Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Slávie s Orlovou nerozhodně Muži

Slávie s Orlovou nerozhodně

Velmi slušný výkon podali naši hráči z USK Slávie OU v dvojzápase Krajského přeboru mužů proti sympatickému týmu z Orlové.

Tým Slávie je naším testovacím týmem pro mladé hráče. Proto je naší filosofií dát jim prostor na testování svých možností před snahou vyhrát za každou cenu a touto filosofií jsme se řídili i v tomto dvoujutkání. V první prosincovou (a trochu mrazivou) sobotu tak dostali příležitost všichni mladí hráči z lavičky. 


USK Slávie Ostravská univerzita - SK Slezan Orlová 3:1 (27,-20,24,12) 

V tomto utkání nás zdobila velká bojovnost a což obzvlášť je třeba pochválit - bojovnost i v koncovkách. Díky tomuto přístupu se našim hráčům podařilo v několika setech nejenom dotáhnout bodové manko, ale i tyto sety vyhrát! yes

V tomto prvním zápase výborně nahrával Aleš Firek, na univerzálu nastoupil uzdravený Baryk, na bloku velmi dobře zahráli Mates Zapletal a Adam Kunz, na smeč společně s MIkim se po delší odmlce (způsobené zraněním kolena) vrátil Dan Cap a v nezvyklé roli libera nastoupil Mates Ranocha (dle jeho slov to byl poslední post, který ještě nehrál). Na tomto postu libera Mates podal velmi kvalitní výkon, za což si zaslouží velkou pochvalu (i když on sám jak říká, se cítí více v útoku na smeči).




 

USK Slávie Ostravská univerzita - SK Slezan Orlová 1:3 (-19,21,-18,-27)

Do druhého zápasu jsme dali šanci mladému nahrávači Šonovskému, který se vrátil po dlouhé době na palubovku (dva výrony kotníků po sobě - a dodejme nikoliv při volejbalu) - Firo tak šel na "bombu" a protože si Baryk ještě šetřil koleno, tak na jeho místo univerzála nastoupil Ondřej Miklosz. Další změnou bylo střídání blokařů, kdy našeho Tarzana vystřídal Láďa Baum (v posledních zápasech hraje čím dál lépe! yes).

I v tomto utkání to byl docela z obou stran pohledný volejbal, ale přece se jenom projevovala menší sehranost s dlouhodobě absentujícím nahrávačem Šonovským. Snažili jsme se jej podpořit a dát mu důvěru a nechat jej hrát, ať získávat co nejvíce zkušenosti, ale v průběhu utkání se na náhru vrátil opět Aleš Firek (na blok se vrátil Adam Kunz). Rozjeté hráče z Orlové jsme už ale nezastavili a ti po zásluze vyhráli druhé utkání za tři body.


 
Závěrem je třeba ocenit velice fér atmosféru, která v tomto utkání panovala - chlapi z Orlové předvedli, jak má vypadat sportovní přístup! yes