Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Michal Urban – naše nové volejbalové libero Muži

Michal Urban – naše nové volejbalové libero

Druhá liga měla o tomto víkendu pauzu a tak mě napadlo, že je čas přinést našim čtenářům po nějaké době zajímavý rozhovor s některým z našich nových hráčů.

Do naší třetí druholigové sezóny jsme nastoupili s novým hráčem, jenž má na palubovce vždy odlišný dres a tím je libero Michal Urban. Pojďme si tohoto bojovníka v následujících řádcích trochu představit 😊.

Jaké byly tvoje volejbalové začátky? (v kolika letech a kde jsi začal, proč zrovna volejbal apod.)
S volejbalem jsem se poprvé setkal na základní škole, kde jsem mimo tělocvik chodil s rodiči hrát amatérský volejbal s učitelským sborem. V roce 2008 jsem poprvé potkal mou ženu Petru, u které byl volejbal životní náplní a tak jsem se i já začal postupně dostávat do volejbalového světa, zpočátku pouze jako divák.

Mohl bys nám popsat tvoji prozatímní kariéru volejbalovou kariéru? – Kde jsi všude hrál, jak dlouho, jakou soutěž příp. pod jakým trenérem apod.
Dva roky jsem hrál novojičínskou ligu, kde nesmí hrát registrovaní hráči, poté jsem 2 roky hrál krajskou soutěž za VK Ostrava. Trenéra jsem nikdy neměl, letos je to pro mě novinkou.

Tvojí manželkou je bývalá kapitánka extraligových volejbalistek Ostravy a v současnosti trenérkou mladších žákyň tohoto týmu. Navštěvujete svoje zápasy? Jak moc je důležitá pro tebe podpora rodiny či známých přímo v hale? Motivuje tě to více nebo naopak se cítíš více nervózní?
Když manželka hrávala své extraligové zápasy, tak jsem ji chodil podporovat. Právě ona pro mě byla impulzem zkusit se ve volejbale zlepšovat, chodil jsem ji podporovat také na beachvolejbal, kde hrávala mixové turnaje, mým snem bylo postavit se na kurt vedle ní, což se mi povedlo a jsem za to rád. Poslední tři roky hrajeme tyto turnaje spolu.  Kvůli zranění kolene musela s vrcholovým volejbalem skončit a naše role se teď vyměnily - teď chodí fandit ona mně a pokud to čas dovolí, tak se pro změnu rád chodím dívat na její malé svěřenkyně z TJ Ostrava a v létě ji podporuji v ženském beachvolejbale. Podpora rodiny a přátel v hale mě spíše motivuje, takovou tu zdravou nervozitu cítím před zápasem vždy.

Probíráte spolu např. jednotlivé vaše zápasy?
Ano probíráme. Předává mi své zkušenosti a snaží se mi poradit či vysvětlit jednotlivé herní situace. I pozice libera je pro mě zcela nová, učím se vše téměř od nuly, tudíž jsem velice rád, když mě přijde na zápas podpořit a doma proběhne tzv. ,,elektronická tužka.“ wink

Poklud se nepletu tak letos poprvé hraješ druhou ligu. Co jsi od této soutěže očekával / Je něco co tě naopak překvapilo?
Ano, letos je to pro mě velká změna. Nikdy by mě nenapadlo, že si někdy budu moci zahrát takovou soutěž, a že budu někdy stát na hřišti vedle bývalých extraligových hráčů.  Překvapený jsem byl zpočátku především obrovským herním rozdílem. Věděl jsem, že to bude těžké, ale ta změna je opravdu velká, také proto moc si vážím kluků v týmu, kteří mi pomáhají, poskytují cenné rady a jsou trpěliví, když se jim občas pletu pod nohy... cheeky

Naše dosavadní výsledky jsou dost nevyrovnané. Dokážeš posoudit čím to je?
Řekl bych, že je to možná trochu způsobené tím, že si na sebe ještě zvykáme.

Máš před zápasem nějaký rituál / zvyk ?
Ano mám, před každým volejbalovým zápasem si ráno dávám vaječnou omeletu.

Máš nějakou přezdívku, a jak si k ní přišel?
V práci mi říkají Urbi.

Kdo je podle momentálně nejlepší český volejbalista / volejbalistka ?
Pro mě to je a vždy bude moje manželka, z osobností mužského volejbalu má můj velký obdiv Jan Štokr, David Konečný či Kuba Janouch.

Hraješ v létě nějaké turnaje v plážovém volejbale / V ČR populární antukové turnaje ?
Poslední tři roky jsem hrával hodně beachvolejbalových turnajů, mé začátky na chlapských turnajích jsou spojeny s Kubou Balonem či Dájou Pudichem, poslední tři roky jsem hrál převážně s Michalem Březinou. Mixové turnaje hrávám s mojí manželkou. Rádi jezdíme s partou také na smíšené antukové turnaje Vranovské léto či na Slovensko do Zlatých Moravců.

Jak nejradši trávíš svůj volný čas?
Asi v posilovně a u počítače. Rád opravuju notebooky, telefony.

Oblíbená hudba:
Devadesátá léta

Oblíbený film / seriál:
Nejoblíbenější herec je pro mě Jackie Chan nebo seriál Lucifer.

Oblíbené jídlo / Pití. – popř. restaurace. Umíš vařit?
Moc rád vařím, mezi má oblíbená jídla patří určitě halušky a pořádná flákota masa, z pití mám samozřejmě nejraději pivo.

Kniha / Denní tisk.
Čtení knih nepatří mezi mé oblíbené činnosti.

Instagram nebo Facebook.
Instagram nemám.

Oblíbené roční období a proč.
Nejraději mám léto (nerad se moc oblékám).

Dovolenou bys trávil raději na horách nebo u moře?
Zvolil bych moře (s manželkou a přáteli).

V dalším domácím zápase přivítáme tým ze Šlapanic. Na co bys potencionální diváky pozval?
Diváky bych určitě pozval na hezký volejbal včetně příjemné domácí atmosféry.

Já Michalovi děkuji, že i během prodlouženého víkendu si na nás udělal čas a za celý klub bych mu popřál co nejvíce „čapnutých“ míčů v poli a hlavně ať se mu v našich barvách líbí 😊.