Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Petr Zapletal – volejbalová osobnost Muži

Petr Zapletal – volejbalová osobnost

Když se řekne Petr Zapletal, vybavím si osobně rok 2001. Bylo mi tehdy třináct a chodíval jsem fandit na domácí šampionát volejbalistů do nynější Ostravar arény. Nyní o patnáct let později jsem rád, že jsem pomohl zajistit rozhovor právě s jedním z nejlepších nahrávačů historie České republiky pro naši internetovou stránku.

Na začátek se vrátíme trochu časem. Kde hledat příčiny loňského neúspěchu extraligové Ostravy?

Těch příčin bylo více. 1) nejasná situace klubu, 2) zranění libera a univerzála, nedoplnění týmu, z toho pramenily chaotické změny v sestavě (první část sezony), 4) nedůvěra hráči-trenér (první část sezony), 5) celkově špatná atmosféra mezi hráči.

Volejbalovou veřejnost by určitě zajímala tvoje aktuální situace. Máš platnou smlouvu ve VK Ostrava, nicméně s tebou letos jako s hráčem zřejmě nepočítají.

VK Ostrava se mnou nepočítá vůbec. Proto jsme se vzájemně dohodli o předčasném ukončení smlouvy. Momentálně budu hrát krajský přebor v Olomouci, rozjel jsem i zde volejbalovou akademii a k tomu mě oslovili mladí hokejisti jako fitness trenéra. Tomuto bych se chtěl věnovat, protože fitness mě vždy bavilo a chtěl bych uplatnit mé teoretické i praktické zkušenosti. A k tomu budu ještě rok studovat učitelskou způsobilost.

Jaký je tvůj názor na to, že ti samí lidé, kteří tě do klubu přivedli, tě v něm momentálně nechtějí?

Tuhle otázku jsem jim sám položil a bylo mi řečeno, že chtějí už jen hrát s mladými hráči (při podpisu smlouvy si asi mysleli, že budu mládnout:)).

Měl jsi možnost vést tréninkové jednotky na kempu pro naše mladé hráče o prázdninách v Brušperku. Jak sis celou akci užil a co kluci, ptali se případně na nějaké rady?

Na tomto kempu jsem byl pouze dva dny a vedl tři tréninky. Atmosféra byla výborná, všichni kluci jsou velmi šikovní a doufám, že jsem jim v něčem pomohl, i když to byly pouhé tři tréninky. Do budoucna bychom chtěli společně spolupracovat.

Jak moc je důležité, aby zkušenější hráči pomáhali s výchovou mládeže (třeba Lubomír Staněk má svůj volejbalový kemp)?

Samozřejmě je to velmi důležité. Mladí hráči v nás vidí autority, třeba i vzory a to je žene za úspěchem a tvrdou prácí. A naopak my jsme rádi, že můžeme předávat naše zkušenosti, rozvíjet volejbal a vidět progres našich svěřenců.

Jak se bude Petr Zapletal angažovat ve volejbalovém prostředí v následujících měsících?

Budu hrát krajský přebor za místní klub v Olomouci (TJ Hodolany) a povedu volejbalovou akademii.

Jak sis užil olympiádu? (volejbalový turnaj či úspěchy našich reprezentantů)

Na olympiádě jsem sledoval skoro všechny sporty. Už jen to dostat se na olympiádu je velký úspěch a sen všech sportovců. Ta medaile už je taková třešnička na dotru. Všichni naši olympionici jsou borci!!!

Jaká je podle tebe úroveň naší volejbalové extraligy? Jde nahoru či naopak stagnuje?

Úroveň naší extraligy šla za poslední roky hodně nahoru. Přibývá zde hodně cizinců, kteří u nás chtějí hrát, a to je velmi dobře! Chtělo by to ještě nějaký úspěch našich reprezentantů, aby se volejbal stal více populární.