Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Morávka poražena pošesté i posedmé! Muži

Morávka poražena pošesté i posedmé!

Přesně týden po derby s Blue Volley Ostrava jsme přivítali v domácím prostředí v sobotu 9. 2. 2019 tým z Morávky. Ostrava jinak tento víkend žila Fed Cupovou tenisovou bitvou. My se ale podíváme o necelé tři kilometry jinde a to do haly SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce, která hostila toto zajímavé dvojutkání druhé národní ligy ve volejbale mužů.

Oba týmy tentokrát nastoupili ve shodném počtu deseti lidí. My jsme do zápasů šli v kompletní sestavě. Hosté přijeli oslabeni hlavně o Radima Bulka, ale také o hráče, kteří by patrně také do zápasu zasáhli jako jsou mj. Šugar či Wágner. Do zápasů naopak nastoupil (oproti zápasu na Morávce) už i náš bývalý hráč Marek Blahuta.



Tým Morávky uvedl na soupisku následující hráče: Marka Blahutu, Petra Bočka, Michala Borského, Petra Dohnala, Ivana Geisslera, Bojana Glisiče, Michala a Davida Pavláska, Jakuba Smetanu a Pavla Srkala.

Forma obou týmů je rozdílná. Naši kluci drží v pohodovém tempu druhé místo v tabulce. Naopak hosté se propadají tabulkou směr dolů. Pokud výsledkové zhoršení nezastaví, tak skončí na páté či šesté pozici (což, pokud si pamatujete, tak jsem zde předpokládal již před pár měsíci.
Před prvním úvodním zápasem na Morávce byla vedena masivní a vtipná internetová kampaň od hráče Petra „Bobra“ Bočka. Co mě překvapilo a tak trochu i zklamalo, bylo ticho před sobotním duelem. Možná to ovlivnila vzájemná bilance, která je zatím 5:0 na zápasy v náš prospěch, ale to je pouze spekulace. wink

Do zápasu jsme nastoupili v základní sedmičce. Péťa Holiš, Dan Gramel, Filip Zvolenský, Dan Holiš, Honza Rodek, Kuba Štefko – libero: Dan Rohel.

Fandit chlapům z A-týmu tentokrát přišli i naši mladí hráči yes

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ LIGNUM Morávka (23, 23, 15)

Esa: 7:4 Chybné servisy: 18:12 Bloky 9:9.

Úvod do zápasu máme parádní. Hned v druhé rozehře si připíšeme první blok dne v podání Gramela, když k tomu přidáme dva útoky Holiše a jeden Štefka, kterému předcházel parádní zákrok libera Rohela je to hned ze startu 4:1. Hosté snižují na 4:3. My odskočíme i za pomoci špatných útoků Morávky na 10:6. Srkal, ale kvalitním servisem znovu snižuje na rozdíl pouhého bodu 10:9. Hosty sami držíme v setu 15:13 (pátý zkažený servis – v každém setu jich bude shodně šest). Když si znovu vybudujeme nadějný náskok 18:14, tak o něj znovu přicházíme 19:19 a jde se na vyrovnanou koncovku. My odskočíme po útoku Holiše a Rodka, který zkušeně vytlouká hostující bloky na 23:21. Štefko zajištuje první setboly pro náš tým 24:21. Morávka první dva odvrátí, ale třetí bohužel pro ně po smeči Glisiče ne 25:23 = 1:0.

Úvod druhé sady zaspíme. Morávka se blýskne třemi úspěšnými bloky v řadě 3:8 time out Ostrava. My náskok pomalu snižujeme z 4:10 postupně na 7:10. V půlce setu je to, ale znovu o pět 10:15 a nevypadá to příliš růžově. Oba týmy pravidelně ztrátují až do stavu 16:21. Dvakrát dělový útok D. Holiše + blok Štefka 19:21. Nakonec lepším servisem a útokem vybojujeme koncovku a po zkaženým podáním Pavláska stejným výsledkem ovládneme i sadu druhou 25:23 = 2:0.

Třetí set. Po deseti rozehrách můžeme na stolku zapisovatelů vidět příjemný stav 8:2 pro domácí Ostravu. Zbytek zápasu už je pouhou formalitou a naší exhibicí. Kluci z Morávky působí již odevzdaným dojmem a set prohrávají rozdílem několika tříd 25:15 = 3:0 a první povinné tři body jsou doma.



Máme přesně 11:45 a je jasné že nás čeká delší pauza vzhledem k tomu, že ve stejný den probíhala u nás na hale i moravská liga kadetů. K ní se vrátíme později v jednom z našich souhrnných výsledků mládeže.

Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ LIGNUM Morávka 3:1 (20, 18, -20, 17)

Esa: 12:3 Chybné servisy: 27:12 Bloky: 4:9.

V základní sestavě udělal trenér Kuba Zvolánek dvě změny v sestavě. Na bloku nahradil Patrik Matzke Gramela a místo Štefka nastoupil Dalibor Pudich. Hosté už se nemohli spoléhat na služby libera Petra Dohnala, jenž po prvním zápase dne odešel.
První set druhého zápasu je vyrovnaný pouze do stavu 6:4. Pak zavelíme k nástupu útoky Holiše či parádními servisy z rukou Rodka či Zvolenského 11:5. Náskok zvyšujeme přes všechny naše hráče. Morávce nepomůžou ani parádní (tak pro mě trochu nečekané) zákroky libera Geisslera 21:13. Hosté ještě kosmeticky upraví stav z 24:17 na 24:20, ale na další útok Holiše jsou už krátcí 25:20 = 1:0 na sety.

Druhý set. Brzy vedeme 6:2. Hosté prostřednictvím Srkala snižují už pouze na jeden bodík 7:6. Při servisu P. Holiše odskakuje na 12:8 a tento moment se ukáže v druhém setu jako rozhodující. Náskok postupně navyšujeme dokonce na 18:10 a to už je na hřišti místo Dana Holiše je Kuba Štefko. Moc si nevybavuji momenty (pokud vůbec v tomto ročníku nějaký byl), kdy by Dan odpočíval na lavičce 😊. Na hřiště se dostane i nahrávač Procházka. Pokud bych měl vybrat někoho z hostujícího celkukdo obstál, tak by to byl rozhodně Borski. No nic, druhou sadu ukončí bodovkou Rodek 25:18 = 2:0 na sety.

Třetí sadu poznamená náš špatný začátek 2:6. Hosté náskok postupně zvyšují na 9:14. My, když snížíme narozdíl dvou 12:14, tak vzápětí je to znovu o šest 15:21. Set nakonec prohrajeme 20:25 = 2:1 na sety.

Čtvrtý set. Po sérii servisů P. Holiše je to hned z úvodu 4:0. Daří se nám na znovu na servise Gramelem či útoky naší nebezpečné trojice H + P + R = 10:3. Zbytek zápasu se jen dohrává v poklidném režimu 25:17 = 3:0. Povinných šest bodů tak zůstává doma v Ostravě!!!



Ostatní výsledky 24 / 25. kola (9.2. - 10.2.2019)
Největší překvapení kola se událo v Novém Jičíně, kdy domácí porazili 2x BV Ostrava.
Drásov – Šlapanice 3:1 a 3:1.
Olomoucko – Holubice 0:3 a 1:3.
Česká Třebová – Lanškroun 3:2 a 3:1.
Nový Jičín – BV Ostrava 3:0 a 3:1.

Tabulka:
Na prvních třech místech nic nového. Top 3 si připisuje po dalších šesti bodech do tabulky a bodové odstupy tak zůstávají stejné jako před týdnem.
1. Holubice 81 b 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 60 b 3. Drásov 52 b.

Tipovací soutěž:
Na dvojutkání Volejbal Ostrava s.r.o. – Morávka zprostředkovalo na našem klubovém facebooku své tipy celkem 53. soutěžících. Po výsledcích 3:0 a 3:1 byl zredukován počet na devět, z nich pak vylosoval tentokrát Dája Pudich vítěze a tím se stává: Jan Hanák. Gratulujeme 😊. 

Program:
V sobotu 16.2. odehrajeme od 09:00 další utkání tentokrát na palubovce celku: TJ Sokol Šlapanice u Brna. Jedná se o třetí (poslední) trip v soutěžním ročníku 2018 / 2019 na Jižní Moravu.

Krajský přebor Mužů


I nedělní odpoledne patřilo v našem tréninkovém centru SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce volejbalu. Náš univerzitní tým absolvoval první dvojutkání ve skupině o 7–13. místo proti týmu z Kozlovic a kluci si vedli tak dobře, že připisují plný bodový zisk do tabulky!
USK OSU Ostrava – Volejbal Kozlovice, z.s. 3:0 (18, 18, 17)
USK OSU Ostrava – Volejbal Kozlovice, z.s. 3:1 ( -22, 18, 23, 19)



Všechny naše fanoušky zdraví Michal „Jawal“ Hrbáč a v letošní sezoně premiérově i Láďa Brus.