Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Prohra vrácena i s úroky! Muži

Prohra vrácena i s úroky!

aneb bitva o druholigového krále města Ostravy.

Po více než třech měsících nás tentokrát v domácím prostředí čekala dvě ostravská druholigová derby proti týmu z „barevné koalice“  - Blue Volley Ostrava. Po týdnu se vrátil do sestavy zkušený blokař Vašek Kotas a naopak bohužel scházel Honza Rodek. Hostující tým je mixem zkušených druholigových hráčů + nějaká ta akvizice se širší soupisky extraligových Beskyd + nadějné mládí, které reprezentuje např. hráč Benda (reprezentant ČR kategorie „U18“).

Po přejmenování tohoto celu z VŠB-TU Ostrava na BVO jsme s tímto týmem v rámci druhé ligy sehráli již šest zápasů. Z nich jsme odešli jako vítězi celkem 4x. Na Krakovské to bylo dodnes na zápasy 2-0 a o tom, že tato série bude nadále pokračovat, snad nikdo moc nepochyboval. devil

Naše sestava byla tradiční. Jen na smeč se přesunul náš univerzál Kuba Štefko. Hosté poslali na nahrávku mladého Romana (shodou náhod má stejné jméno a příjmení jak hokejista takřka prvoligových Vítkovic), Kitella, blokaře – Kohúta a Krempanského, kapitána Mukařovského a Pospíšila a liberem byl Benda (viz výše).

Volejbal Ostrava s.r.o. – Blue Volley Ostrava 3:0 ( 19, 19, 23)

Esa: 8:9  Chybné servisy: 14:14 Bloky: 4:4. – 66. minut.

Do zápasu vstoupíme parádně. Zároveň hosté nejsou schopni v začátku zápasu ani podat. Když už náhodou uvedou míč do hry, tak naši útočící hráči proti neškodné obraně nemají problém složit a bodovat jako např. Dalibor Pudich na 10:6. Náskok postupně navyšujeme a po esu Štefka za stavu 13:8 je tu první time out pro hosty. Jasně dominujeme na hřišti a na síti se pokaždé orientuje Venca Kotas. Druhý setball v setu využije Pudich 25:19 = 1:0 na sety.

I v druhém setu si vybudujeme solidní tříbodový náskok. Holiš D. nemá problém přelobovat hostující blokaře – tomu předchází náhodný zákrok, kdy se míč odrazí dobře od Zvolenského kolena 9:6. Hosté se, ale nevzdávají a po dvou esech Romana vyrovnají na 14:14. Jenže servis nám v tomto setu funguje parádně! První sérii bodů uděláme při Kotasových nepříjemných plachtách 15:14 – 18:14. Druhou při servisech smečaře Holiše 21:18 – 23:18. To už, ale v hostujícím dresu je na hřišti výkonnostně lepší nahrávač Provazník a univerzál Prokůpek. Druhý set ukončí Zvolenský dělovým podáním 25:19 = 2:0 na sety.

Do třetí sady vstoupí na palubovku poslední možný hráč a to Drozd namísto Pospíšila. První půlka dnešního třetího setu je naprosto vyrovnaná. Více než dvoubodový náskok si poprvé vybudují naši soupeři po nepříjemné plachtě Kohúta 12:15 time out my. Po úspěšném útoku Drozda je načase zavelit k obratu 13:17. Což se nám začne dařit od servisu Petra Holiše při stavu 18:19. Ten soupeři pořádně škodí svým nepříjemným servisem, když přidáme náš bodový dvojblok, je otočeno 21:19! Při vyrovnaném stavu 22:22 – 2x dobře ubráníme v poli a následně složíme Holišem a po něm i Pudichem 24:22. Zápas končí zkaženým servisem Kohúta a body zůstávají doma 25:23 = 3:0 na sety.

Mezi oběma zápasy následovala cca 35-ti minutová pauza, ve které je čas dát dohromady naší tipovačku . Ve druhém zápasu si v tyrkysově – černé kombinaci prohodili posty Benda s Pospíšilem.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Blue Volley Ostrava 3:0 ( 14, 16, 22)

Esa: 11:7 Chybné servisy: 16:15 Bloky: 9:5. – 61. minut.

V prvních dvou setech naprosto dominujeme a výsledkem je rozdíl několika tříd a naše výhry o 11 a 9 = 2:0 na sety! Netřeba více komentovat 😊.

