Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

​Střet bývalých prvoligistů pro naše barvy Muži

​Střet bývalých prvoligistů pro naše barvy

Přesně po týdnu jsme nastoupili znovu v domácím prostředí Campusu Ostravské univerzity k zápasům třetího a čtvrtého kola druhé volejbalové ligy.

Všechny české volejbalové fanoušky  musela potěšit už radostná informace z ranních hodin, kdy naše dvojice Perušič / Schweiner překvapivě porazila ve čtvrtfinále MS v plážovém volejbale v Mexiku norské megahvězdy! Po nevýrazných výkonech v základní skupině tak forma evidentně graduje. Bohužel moje oblíbená dvojice Paredes / Wilkerson už tak úspěšná nebyla…

Našim dnešním soupeřem byl tým ze Starého Města. Ten měl v prvním týdnu volný los, takže to pro ně byla letošní soutěžní premiéra. Tento tým přijel pod taktovkou trenéra Petra Karabce, což je bývalý reprezentant a mistr republiky v dresu Odoleny Vody. Do Ostravy tentokrát dorazili v počtu devíti lidi. Zajímavostí je, že třeba volejbalistky Štemberka doma proti Prostějovu či Olomoučanky na Olympu nastoupily pouze v osmi s jednou hráčkou na střídání. Což je na extraligu žen nedůstojné.no

Jak vypovídá už samotný nadpis článku, tak obě mužstva se už v minulosti potkala. Přesněji v soutěžním ročníku 21 / 22 a to v rámci tří fází první ligy. Vzájemná bilance před dneškem tak byla 4:2 pro naše barvy – doma jsme tehdy v Nové Bělé s tímto soupeřem ani jednou neprohráli.

My jsme nastoupili od začátku v osmi – později v devíti. Náš nahrávač Prochy si musel na chvilku z haly odskočit. Čekali ho totiž otcovské povinnosti na vítání občánků 😊. Z těch stabilnějších našich hráčů byl tentokrát mimo Kuba Balon, jenž se momentálně nachází v zemi tisíce jezer (mj. i tam si od volejbalu neodpočine). Včera shlédl zápas Karelian Hurmos vs. Akaa 1:3 a v době realizace tohoto článku je na zápase Savo vs. Akaa. Za tento tým nastupuje na Ostravsku dobře známý Šmídl.

Chyběl i náš blokař Gramel. Ten však byl pro dnešek důstojně nahrazen! Vždy den před zápasem si projdu naši soupisku s tím, že tam možná něco najdu nového. Tentokrát jsem byl příjemně překvapen. Zároveň jsem tak začal tušit, že tuto posilu využijeme hned v sobotu. Moji teorii jsem si potvrdil hned před halou, kdy jsem na tohoto hráče narazil. Jednalo se o blokaře Matěje Štiku. Ten nám nakonec k šesti bodům do tabulky napomohl svoji osobní bilancí 10 + 10b v rámci samotného dvojutkání!yes
Výše uvedeného „Paštiku“ doplnil na bloku již tradičně Přibyl. Na univerzálu nastoupil možná nejlepší hráč soutěže Štefko. Na smeči dvojka Drozd + Holiš. Tradicí pro první zápas je už i zařazení nahrávače Kaloče a černou práci jako obvykle si odbyl na liberu Urban.
Pánové ze „Širůchu“ nasadili následující line up: Bláha / Dřímal / Kamler / Kamrádek / Kostík / Kroča - Slezák

Slávie OU ( Volejbal Ostrava ) VSK Staré Město 3:0 ( 26, 22, 17 )

Esa: 9:2 Chybné servisy: 16:5 Bloky: 7:4 – Statistika je pouze orientační.
Rozhodčí: p. Vondráček / p. Duda Čas zápasu: 62. minut.

V prvním setu má mírně navrch hostující tým 5:8 / 7:10. Ze hřiště až na tribunu je slyšet věta Dana Holiš: „Pojďme se už probudit!“ Možná právě tohle kluky nastartovalo. Na 11:11 srovná blokem Drozd – shodou okolností v moment, kdy usedá na tribunu jeho přítelkyně – blokařka celku z Varenské Michaela Hadačková, která už se svojí spoluhráčkou Skřivanovou viděla nějaké pasáže i z předchozího domácího zápasu. Postupně se celkový stav překlápí na naši stranu a po útoku Štefka z velké výšky je to poprvé o tři 17:14. Brzy je však stav znovu srovnán 17:17. V koncovce těžíme z jednoho postavení, kdy základem jsou kvalitní servisy Holiše – což vyústí např. v blok dobře hrajícího Přibyla 23:19. Stav je to nadějný, ale hosté těží z větší efektivity na útoku 23:23. Následně si po bodech vymění Štefko a Dřímal 26:26. Set nakonec zakončíme po bloku Holiše 28:26!

