Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Výborný start do sezóny trnem v oku! Muži

Výborný start do sezóny trnem v oku!

Je už asi českou tradicí, že když někdo „vybočí z řady“ a něco úspěšně rozvíjí, tak „rádoby sportovní funkcionáři“ z jiných sportovních klubů místo radosti, že jim roste zajímavá konkurence (která je vyburcuje k novým impulzům ve vlastním klubu), věnují neskutečné množství vlastní energie, času a peněz na házení klacků a špinění…

Na jedné straně mě to jako sportovce a celoživotního srdcaře pro volejbal zamrzí (proboha – jde přece jenom o sport a v rámci tak malého sportu, jako je u nás volejbal, by si kluby měly spíše pomáhat!), ale na druhé straně mám z toho paradoxně i očividnou radost, protože to je nejlepší důkaz, že nás konkurenční okolí bere velmi vážně a že svou práci děláme bezpochyby velmi dobře! Je nejenom pro mne velkou radostí, když vidím, jak se staré volejbalové struktury (které celou řadu let nikdo nikde kromě VIP-ky neviděl) najednou již druhým rokem snaží všude jezdit s tolik dříve opomíjenou mládeží, najednou jezdí po ostravských školách dělat nábory a doprovázejí mládežnické týmy po republice (jen to měli dělat již o mnoho let dříve)!

S čím se však nesmířím, tak to je snaha zasahovat do interních záležitostí našeho klubu, osočování a osobní útoky na naše výborné trenéry (Jarda Nekola by o tom mohl vyprávět celé hodiny…), neustále telefonování a dotírání na naše trenéry, mladé hráče a především na jejich rodiče, ve snaze je přetáhnout do svého klubu. Chci tady veřejně prohlásit, že neznám jediný případ, kdy by se některý z členů našeho klubu snažil přetahovat cizí hráče a stejně tak nepřipustím, aby tyto nechutné praktiky vůči našemu klubu pokračovaly!!! Zdůrazňuji – nikoho nepřemlouváme, ale taky před nikým nezavíráme dveře, pokud hráč projeví vážný zájem hrát v našem klubu. Žijeme naštěstí v demokratické zemi, v našem mladém klubu máme výborné trenéry a zázemí a jakýkoliv hráč se může svobodně rozhodnout, zda si vybere zrovna náš klub nebo bude hrát za konkurenci!

Stojím si plně za našimi hráči, trenéry i celým realizačním týmem. Klub je finančně velmi dobře zajištěn a v případě pokračování v nátlaku zvenčí poskytne svým členům potřebnou právní ochranu bez ohledu na to o koho jde – v našem klubu (na rozdíl od jiných „velenamyšlených“ klubů) totiž nerozlišujeme mezi důležitým hráčem A-týmu a „bezvýznamným“ mladým hráčem či jeho rodičem… Proto od této chvíle budeme veřejnost konkrétně informovat o těchto nepřátelských aktivitách, aby ostravská veřejnost věděla, kdo se takových „estébáckých“ jednání dopouští! Věřím, že pro drtivou většinu naší společnosti není normální, aby např. bylo touto „volejbalovou mafií“ evidentně komukoliv  vyhrožováno, že se u svých vlivných kamarádíčků – prodejných politiků zasadí o to, aby ten či onen člen našeho klubu byl např. vyhozen z práce, pokud nepřestoupí zpět!!! Pevně věřím, že ostravští političtí lídři se nesníží k takovým nechutným praktikám, protože to zcela jistě jednak nemají zapotřebí a jednak by se tím dříve nebo později zašpinili!

Je za námi díky nadšení řady lidí neskutečný kus dobré práce a naše řady se díky tomu potěšitelně rychle rozrůstají (připojují se k nám další a další školy a partnerské kluby) a to mě naplňuje optimismem, že Volejbal Ostrava bude tou tolik potřebnou „volejbalovou štikou“ v jinak stojatých (někdy až zahnívajících) ostravských mužských volejbalových vodách!

Přeji hodně sportovních úspěchů všem volejbalistům dobré vůle a ti, kteří mě osobně znají ví, že to myslím upřímně. (a výše uvedené „šmejdy“ upřímně ignoruji – dříve nebo později se totiž sami udusí ve vlastní nenávisti…)

Ing. Ivan Cap - prezident klubu

P.S. (Otíku neboj se, nezměnil jsem se :) ! Ať žije Štramberk a jeho sportovní duch!)