Ve třetím setu se místo univerzála Blacku a zkušeného nahrávače se do hry vrátí dravé mládí a rázem to vypadá trochu dramatičtěji. I když za stavu 10:6 to vypadá na pořádně rychlý konec. Na chvíli se nám nedaří obrátit jedno postavení 10:10, až se to napopáté podaří Štefkovi 11:10. Zápas se definitivně zlomí po nečekané smeči nahrávače Holiše 21:18 a následném bloku Vaška Kotase. Dnešní den zakončí z obrovského výskoku úspěšnou razantní smečí domácí Dája Pudich. devil
Hra – Set – Zápas: Volejbal Ostrava s.r.o. 25:22 = a je to opět 3:0 na sety!!!

Blue Volley Ostrava =  Kohút, Mukařovský, Krempaský, Provazník, Pospíšil, Drozd, Prokůpek, Benda, Roman a Kittel.

Je něco kolem půl druhé a pro dnešek už máme hotovo. Dneska se už nic zajímavého v Ostravě ve sportovním světě neděje a tak mířím rovnou směrem domov. Na příští sobotu bych vám rád doporučil evropský pohár házenkářek v Ostravě a na neděli Beskydskou laťku v Třinci.

Ostatní výsledky dnešního kola – 25.1.2020:
23. a 24. kolo nabídlo řadu překvapivých výsledků. Škoda, že senzační ztráta Holubic je nám už prakticky k ničemu.
Kojetín – Drásov 0:3 a 1:3. Palkovice – Holubice 2:3 a 2:3. Morávka – Šlapanice 1:3 a 3:1. Nový Jičín – Brno Komárov 3:1 a 2:3.

Tabulka:
1. Holubice 64b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 57b. 3. Morávka 41b (pouze ale o lepší poměr setů před Drásovem).

Skupina A – 1. Příbram B 51.b. Skupina B – 1. Česká Lípa 66.b.

Závěr:
Za dnešek patří klukům pochvala. Vyhrát dvakrát bez ztráty setu nad soupeřem, který nám dokáže občas dělat problémy, to samozřejmě potěší. U soupeře dominoval jasně hráč Prokůpek. V našich barvách by bylo těžké vybrat pomyslného hráče dne, protože všichni si zaslouží pochvalu, ale kdybych musel zvolit, tak bych dnes nominoval našeho nahrávače Petra Holiše. Dobře distribuoval nahrávky pro své spoluhráče. Připsal si několik es, drze a úspěšně ulíval „na druhou přes“ a připsal si i úspěšnou smeč a blok. Čeká nás posledních dvanáct zápasů. Pojďme z nich vytěžit všech třicet šest bodů!!!

Tipovací soutěž:
V první řadě bychom se rádi omluvili za "redakčního šotka" při oznámení výherce z minulého týdne k zápasu v Holubicích. Výhercem je tak správně: Tereza Jošková. Ještě jednou jí gratulujeme! blush
Tentokrát jste mohli tipovat výsledek dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – BV Ostrava. Na toto Ostravské derby nás prostřednictvím klubového facebooku přišlo přes sedm desítek dvojtipů. Správný výsledek 3:0 a 3:0 pro naše barvy tipovalo (pokud se nepletu) přesně dvacet devět uživatelů. Z nich náš trenér Kuba Zvolánek po skončení zápasu vylosoval paní: Dášu Chvostkovou – Gratulujme 😊.

Nejbližší program:
Přesně za čtrnáct dní v sobotu 8.2.2020 nás čeká čtvrtá a poslední cesta na jih Moravy a to přesněji do Šlapanic u Brna. Začínáme v 10:00. Takže klidně doražte 😊.

Krajský přebor mužů

V pátek 24.1.2020 odpoledne absolvoval náš univerzitní tým první dvojutkání o pomyslné deváté místo v této soutěži. Našim soupeřem byl tým, jenž tuto soutěž hraje s hráči ročníku 2000 a mladší a to Green Volley Beskydy. V desetisetové bitvě naši mladíci odešli bohužel 2x těsně poraženi.
USK Slavia OU – Green Volley Beskydy 2:3 ( -23, - 23, 19, 19, -11)
USK Slavia OU – Green Volley Beskydy 2:3 ( 21, -20, -19, 21, -10)
Odveta (y) by se měli odehrát na palubovce soupeře 8. 2. 2020

Na počtenou příště 😊.