Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Krajské volby a funkcionáři ČVS Blog

Krajské volby a funkcionáři ČVS

(Aktualizováno 5.10.2020) Vážení volejbalisté našeho kraje!

Když jsem na webu mé soukromé firmy zveřejnil podporu Drahošovi před posledními prezidentskými volbami, tak se zvedla velká vlna protestů mezi volejbalisty, že je vždy apolitické volejbalové prostředí zneužíváno k předvolební agitaci politiků… (a to si na svém webu mohu psát co chci.)
Teď je však bez jakýchkoliv skrupulí zneužíván ze svého principu apolitický Český volejbalový svaz pro osobní ambice jednoho z regionálních politiků s výzvou, abychom jej „vykroužkovali“ nahoru na volitelnou pozici.

Situace je o to více tristní, že jsme o soukromé politické aktivitě pana Pečínky informováni a vyzývání k podpoře jeho kandidatury i prostřednictvím oficiálního informačního kanálu VIS! Bavil jsem se o této nehorázné kampani uvnitř ČVS s řadou lidí a všichni jsme se shodli, že takové kroky jen svědčí o ztrátě jakýchkoliv zábran ze strany vedení svazu a že více než o podporu volejbalu jde o snahu dostat k moci příznivce současného vedení svazu. (Nebudu tady rozebírat, kam jsme se pod vedením Haníka, Pakosty a spol jako sport v porovnání s ostatními sporty propadli… Stačí se jen podívat na výsledky českých reprezentací a na porovnání s basketalem, florbalem atd.)

Navíc je nám předesílán jeden činovník svazu, který svými kroky už dostatečně pošpinil jméno českého volejbalu a proto by neměl správně působit v jakékoliv svazové funkci! Připomínám kauzu „Jak se Pečínka k extralize dostal“ či několik let proklamované snaze „probojovat se do extraligy se svými odchovanci“ (a jak se tato skvělá práce s mládeži evidentně promítla do soupisky jeho extraligového týmu), „krádeže nadějných hráčů jiným klubům“ (proč to asi dělají, když oni mají zaručený vlastní recept na výchovu volejbalových talentů a k lovení v cizích vodách přece nemají důvod) nebo jeho doložitelné nahánění „černých dětských duší“ (protože se každý hlas při volbách počítá a navíc lze jej vyměnit za dotační peníze…). A tak by se dalo pokračovat.

Nejsem sám, kdo si zájem přečetl jeho předvolební blábol o „zapojení jeho týmu do polské Plus ligy“. Takovou úvahu může na veřejnost vypustit jen člověk, který ztratil kontakt s realitou a asi tuto nejvyšší polskou soutěž nikdy neviděl…). Rovněž jeho příslib „zrušit záměr města Ostravy postavit v Ostravě důstojnou halu pro míčové sporty“, kdy už probíhají jednání o skloubení finančních prostředků ze strany města Ostravy (200 mil Kč) a z Národní sportovní agentury (cca 400 mil Kč) asi pan Pečínka vůbec nepochopil, že kromě samozřejmé snahy současně stavět i menší haly a tělocvičny pro mládež, (což se mimochodem v Ostravě i děje bez přispění pana Pečínky – Svinov, Krásné Pole, Nová Bělá apod.), je v Ostravě nejvyšší čas realizovat dlouhodobě připravovaný projekt výstavby důstojné velké haly pro míčové sporty s dostatečnou kapacitou a zázemím, aby se naše mládež měla i možnost chodit dívat na své velké vzory!!!

Osobně hodnotím dle dostupných fakt dosavadní složení vedení Moravskoslezského kraje jako velmi funkční a vstřícné ke sportu (především díky osobám hejtmana Ivo Vondráka a jeho náměstků).

Obecně vidím, že ono Vavřincovo „sebedosazení“ (díky kroužkování s pomoci volejbalistů) za NEBEZPEČNÝ KROK K TOTALITĚ, protože u Vavřince Pečínky vždy bude převládat jeho touha po moci a slávě. Na toto téma připomenu jen jeho jediný telefonát se mnou, který mi otevřel oči o co Vavřincovi jde: „Pane Cap, vy jste mi 3x zabránil převzetí extraligového klubu VK Ostrava! Já už jsem ovládl volejbalový okres a kraj a nikdo mi nezabrání ovládnout i další posty! Já vás zničím a váš klub nechám vykrvácet! Už jsem zadal příslušné pokyny…“ A takového člověka chcete vidět ve vedení kraje?! Já ne! Dnes a zítra se svobodně sami rozhodněte v krajských volbách.
 
Ing. Ivan Cap
majitel klubu

A jak ty volby dopadly?
Vavřinec Pečinka i s 406 prefernčními hlasy se na žebříčku ODS neposunul a zůstal tak jako 21. náhradník na 31. místě.