Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Volejbal Ostrava vítězem poháru Bílých Karpat Muži

Volejbal Ostrava vítězem poháru Bílých Karpat

AKTUALIZOVÁNO (23.8.2020 16:48)!!!

Po dvou týdnech přípravy, kdy jsme se zaměřovali především na atletiku a zdokonalení fyzické připravenosti našich borců na nový soutěžní ročník, jsme vyrazili v sobotu kolem půl sedmé na turnaj do Bojkovic, kde se v ten den konal již 76. ročník turnaje mužů „O pohár Bílých Karpat“.

Bojkovice jsou město v okrese Uherské Hradiště ve Zlínském kraji. Dvanáct kilometrů východně od Uherského Brodu na řece Olšavě v údolí Bílých Karpat poblíž hranic se Slovenskem.

Oficiální sraz je naplánován jako již tradičně před nákupní centrum Avion. Odtud vyráží ve dvou autech celkem osm hráčů a tři členové realizačního týmu. Cesta probíhá v poklidu až na serpentiny ve zlínském kraji, které by na žaludek pro citlivější povahy nebyly asi moc příjemné. Na místě celkem bloudíme a původně jsme poslání místními na jiné antukové kurty ve městě, které byly však uzavřeny. Nakonec toto dilema vyřešil s navigací trenér Kuba Zvolánek a na místě jsme v čas. Při příchodu do prostoru areálu jsou uvedeny pokyny s covid situací – desinfekce byla všude.

Turnaj byl oficiálně zahájen před devátou hodinou ranní slavnostním nástupem. Při kterém všechny zúčastněné přivítal místní starosta. Následně jeden z místních funkcionářů nastínil herní model turnaje, jenž byl následující: devět mužstev bylo rozděleno do dvou samostatných skupin kde hrál každý s každým na dva vítězné sety. První dva se hráli do jednadvaceti bodů. Následný tiebreak do patnácti.
Za vítězství 2:0 = 3 body. za vítězství 2:1 = 2 body vítěz a 1 poražený. První dva týmy postupují přímo do semifinále. Třetí a čtvrtý tým pak bude míst cestu k případnému triumfu o krok delší – čtvrtfinále.

V prvním zápase jsme nastoupili proti domácímu týmu.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Bojkovice B 2:0 ( 21:5, 21:19).

Esa: 8:3 Chybné servisy: 5:6 Bloky: 2:0.
Do zápasu jsme vstoupili sérií podání nahrávače Holiše 9:0. Domácí na mě působí v prvním setu tak, jako by snad v životě spolu nikdy nehráli. Ve druhém setu to bylo vyrovnané utkání, které jsme nakonec pro sebe rozhodli až v samotném závěru a vyhráli tak 2:0.
Druhý zápas nás čekal na kurtu číslo 3, který byl mimo hlavní areál a na který už pořádně pařilo slunce. Dlouho se čekalo na rozhodčího, a tak naše čtveřice hráčů absolvovala krátkou nohejbalovou vsuvku.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Kojetín 1:2 ( 15:21, 21:18, 15:17).

Esa: 6:1 Chybné servisy: 14:8 Bloky: 1:3.
Za stavu 5:7 je přinesena pořadatelem lajnovačka, které se aktivně chopí Petr Holiš. Bohužel ani tato pauza nám nepomůže a domácí nás jasně přehrávají. Druhý set urveme v koncovce. Ve třetím nezachytíme hned začátek 5:9 následně však zabojujeme a pěti uhranými míči při jednom postavení srovnáme na 10:10. Vedení se přelívá ze strany na stranu. Máme jeden mečbol, který ale nevyužijeme. A jak to tak bývá, „kdo nedá – dostane“ a tak soupeř až svůj třetí promění a vítězí v tajbrejku nakonec 15:17. Tento vzájemný zápas rozhodne nakonec o našem druhém místě v základní skupině. V tuto chvíli to však nikdo ještě netuší.
Horko je pořád větší a větší. To však ještě nevíme, že si naši hráči sáhnou možná až na fyzické dno, jelikož v následujících hodinách odehraji pět zápasů za sebou takřka bez přestávky…

Volejbal Ostrava s.r.o. – Zlín Junioři 2:0 ( 21:17, 21:09)

Esa: 4:0 Chybné servisy 9:6 Bloky: 2:1.
Na oba týmy Zlína dohlížel na turnaji bývalé extraligové libero Přemysl Obdržálek.  Tento zápas však vynechal a možná právě jeho zkušené rady chyběly, aby tento zápas byl aspoň trochu dramatický.

