Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Pražská výzva – díl první Muži

​Pražská výzva – díl první

Po úspěšném víkendu, kdy jsme vytěžili ze tří zápasů tři výhry a celkově osm bodů, jsme vyrazili k víkendovému dvojutkání do Prahy.

Pojďme se podívat na to, jak se tentokrát dařilo našim klukům v boji o další důležité body 😊.

Pohled našeho manažera Martina Procházky:
 

MFF Praha – USK Slávie OU -Volejbal Ostrava 2:3 ( 15, -20, 21, -13, -6 )

Zápas s MFF Praha byl do koncovky třetího setu celkem vyrovnaný, a to i vinou našich chyb, které jsme dělali. Čtvrtý a pátý set již byl jasně v naší režii a soupeře jsme nepustili do žádného tlaku.

ČZU Praha – USK Slávie OU – Volejbal Ostrava 3:1 ( -25, 22, 22, 17 )

Do zápasu proti ČZU Praha jsme vstoupili velmi dobře a se soupeřem jsme se tahali o každý míč. V koncovce prvního setu se na naši stranu přiklonilo i štěstí v koncovce. Jak ve druhém tak i ve třetím setu jsme vedli vždy o tři až čtyři body v půlce setu. Jenže následné chyby nás vždy stáli vítězství v setu. Set čtvrtý byl už plně v režii domácího mužstva a zaslouženě ho vyhráli.

Za sebe bych tento dvojzápas hodnotil celkem kladně. Jen škoda, že i z palubovky ČZU nevezeme žádný bod, když už jsme byli tak blízko!

O sestavě: V Praze nám chyběl blokař základní sestavy Michal Borski, který byl nemocný. Matěj Zamazal se zas dává dohromady po výronu v kotníku. Narychlo jsme tak doplnili tým o blokaře Kojetína Honzu Pastorka (viz úvodní foto). Půjčili jsme si hon jen ta tento víkend v Praze. Honza do týmu zapadl a podal velmi dobrý výkon v obou utkáních.

Pohled na tabulku: Uhrát deváté místo je spíše nereálné, ale o to desáté se ještě popereme. Nějaká šance tam pořád ještě je 😊.

Ostatní výsledky (28. – 29.1.2022)
ČZU Praha – Staré Město 3:1 (-23, 12, 18, 23)
Liberec B – Lvi B 3:0 (17, 13, 22)
MFF Praha – Staré Město 0:3 ( -22, -8, -15)
Česká Lípa – Lvi B 3:1 (-16, 12, 16, 16)


Tabulka:
1. ČZU Praha 19b. 2. Liberec B 15b. 3. Česká Lípa 15b. 4. Volejbal Ostrava 13b. 5. Lvi B 13b. 6. Staré Město 9b. 7. MFF Praha 6b.
První a druhý tým je automaticky zachráněn v soutěži. Týmy umístěné na pozici tři až sedm čeká další fáze soutěže, a to tentokrát skupina o 11. – 15. místo. Podle stanov ČVS se v této následující skupině uznávají vzájemné výsledky ze skupiny té, kterou teď hrajeme. Jeden bod z pražského víkendu můžeme brát jak negativně tak i pozitivně. První dvě pozice, které znamenají konec sezony v půlce února se nám o dost oddálily. Na druhou stranu, pokud se ty vzájemné výsledky fakt budou počítat, tak v následující skupině máme náskok jak na Staré Město tak i na MFF Praha v poměru 5:1 na body. Což je dobrý základ v dalším boji 😊.

Program:
Po týdnu vyrazíme znovu směr Praha. Sportovní hala Lužiny v Praze – Stodůlkách bude v pátek 4.2.2022 od 18:00 hostit utkání prozatím třináctibodových celků. Na domácí palubovce nás přivítá rezervní tým Lvů. Ty jsme v prvním zápase porazili v domácím prostředí 3:2. Budeme úspěšní i tentokrát?