Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Letní soustředění mládeže 2021 Mládež

Letní soustředění mládeže 2021

Péče o naši mládež má v našem klubu Volejbal Ostrava velkou prioritu. Proto se tímto článkem vrátíme k srpnovému soustředění mládeže v Brušperku.

V první půlce srpna, po 330 dnech covidové pauzy, jsme čekali, kdo z našich mladých hráčů podlehne nutkání nehýbat se a nesportovat a s podivem jsme zjistili, že žáci jsou na začátku sezóny plní elánu, zato řady kadetů nám řádně prořídly... (ale o tom v samostatném článku).



Proto jsme opět využili skvělých tréninkových možností sportovního areálu sportovní agentury RIMGO s.r.o. a na Veselíčku v Brušperku proběhl velice úspěšný letní volejbalový kemp pro naší mládež, vedený trenérkou žáků Táňou Capovou za asistence Daniela Capa.

Jsme poněkud jiného názoru než řada jiných volejbalových klubů, které se snaží co nejdříve "vymačkat" z mladých hráčů co nejlepší výkonnost, a tak se snažíme u nich o co největší sportovní všestrannost skloubenou s co nejlepším zvládnutím základů volejbalové techniky. Nejde nám o to, aby co nejvíce hodin odtrénovali, ale aby hráli technicky správně, zůstali zdraví a volejbal se jim "nepřejedl"!




S ohledem na výše uvedené se na letním soustředění vždy přednostně zaměřujeme na úvod sezóny na kondici a koordinaci pohybu u hráčů,





ale program prokládáme i dalšími sporty, jako bylo zařazení netradičního sportu RINGO (velmi vhodný doplňkový sport zejména pro volejbalisty), který si na kempu získal své další oblíbence.


 

Hráči se ale mohli porovnávat mezi sebou ve všestrannostní soutěži v různých dalších sportech (tenis nevyjímaje).



Pro některé byl novinkou sport Kroket, který jsme zatraktivnili jeho noční variantou, kdy drátěné branky byly nasvíceny svíčkami.




Svou oblibu si získal i trénink obratnosti při nácviku skoků na trampolíně,



nebo výuka lezení na cvičné horolezecké stěně.



Vzhledem k teplému letnímu počasí bylo velmi příjemným zpestřením pravidelné plavání a relaxace v krytém bazénu.



Na závěr soustředění se konal táborák se špekáčky, po kterém se někteří dočkali i noční hry, která prověřila odvahu přítomných.



Souběžně se soustředěním probíhalo i soustředění kadetů a juniorů, kteří se po covidové pauze objevovali a opět ztráceli jak pára nad vodou. Kromě dvoufázového tréninku, vedeného zkušenými trenéry Ivanem Dudou a Honzou Štefkem. Jejich počet trénink od tréninku kolísal - někteří přišli jednou, někteří 2x a řada už nepřišla vůbec. Přesto na závěr letního soustředění si měli možnost vyzkoušet, jak na tom po tak dlouhé pauze jsou, v přátelském utkání s místními amatéry z Volejbalového klubu Brušperk.



Tolik malé ohlédnutí za touto velmi podařenou akcí a poděkování firmě RIMGO s.r.o. a městu Brušperk za zpřístupnění sportovních areálů! yes