéra A týmu žaček v krajském přeboru se vydařila!

Než se dostaneme k nedělnímu turnaji, tak se vrátíme k tomu, co se od posledního článku v mužstvu žaček kategorie U16 událo.

Naše děvčata jsme naposledy zmínili na začátku prosince, kdy odehrály ve sportovní hale v Nové Bělé vítězný turnaj skupiny F. To nám zajistilo postup o stupínek nahoru 😊.

Dalšího turnaje jsme se zhostili jako pořadatelé, kdy jsme 15.1.2023 přivítali na ZŠ Košaře v městské části Ostrava – Dubina další dva týmy z Ostravy + Hlučín. Tohoto turnaje jsem se chtěl původně účastnit, ale nakonec to nevyšlo.



Výsledky:
Volejbalový spolek Ostrava – TJ Ostrava B 0:2 ( -11, -16 )
Volejbalový spolek Ostrava – TJ Hlučín 1:2 ( -17, 25, -8 )
Volejbalový spolek Ostrava – Poruba 2:0 ( 10, 13 )
Celkově jsme na tomto turnaji skončili na třetí pozici se ziskem čtyř bodů. Což znamenalo udržení skupiny E pro následující turnaj.

Ten holky s celkovou bilancí dvou výher a jedné prohry odehrály před měsícem na palubovce Hlučína.



Výsledky:

Volejbalový spolek Ostrava – Hlučín 0:2 ( -17, -15 )
Volejbalový spolek Ostrava – Nový Jičín C 2:1 ( -11, 21, 11 )
Volejbalový spolek Ostrava – Orlová 2:0 ( 22, 17 )
S uvedených výsledků se nakonec vykrystalizovalo tentokrát místo druhé s pěti body a potvrzení stejné skupiny pro následující turnaj.

V sobotu 11.3.2023 jsem navštívil domácí dvojutkání našich mužů a potom i šlágr fotbalové ligy na městském stadionu, kdy Baník přivítal pražskou Spartu. Už dopředu jsem věděl, že si sportovní víkend prodloužím i do neděle.
Pár minut po osmé hodině nasedám v centru na tramvaj na cca 20 minutovou projížďku směr Dubina, kde se odehrál poslední turnaj soutěžního ročníku 2022 / 23.

V základní škole ZŠ Košaře jsou dvě tělocvičny, takže dopředu bylo jasné, že turnaj bude probíhat celkem rychle. Od moji poslední návštěvy této kategorie se změnily dresy či celková koncepce, kdy střídáme takřka pravidelně tři nahrávačky a hrajeme už pouze na jedno libero. Byl také k vidění maskot, který byl začleněn do pozápasových vítězných děkovaček. Na dálku bych to tipl jako malé plyšové prasátko, ale nejsem si úplně jistý.



Tým vedený prezidentem – trenérem klubu Ing. Ivanem Capem a kapitánkou Viktorii Ognjanovou určitě chtěl v domácím prostředí předvést před rodinnými příbuznými či kamarády určitě co nejlepší výkon, a to se jim povedlo ze 2/3 (co se výsledku týče).

Volejbalový spolek Ostrava – Nový Jičín C 2:1 ( 22, -16, 4 )
Úvod byl z naší strany vlažný a brzy je to 0:7. Hra se však postupně vyrovnává 14:14. Na 20:20 vidíme první bodový blok dne v podání č.5 Valentýny Hlaváčové! Koncovku nakonec urveme ku 22. Druhý set se láme od stavu 11:15, kdy bohužel uděláme v krátké době zbytečné čtyři chyby 12:16. Ztráta se naopak už jen prohlubuje – 16 a máme před sebou set o plusový bod. Tady nastává něco, co jsem ještě neviděl a ukazuje to fakt, že sport je občas nevyzpytatelný: postupně 4:0 pak 8:0 (to si už v duchu říkám, že by snad mohl padnout volejbalový kanár) 12:0 / 14:0 a… na tomto skóre se ukazatel skóre zastavil devilbylo to blízko! No nic 15:4 každá výhra se počítá 😊.

Volejbalový spolek Ostrava – Frýdek Místek C 2:0 ( 22, 7 )
První set urveme naštěstí v koncovce. Druhý je od samého začátku v poklidu – jak se říká: Je to v podstatě o servisu.

Volejbalový spolek Ostrava – Karviná 0:2 ( -22, -14 )
Nejkvalitnější zápas, který už nabídl řadu pěkných výměn na obou stranách hřiště a ve kterém hráčky Karviné dominovaly servisem. Škoda koncovky v první sadě. V druhém setu jsme nezachytili hned začátek a za stavu 1:9 už se s tím nic moc dělat nedalo.

Konečná tabulka turnaje:
1. Karviná 7b. 2. VS Ostrava 5b. 3. Nový Jičín C 4b. 4. Frýdek Místek C 2b.

Naše sestava na tomto turnaji:
Adámková Anežka (hráčka s nepříjemným rotujícím servisem č. 17) / Bučková Tereza / Golová Jana / Halavičová Natálie / Hlaváčová Valentýna / Horáková Aneta / Jurniklová Lucie / Ognjanová Viktorie / Plačková Beata / Procházková Veronika.

V celkové tabulce krajského přeboru žaček U16 jsme obsadili 22 z 27 místo. Byla to premiérová sezona děvčat, kdy věřím, že se budou jen a jen zlepšovat. Jejich cestu budeme sledovat i v budoucnu.

Závěrečná slova Ing. Ivana Capa
Když jsem se rozhodoval koncem loňské sezóny, jestli rozjet i dívčí týmy, tak v pocovidovém dlouhém období začala s tréninkem v našem Volejbalovém spolku Ostrava jen nepočetná hrstka dívek, které ale projevily velké nadšení a tréninkovou disciplínu. Nakonec při náborech nových mladých hráčů vždy převažoval zájem ze strany dívek a tak jsme jim vymezili i tréninkové hodiny a začali je připravovat na oficiální soutěž. Zájemkyň ale neustále přibývalo (a přibývá k dnešnímu dni je jich už 32 😊) a tak se záhy náš klub rozrostl o týmy dívek A a B, které v kategorii U16 začaly hrát krajskou soutěž. Dívčí týmy bojovaly nad očekávání dobře a zejména A tým sehrál několik velmi vydařených vítězných utkání. Je třeba ale i pochválit nadšení a tréninkové nasazení B týmu pod vedením manažera klubu Martina Procházky.
Závěrem patří poděkování všem rodičům hráček za velkou podporu, kterou děvčatům po celou soutěž poskytovali a tvořili pravidelně nejpočetnější a nejvíce fandící skupinu diváků na zápasech (viz foto v úvodu článku a níže)!yes