Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Maximální bodový zisk proti Lanškrounu Muži

Maximální bodový zisk proti Lanškrounu

V prvním domácím dvojutkání v roce 2019 jsme v sobotu 19.1. od 10:30 přivítali nováčka soutěže z Lanškrouna.

Zápasy hostilo tradičně naše tréninkové centrum SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce. Stejně jako minulý týden i tentokrát nenastoupil blokař Patrik Matzke. Dále absentovala i dvojice smečař Jan Rodek a libero Dan Rohel. Z univerzitního mužstva tak tým posilnil Dalibor Pudich. Pokud se nepletu tak s nahrávačem Petrem Holišem nikdy v soutěžním zápase nenastoupil. Jejich souhra i tak ale byla velmi dobrá. Post libera zůstal pro sobotu neobsazen. Z lavičky po celý den tým podporoval manažer a nahrávač Martin Procházka, jenž v týdnu před zápasem oslavil čtvrté kulatiny. Gratulujeme ti Prochy! 😊



Co říct k našemu soupeři - trenér Musil přivezl do Ostravy devítku hráčů. Jestli jim chyběl někdo důležitý, tak to nedokážu říci. Svůj sobotní výkon hodnotí na svém webu konec konců sami nepříliš pozitivně (viz sekce „Média o nás“). Já bych je aspoň pochválil za sladěné bílé dresy a speciálně tematické volejbalové ponožky. Druhá pochvala směřuje k tomu, že stejně jako my tak i Lanškroun vede obsahově kvalitně své internetové stránky a tak aspoň z tohoto webového hlediska bych je zařadil na tabulkově druhou pozici mezi týmy naší skupiny 2. ligy.


Náš soupeř: TJ Lanškroun (z leva): Rybka Michal, Matějka Petr, Čajka Vladimír, Langer Matouš, Pfeifer Jakub, Musil Stanislav, Záleský Jiří, Stasiowski Dominik, Polášek Ivo.

Co se týče prognózy, tak cokoliv jiného než 2x 3:0 by bylo pro mě překvapující. Lanškroun sice v prvním měření sil v domácím prostředí uhrál jeden set. To jim však na bodový zisk nestačilo. Rozdíl v tabulce byl před sobotními zápasy propastných dvacet pět bodů. My jsme se potřebovali hodit po zápasech v Holubicích zpátky na vítěznou vlnu. Hosté překvapivě porazili v minulém kole jednou Morávku a nadále se snaží získat bod po bodu k záchraně soutěže pro další rok. Jestli se jim to povede či ne, se dozvíme ke konci měsíce března.



Jak je vidět na této fotce, tak dnes se u nás v hale ukázala spousta volejbalových hráčů: Michal Hrbáč, Láďa Brus, Vojta Malínek ale taky Adam Záhorský, Tomáš Adámek či Honza Štefko!

Volejbal Ostrava s.r.o. – VK TJ Lanškroun 3:0 (17, 16, 25)

Esa: 5:4 Chybné servisy: 16:12 Bloky: 7:5.

V úvodu první sady si vypracujeme mírný dvoubodový náskok po premiérovém bodu Pudicha v soutěži 5:3. Jenže nedokážeme otočit z jedním postavením, kdy základem je špatný příjem 5:8. Při servise Zvolenského ale rychle vyrovnáme na 9:9. V následujích pasážích je největší rozdíl na útoku a když k tomu přidáme dva bodové bloky Dana Holiše. Ten druhý jednou rukou. Vypadá to velmi nadějně 17:12. Náskok dále navyšujeme na konečných osm bodů a první set je tak lehce v kapse 25:17 = 1:0. (Osm bodů jsme soupeři darovali sami zkaženým servisem, ale i tak je vidět na výsledku rozdíl třídy…)

V druhé sadě se nás Lanškrounští drží do stavu 11:11. My odskočíme bloky D. Holiše a Zvolenského esem Štefka či útokem Pudicha. Je to kolektivní výkon a každý hráč bodově vypomáhá 16:12. I přes dva oddechové časy trenéra Lanškrouna je zbytek sady pouhou formalitou 25:16 = 2:0.

Po dvou jednoznačných setech by průběh setu třetího očekával málokdo. V úvodu setu máme velké problémy se servisem Stasiowského a trenér Zvolánek si za nepříznivého stavu 2:6 vezme radši time out. Lanškroun si v dalších rozehrách udržuje náskok získaný ze začátku setu 11:15 a to i 16:19. Pak se ale prosadí útokem i blokem Pudich a po smeči hostujícího Langra je naštěstí rychle srovnáno 19:19 time out Lanškroun. Tento hráč kazí i svůj další útok, naopak náš Dan Holiš je neomylný 22:20. Jenže je při podání Stasiowského je znovu stav na shodě 22:22. Soupeř má dokonce po bodu Pfeifera setball 24:25. My odstrátujeme Holišem na 25:25. Sám pak ale přichází na servis a po šesti jeho zkažených servisech v řadě přichází v ten nejlepší moment dvě esa a je vymalováno 27:25 = 3:0.


 

Se soupeřem je pohodová domluva a tak druhý zápas začíná pouze po necelých 40. minutách.

Volejbal Ostrava s.r.o. – VK TJ Lanškroun 3:0 (17,13, 22)

Esa: 8:5 Chybné servisy: 19:10 Bloky: 3:4.

První dva sety se dají popsat krátce. Hned ze začátku jsme jasně lepším týmem na hřišti a o výhře v setu rozhodujeme vždy hned na začátku. V prvním setu z 8:3 na 25:17. Ve druhém z 9:5 dokonce na 25:13!

To netuším, že oba zápasy budou probíhat podle stejného scénáře, kdy po pohodových dvou sadách přijde opět set napínavý.
Začátek tomu však nenasvědčuje 5:1 / 12:7 a 14:11 (šest zkažených servisů na naší straně…). Po sérii našich chyb uhráli hosté z následujících deseti rozeher sedm  - 17:18 time out Ostrava. Koncovka je vyrovnaná do stavu 22:22. Dlouhou rozehru ukončíme Pudichem 23:22. Zvolenského blok 24:22 a útok hostů mimo 25:22 = 3:0 na sety.
Je to pro dnešek konec a šest bodů zůstává doma v Ostravě! smiley



Ostatní výsledky z 19. 1. 2019:
Olomoucko – Šlapanice 3:1 a 3:1.
Česká Třebová – Drásov 3:2 a 0:3.
Nový Jičín – Holubice 1:3 a 0:3.
Morávka – Blue Volley Ostrava 3:2 a 0:3.

Tabulka:
1. Holubice 69 b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 50 b. – Po dlouhé době změna na třetí pozici – 3. Drásov 43 b.

Tipovací soutěž:
Na klubovém facebooku napsalo svůj tip na výsledek dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – Lanškroun takřka šedesát tipujících! yes Správný výsledek 3:0 a 3:0 uhádlo celkem dvacet pět tipujících, každý z nich měl tak přesně čtyřprocentní šanci na výhru. Šťastným vítězem se stal nakonec pan Míra Holiš (táta Dana). Gratulujeme 😊.

Program:
Další dvojutkání druhé národní ligy ve volejbale odehrajeme již tuto sobotu na palubovce Ostravského rivala Blue Volley Ostrava. Zápasy hostí hala mládeže na Gajdošově ulici a to konkrétně v sobotu 26.1.2019 již od 09:00. Druhý zápas bude odehrán po skončení první ligy juniorů. Budeme rádi, pokud nás přijdete podpořit přímo do haly. wink



Video závěrem – Bezchybný útok Kuby Štefka 😊.