Volejbal Ostrava s.r.o. – Staré Město 2:0 ( 21:18, 21:18)

Esa: 2:0 Chybné servisy: 6:4 Bloky: 2:1.
Zápas, jehož aktéry ještě letos ve vzájemných bitvách uvidíme v první lize. I když náš protivník ještě v těchto zápasech posílí svou sestavu o ex-ligového hráče Vašíčka či možné další posila ze Zlína na hostování. První set zcela jasně v naší režii. Druhý otočíme ze stavu 4:11 do vítězného konce a skupina je tímto u konce.

Skupina A:
1. Zlín 9b. 2. Šlapanice 6b. 3. Bojkovice A 2b. 4. Kojetín – junioři 1b.
Skupina B:
1. Kojetín A 10b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 10b. 3. Staré Město 6b. 4. Zlín jun. 4b. 5. Bojkovice B 0b.

Ve čtvrtfinále jsme v zápase proti domácím Bojkovicím A poprvé obsadili místní centrální kurt a podle očekávání nám místní A-tým nedělal žádné potíže. Po dvou lehce vyhraných setech ku 10 a 17 jdeme do zápasu, který by se dal označit jako předčasné finále!



Semifinále:

Volejbal Ostrava s.r.o. – Zlín ( extraliga) 2:0 ( 25:22 a 26:24) !!!

Esa: 2:4 Chybné servisy 8:8 Bloky: 2:5.
Proti týmu, jemuž chyběl z extraligové soupisky patrně jen hráč Čech, jsme nastoupili pořádně nahecovaní. Předchozí zápasy nebyly úplně zábavné, ale tento měl svůj náboj od první do poslední výměny. Po skoro celý set si udržujeme náskok jeden až tří bodů, a nakonec ho urveme ku 22 (a já si v duchu říkám, že by to snad dnes mohlo vyjít). Ve druhém ztrácíme 12:16 či 16:19 mezitím se na chvíli se po celém hřišti proběhl při jednom z oddechových časů jeden malý místní čtyřnohý návštěvník. My se však nevzdáváme a otáčíme výbornou hrou na 20:19 – trenér Zlína si bere taky timeout (a hráč číslo 12 si vyslechne kousek ode mě pořádnou kritiku). V koncovce jsme pořád dole a jen  Honzou Rodkem 2x dorovnáváme na 23:23 a 24:24. Následuje ale odpískaný dvoják zlínského nahrávače a útok Zlína do autu a překvapení je dokonáno! devil





Finále:

Volejbal Ostrava s.r.o. – Staré Město 2:0 ( 26:24. 25:17)

Esa: 4:2 Chybné servisy: 9:8 Bloky: 2:3.
První set naprosto vyrovnaný do stavu 24:24. Následuje útok P. Holiše na druhou přes a po dobré obraně složený míč Honzou Rodkem 26:24. Ve druhém setu už nám soupeř neklade přílišný odpor a je tak zřejmé, kdo nakonec poveze pohár domů 😊.


 
Nejlepším nahrávačem turnaje byl zvolen Petr Holiš.





S dobrým pocitem tak můžeme vyrazit směr Ostrava, kde se objevujeme cca po14 hodinách, od začátku našeho výletu.



Závěr: Na začátku jsem odhadoval druhé místo. Nakonec jsme skončili 1., takže velká spokojenost! Co se týče posil: Michal Borski může být plnohodnotnou náhradou za Vaška Kotase. Mladý Honza Holáň ukázal svůj potencionál a Radek Šoltys určitě zvedne útočný potencionál našeho mužstva.

Naše barvy na tomto turnaji hájili následující hráči: Borski Michal, Holáň Jan, Holiš Daniel, Holiš Pavel, Pudich Dalibor, Rodek Jan, Šoltys Radek – Urban.

To je už pro dnešek z turnaje v Bojkovicích všechno. Začátkem týdne zde na našich stránkách uvedeme obsáhlý rozhovor s našim manažerem Prochym o tom, co je u nás nového 😊.

A na závěr ještě turnaj pohledem instagramových fotek Dáji Pudicha:yes