Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

KP mužů pokračuje rychlým tempem Muži

KP mužů pokračuje rychlým tempem

V pondělí 19.11.2018 od 19:30 hostila Hala mládeže na Gajdošově ulici v Ostravě dohrávku osmého kola krajského přeboru ve volejbale mužů. Mezi sebou se tentokrát utkali stejné týmy jako minulý čtvrtek a to naše rezerva pod hlavičkou Ostravské univerzity a VK Ostrava B.

Mezi těmito zápasy jsme v sobotu absolvovali domácí dvojutkání s aktuálně vedoucím týmem soutěže z Dolního Benešova. Lídra soutěže jsme se nezalekli a ve dvou pětisetových bitvách jsme za jednu prohru 2:3 a jednu výhru 3:2 získali tři důležité body do tabulky. Náš protivník hostil ve stejný den chlapy z Orlové a ty porazil dvakrát 3:1 na sety. My jsme šli do zápasu bez zdravotně indisponovaného kapitána týmu Pavla Bariše a blokaře Adama Kunze. Tým naopak posílil na tento zápas nahrávač našeho druholigového A týmu - hostující Martin Procházka.
V hostujícím celku chyběl oproti minulému zápasu na soupisce David Travinský. Náš soupeř oproti předchozímu zápasu nasadil do základní sestavy nové hráče a to Zuského,  Mýlka a Siudu a na liberu hrál Březina. Družstva tentokrát už pod vedením našeho nového trenéra mládeže Kuby Červeného šlo určitě do zápasu s vědomím, že by chtělo soupeři vrátit porážku z minulého týdne 1:3, což se nakonec bohužel nepovedlo.

USK Slávie OU – VK Ostrava B 1:3 ( -16, 23, -12, - 19)

Esa: 5:11 Chybná podání: 15:16 Bloky: 4:10.
OU Ostrava: Bartůněk, Firek, Miklosz, Ranocha, Zamazal, Procházka – Cap.
VK Ostrava B: Urban, Kolář, Mýlek, Siuda, Karol, Navrátil, Lindovský, Zuský – Březina.

První náš bod v zápase uhraje po smeči nahrávač Procházka 1:2. Úvod zápasu je z naší strany špatný, když děláme jednu zbytečnou chybu za druhou 1:6. Po bloku na Bartůňka za stavu 3:8 začíná dlouhá série hostujícího hráče Mýlka na servisu až do stavu 3:14. My kosmeticky upravujeme stav hlavně přes Firka 8:16. Soupeř si hlídá pohodlný náskok osmi až jedenácti bodů. nakonec prohrajeme set o devět 16:25.

Start do druhého setu máme parádní. Na hřišti se začíná dostávat do provozní teploty Bartůněk. Zaútočíme středem přes Zamazala a máme i trochu trochu štěstí při podání Ranochy 8:3. Když zaútočí blokař Siuda pouze do sítě udržujeme si náskok pěti bodů 10:5. Jsou tu ale čtyři body hostů v řadě 10:9. Když čtyřikrát během jedné rozehry nesložíme útok je vyrovnáno a začínáme jakoby od nuly za stavu 11:11. Soupeř má trošku více ze hry a my jsme vždy o jeden krok vzadu. Srovnáme Mikloszem na 17:17 či Firkem na 19:19. Hosté si koncovku kazí sami špatnými útoky 23:21 a tak si radši vezmou oddechový čas. Po něm však přichází bodový blok dvojice Firek / Procházka a vypadá to nadějně 24:21. Hosté však uhrají dva míče a tentokrát si bereme time my 24:23. Naštěstí další rozehru ukončí Bartůněk 25:23 a je tak srovnáno na 1:1 na sety.



V třetím setu pro změnu zaspíme začátek my. Na soupeřově straně se prosazuje Zuský + eso nahrávače Karola 1:5. Ve všech herních atributech jsme jasně horším týmem 2:9. Stejně jako v předchozím zápase těchto týmů tu máme sérii es hráče Navrátila 4:13. Ještě od většího debaklu nás zachraňuje převážně Bartůněk s Firkem a tak aspoň ztrátujeme 9:17. Set končí blokem hostů, kteří tak ovládnou jasným výsledkem třetí sadu 12:25 = 1:2.

Do čtvrté sady nastupuje v hostující sestavě i Kolář. Stejně jako ve dvou předcházejících setech ze tři nezachytíme hned začátek. Karol si na síti počká na Ranochu a za stavu 3:9 si raději bereme oddechový čas. O vítězi je tak při pohledu na herní projev obou týmů patrně rozhodnuto. My v dalším průběhu snížíme maximálně na rozdíl pěti bodů a nakonec odcházíme z palubovky po setu 19:25 zaslouženě poraženi 1:3. Dnes nám to prostě v nehostinné hale nesedlo…

Termín dalšího velmi zajímavého zápasu Slávie OU je již tento víkend v sobotu 24.11.2018 a bude se na co dívat! wink Kdo chce být u toho a fandit nám, tak sledujte pozorně naši rubriku "Program týdne" a přijděte třeba na VŠB! 😊