Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Jsme zpět v 2. lize mužů! Muži

Jsme zpět v 2. lize mužů!

Když jsme se v letošní sezóně přihlašovali do krajského přeboru mužů, učinili jsme tak proto, že s naším klubem a řadou dalších klubů v republice tzv. vypeklo vedení ČVS - jmenovitě generální sekretář svazu pan Iro, když odmítl diskusi o pokračování logického systému organizace 1. ligy mužů dle regionálního principu. Dle kalkulace tak nám prodražil tímto náklady na tuto soutěž o cca 250 tis. Kč ale především našim hráčům vnutil povinnost jen do konce roku si 7x vzít v práci dovolenou, aby stihli včas dojet na páteční zápasy (to je pro pracující hráče z důvodu pracovních, finančních ale i rodinných prostě neakceptovatelné)! Do 2 ligy už nás nevzali ("nebylo místo") a tak jsme se rozhodli v této sezóně přihlásit se do krajského přeboru mužů v našem kraji.

Cíl před začátkem sezóny byl jasný: udržet se v herní kondici, vyhrát krajskou soutěž a následně vyhrát i kvalifikaci o 2. ligu. To se nám dle očekávání jasně povedlo, o čemž svědčí i celoroční výsledky krajského přeboru (29 vítězství z 30 odehraných zápasů a jen jedna porážka v úplném závěru soutěže při celkovém poměru setů za celou soutěž 90:7 !!!) devil

Ale vraťme se k vlastní kvalifikaci o postup do 2. ligy. Konkrétně pro nás proběhla skupina "C"  v o víkendu (22.-23.4.2023) v Letovicích - blíže o tomto svatostánku volejbalu už v minulém článku napsal Ondra Rádek, který se pro zdravotní indispozici této významné akce nakonec nemohl zúčastnit. Mezi kandidáty na postup byly kromě našeho týmu Slávie OU - Volejbal Ostrava ještě tým Kojetína a samozřejmě i domácí tým z Letovic.

SK Kojetín 2016

Slávie OU - Volejbal Ostrava 3:2 Kojetín B (19, 16, -16, -21, 8)
Tento klub nastoupil se svým "B" týmem (A-tým už 2. ligu hraje), který byl sestaven prakticky celý z juniorů a kadetů a byl to tým velmi dobře hrající. Jak se ukázalo, tak sobotní vítězství 3:2 nad tímto týmem nám zaručilo 1. místo v kvalifikaci, protože vzájemný zápas nakonc rozhodl o postupujícímu do 2. ligy. Zajímavostí tohoto týmu je, že za něj hraje i náš odchovanec Ondra Zamazal, který stále roste jak výkonnostně, tak i do výšky (už přerostl i svého dvoumetrového starších bratra Matese).

TJ Sokol Letovice

Letovice 2:3 Slávie OU - Volejbal Ostrava (-16, 23, -22, 20, -9)
Početný tým domácích hrál velmi solidní volejbal s výborným servisem a k heroickému dosti vyrovnanému výkonu proti nám jej hnala početná skupina příchozích fanoušků (a ženská obsada místního bufetu laugh). V tomto zápase došlo ke dvěma pozoruhodnostem:
- v druhém setu už jsme prohrávali 14:23 když na servis přišel náš nejdéle hrající hráč Prochy a svou plachtou dlouhou sérií  bodů pomohl dotáhnout naše skóre na kontaktních 22:23! Škoda pak dvou následných našich chyb, protože soupeř se psychicky zcela rozložil...!
- v tajbrejku byl začátek vyrovnaný až do chvíle, kdy náš blokař Dan Gramel zahrál životní míč: daleko za anténkou a rozhodčím v úrovni středové čáry zahrál třetí míč jednou rukou spodní úder zpět tak, že díky rotaci míče těsně minul anténku, dopadl do pásky z naší strany, vyšplhal se na pásku, projel se po celé délce saka a u protější antény spadl nechytatelně soupeři na jeho půlku hřiště!!! devil Tento zázračný míč úplně rozhodil soupeře, který rychle ztratil následné míče a na další odpor už se nezmohl! yes



Další turnajové výsledky:
Slávie OU - Volejbal Ostrava 3:1 Žďár n. S. (-20, 22, 11, 20)
Holešov 0:3 Slávie OU - Volejbal Ostrava (-17, -17, -21)

Jak ukazuje záverečná tabulka kvalifikačního turnaje, postoupili jsme zaslouženě, protože jsme všechny zápasy vyhráli a jak napsal Brouk ve svém Výsledkovém servisu č. 31:

"Turnaj mužů se hrál v Letovicích a celek SLAVIE OU – VOLEJBAL OSTRAVA v něm zvítězil. Na dalších místech se umístily týmy SK Kojetín 2016 B, TJ Sokol Letovice, SKP Holešov a TJ Žďár nad Sázavou."



Ocenit je třeba ale i přístup našich mladých nadějných hráček za A i B týmu, které obětovaly nedělní den a přijely podpořit naše hráče (a možná i něco odkoukat... wink). "HOLKY, BYLY JSTE SUPER FANOUŠCI!"





Závěrem bych chtěl všem hráčům poděkovat za trpělivost a stabilní výkon v průběhu celého ročníku soutěže! Moc si toho cením!

Ing. Ivan Cap
prezident klubu