Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Jeden vyhraný set na body nestačí Mládež

Jeden vyhraný set na body nestačí

Uběhl jeden jediný rok od prvního zápasu naší mládeže (viz foto cca rok staré) a naši mladí volejbalisti udělali velký výkonnostní pokrok! Tělocvičná Střední odborné školy společného stravování Krakovská v Ostravě – Hrabůvce hostila dnes od 17:30 zápas čtvrtého kola okresního přeboru mužů ve volejbale a všichni zúčastnění včetně rozhodčího se shodli, že to dnes klidně mohlo skončit výhrou našich kluků 3:0.

Domácí mládežnický celek Volejbal Ostrava s.r.o. posilněn prvním uhraným bodem v minulém kole přivítal na domácí palubovce tým VK Polanka nad Odrou, z.s. Jako nejznámějšího hráče se soupeřova týmu bych dneska označil Jiřího Dluhoše, jenž v létě absolvoval ve dvojici s Kubou Štefkem (jenž má dneska narozeniny a celý klub mu přeje všechno nejlepší!J ) turnaj v plážovém volejbale, který jsme pořádali na Masarykově náměstí v Ostravě. Dneska poprvé v utkání okresního přeboru mužů tým vedl Jarda Nekola.

Volejbal Ostrava s.r.o. – VK Polanka nad Odrou, z.s. 1:3 ( 16, -23, -22, -17)
Sestavy:
Volejbal Ostrava s.r.o. – Cap, Gorecki, Herman, Kunz, Ranocha, Zamazal M. – Pasz.
VK Polanka nad Odrou, z.s. – Dluhoš, Franek, Gadula, Himlar, Kresta, Otisk, Prauzek.

Do zápasu vstupujeme esem Vojty Hermana a útokem středem našeho blokařského čahouna Matese Zamazala a vedeme 2:0. Hosté kupí na začátek hodně nevynucených chyb a je to 8:4. Při Plachtě Zamazala odskakujeme už na 12:7 a první set vypadá až nečekaně nadějně! Polanka si bere druhý oddechový čas za stavu 16:8 pro nás. (Pokyn trenéra Nekoly: Bavte se volejbalem!). Odraz od dnešního kapitána týmu Dana Capa končí nečekaně na polovině  Polanky našim bodem. Hosté kazí servis a my tím využíváme druhý náš setbol a vyhráváme set jednoznačně 25:16 a jdeme do vedení 1:0 na sety. Komentář z lavičky hostů:  Nechytily jsme začátek. Musíme zkvalitnit servis a pomoct si také blokem.

První polovina druhého setu je stále v naší režii 7:4 11:7. Hosté však otočí na 13:15 a poprvé jdou v zápase do vedení. Do koncovky jdeme za stavu 22:22. Nicméně set prohráváme, jak podotkl trenér Nekola: tím že jsme hlavně zkazili tři servisy v řadě. Nebýt toho mohlo to být místo 1:1 klidně 2:0 pro nás.

I třetí set začínáme lépe. Matěj Ranocha dá za sebou z podání dva přímé body 7:4  Adam Kunz pokračuje ve skvělé obranné hře a blýskne se třemi bloky v řadě a zvyšuje na pohodlné naše vedení 11:4. Nastává však zlom. První oddechový čas si bereme za stavu 13:13. Při druhém už to je bohužel 16:20. My ještě snížíme na 20:22. Polanka si však koncovku setu zkušeně pohlídá. Set končí 22:25 a tím pádem hosté vedou 1:2.

Čtvrtý set je z naší strany špatný. Nechytíme začátek 4:7. Poté je to již 7:14 a 14:20 a nakonec také 17:25. Hosté tak vyhrávají 1:3 na sety.

Závěr: Dneska to rozhodně na body bylo. Je škoda nezískat set, když vedeme 11:7 a v dalším setu dokonce 11:4…

Dnes předvedl náš "Tarzan" Adam Kunz snad nejlepší svůj výkon na bloku a je jen škoda, že kromě dnešního kapitána Daniela Capa se ostatním nepodařilo udržet si výbornou fazónu po celý zápas.wink
Ale dnešní výkon těchto mladých kluků je určitě velkým příslibem pro další zápasy a naznačil, že se v této sezóně s nimi máme na co těšit!!! yes

Příští zápas (5. kolo) odehrajeme 19.10.2017 v Ostravě - Porubě proti: VŠB C (hala na kolejích).