Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Škofja Loka Muži

Škofja Loka

Někteří z vás již zaregistrovali, že se nebojíme zajímavých výzev a jedním takovým počinem byla naše návštěva slovinské Škofja Loky, kde jsme sehráli dvě přípravné utkání před zahájením ligové sezóny a před turnaji Českého poháru, které nás čekají již tuto sobotu!

Těsně před odjezdem do Slovinska jsme sledovali skvělé výkony slovinských volejbalistů na ME v Polsku, protože v týmu, který překvapivě porazil úřadující mistry světa z Polska, bylo i nemálo hráčů právě z týmů ACH Volley Ljubljana (vítěz slovinské nejvyšší ligy a pravidelný účastník ligy mistrů) a Odbojkarski klub Calcit Kamnik (2. celek slovinské 1. ligy), s kterými jsme měli dohodnuty přátelská utkání. Hráči těchto dvou klubů po návratu z ME čerpali zaslouženou krátkou dovolenou a tak jsme na poslední chvíli upravili náš plán a nechali na vedení obou klubů, ať se sami rozhodnou, jaká družstva proti nám postaví. Nakonec oba slovinské kluby vzali i v potaz, že naše týmy aktuálně budou hrát třetí nejvyšší soutěž u nás a postavili proti nám své i tak kvalitní „B“ týmy, složené především z mladých hráčů klubu, které ve Slovinsku hrají 2. nejvyšší soutěž = II. ligu.

V pátek 8. září v poledne jsme plni elánu vyrazili na dlouhou cestu a večer už 12 hráčů, já a trenér Kuba Zvolánek (který tentokrát dostal prostor samostatně předvést co nezapomněl z koučování z české extraligy) jsme večeřeli v Žabnici u Škofja Loky v sympatickém apartmánu „Pri Marku“.



Ráno bylo kouzelné a po vydatné snídani jsme zamířili na samostatný trénink do haly místního gymnázia ve Škofja Loce, kde jsme měli možnost seznámit se s jejich krásnou velkou halou, ve které budeme v neděli hrát zápas s Lublaní.



Trénink byl opravdu svěží a lehký, kluci se v hale rozkoukali a jelo se zpět na apartmán. Po návratu na ubytko jsme byli zaskočeni velmi vydatným a bohatým obědem doplněným výborně ochuceným zeleninovým salátem a domácím jablečným moštem!



Taky došlo na malou oslavu narozenin a oslavenec Šimon Holý kromě přání ode všech ke svému překvapení převzal i pečlivě utajovaný narozeninový dort (a samozřejmě se s všemi taky rozdělil smiley ).



To chtělo pauzičku a pak jsme se rozhodli před utkáním dát si i procházku starou částí Škofja Loky a bylo nač se dívat – městečko nás učarovalo svou čistotou, krásnými kavárničkami a příjemnými lidmi. Došlo i na sběr našich podpisů pro místní slečnu, která potřebovala ještě 40 podpisů, aby se prý mohla vdávat (jiný kraj – jiný mrav).



Někteří přemýšleli nad názvy některých obchodů



někteří jen tak relaxovali a poslouchali několik místních orchestrů



 nakonec jsme všichni zamířili i nahoru k místnímu hradu, kde vznikla řada fotek (které nejspíše najdete na našem facebooku). Škofja Loka stojí prostě za shlédnutí!



Pak už jsme zamířili do nedalekého městečka Kamnik, kde už nás čekal první hlavní bod našeho programu - zdejší mladý „B“ tým klubu Odbojkarski klub Calcit Kamnik

a šlo se na věc v barvách (a v nových dresech) našeho nového týmu Volejbal Ostrava – Slávie Ostravská univerzita!



Naši hráči byli  na tento zápas tak nažhavení (možná i vzhledem k pěvecké a taneční přípravě, kterou v transporteru předvedli devil ), že předvedli hodně podařený výkon! Soupeři jsme překvapivě nedali sebemenší šanci a jasně jsme vyhráli 5:0 (pokud se divíte nad výsledkem, tak jsme se před zápasem dohodli, že budeme hrát na 5 setů, ať vyzkoušíme hráče obou našich týmů). Skvělým výkonem se blýskla i naše nová posila na bloku Tomáš Kupkayes



Po zápase jsme zamířili na pozdní zaslouženou večeři (šéf klubu se za ten výkon rozhodl „plácnout přes kapsu“ wink ) a jelo se zpět spát…

Ráno se náš tým rozloučil s hostiteli a za vydatného deště zamířil přímo do haly se rozcvičit. I tentokrát nás čekal druhý hlavní bod - druhý nejsilnější „B“ tým ACH Volley Ljubljana,

složený z mladých, ale výborně připravených hráčů tohoto slovinského velkoklubu, který, jak jsme zjistili, má výborně propracovaný systém práce s mládeží, širokou paletu zkušených trenérů, hodně týmů všech kategorií a taky na naše poměry nadstandardní rozpočet… Ne náhodou již několik let pravidelně vítězí ve slovinské volejbalové lize a účastní se Ligy mistrů! yesyes



V neděli jsme nastoupili v našich oblíbených černých dresech týmu Volejbal Ostrava s.r.o. a první dva sety jsme zvládli lepší koncovkou. Zbytek utkání odehrála kompletní naše „střídačka“, která sice inkasovala hned na úvod první prohraný set, ale stejně nebyla k zastavení. V neděli už to přece jenom nemohl být takový excelentní výkon jaký jsme předvedli proti Kamniku, ale i tak jsme s přehledem zvítězili 3:1!



Na závěr jsme si na památku udělali společnou fotku a s pocitem dobře vykonané práce jsme zamířili do rodné Ostravy.

Co říci závěrem:

soustředění ve Slovinsku se mimořádně povedlo, zápasy se slovinskými týmy byly hodně kvalitní a rozhodně nám pomohly vyzkoušet si „na ostro“ různé herní varianty a složení týmů.
A jedna zajímavost: během cesty zpět jsem dostal SMS-ku od prezidenta klubu Calcit Kamnik Gregora Hribara, ve které nám pogratuloval k vítězství, protože nečekal takovou kvalitu našeho týmu Volejbal Ostrava, který hraje „jen“ třetí nejvyšší českou soutěž. Příště určitě proti nám postaví svůj nejlepší tým, aby nám porážku vrátil!
Osobně jeho vzkaz našemu klubu Volejbal Ostrava beru jako tu naši nejlepší vizitku, kterou jsme ve Slovinsku zanechali a proto se taky do Slovinska určitě zase vrátímewink

P.S. Děkuji za velkou organizační pomoc slovinskému lyžařskému trenérovi Boštjanovi Božičovi, který vše dopředu předjednal, po celou dobu nás vzorně doprovázel a pomáhal nám (a s kterým jsem během soustředění v Chorvatsku všechno vymyslel) a který nafotil i řadu fotek, které brzo uvidíte v naší sekci Fotogalerie!

„Hvala Boštjan!“