Do setu druhého nastoupíme sebevědomě. Trochu vylepšíme servis 7:4. Vždy pokud si vybudujeme nějaký náskok, tak záhy o něho přijdeme. Hosté se sami dost vyhazují na útoku a tím nám to celkem ulehčují. 14:11. Světlé chvilky má Drozd. Pomáhá spolehlivý Štika 19:14.  Po pěkné kombinaci Kaloč – Holiš to vypadá jednoznačně 21:15. Zase je z toho ale nakonec celkem drama 22:20 ! Následně trochu klidu dodá Štefko 23:20. Set nakonec skončí stejným bodovým rozdílem po bloku Drozda 25:22.

Klíčovým momentem poslední sady zápasu číslo jedna jsou rozehry od stavu 15:15. Eso Drozda /  útoky Holiše a Štefka a blok Štiky apod = což je osm Ostravských bodů v řadě 23:15 !!! Celý zápas ukončí dirigent Kaloč přes nejvíce bodujícího hráče zápasu Štefka 25:17 = 3:0 na sety! Sedmý – Osmý a devátý bod je doma 😊.

Po dohodě obou zúčastněných týmů začínáme cca za půlhodinu. Takže je čas na nějaký to kafe a croissant.  Stejně jako v zápase s Kojetínem, tak i tady máme pro druhý zápas sestavu s dvojicí Procházka / Pudich. Hosté kontrují taky dvěma změnami. Nastupuje Janík a nahrávač Směták.

Slávie OU ( Volejbal Ostrava ) VSK Staré Město 3:1 ( -21, 16, 20, 21 )

Esa: 7:4 Chybné servisy: 22:8 Bloky: 6:4 – Statistika je pouze orientační.
Rozhodčí: p. Duda / p. Vondráček Čas zápasu: 87. minut.

První set je ze začátku vyrovnaný. Pak, ale převezme otěže nad vývojem hostující tým při sérii servisů hostujícího nahrávače 9:13. Jejich náskok je konzistentní mezi dvěma až čtyřmi body. Po útoku Drozda a útoku hostí do antény se zadělá na možné drama 20:21. Po dalším kvalitním útoku tentokrát Přibyla jsme ještě na chvilku ve hře 21:22. Bohužel to byl poslední náš bod v setu a hned první setbol využije Dřímal 21:25.

Nástup do druhého setu je o 100 procent lepší. Drozd upravuje po chvilce na 6:2. Při následujícím postavení se dostaneme dokonce na 11:2. Zbytek není nutné nějak zásadně rozepisovat. Urban – Procházka – Holiš 25:16 !!!

V setu třetím nepustíme Staré Město do hry a set držíme pod kontrolou 25:20 !

V tom čtvrtém se oba týmy přetahují o vedení do stavu 19:19. Pak se po dobré obraně prosadí Drozd a hosté se naopak neprosadí 21:19.  Další aut + útok Drozda 23:20. První matchbally zajištuje chytrým úderem do rohu Štika 24:21. Ten v další rozehře (koneckonců je to bývalý extraligový nahrávač) vyzve k bodovce Drozda a ten šanci k ukončení zápasu využije 25:21.  

Dnešní den je, co se týče počtu bodů i daného výsledku totožný jako o týden zpátky. Je deset minut po třinácté hodině a já vím, že za ani dvacet sedm hodin budu ve stejné hale na extralize basketbalistek proti Levharticím Chomutov.

Nejvíce bodující hráči:
1.zápas: Štefko Jakub 23b / Holiš Daniel 14b / Drozd Josef 12b.
2. zápas: Holiš Daniel 21b / Drozd Josef 16b / Pudich Dalibor 14b.

Ostatní výsledky 3. a 4. kolo ( 14.10.2023 )
Kojetín A – Brno jih 0:3 ( -17, -16, -13 ) a 0:3 ( -20, -18, -20 )
Šlapanice – Kojetín B ( přesunuto na 26.11 )
Drásov – Nový Jičín 3:2 ( 12, -20, -23, 21, 12 ) a 0:3 ( -24, -26, -21 )
Kometa Brno – Volno.

Tabulka:
Tabulka je zatím neúplná a nemá moc vypovídající hodnotu. Teda až naše první místo s maximálním počtem dvanácti bodů.

Následující program:
První venkovní dvojutkání odehrajeme již následující sobotu 21.10.2023 od 10:00 v Brně. Přesněji v městské části Pisárky. Každý zná hokejovou Kometu a my poprvé poměříme síly s tou volejbalovou. Následuje týdenní pauza. Další domácí zápasy nás čekají až v listopadu.

Aktualizace: Druholigové utkání proti Novému Jičínu bylo přeloženo na 16.11.2023 od 18:00 hod v hale Campusu OU!