Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Ohlédnutí za naším prvním startem v ČP žáků Mládež

Ohlédnutí za naším prvním startem v ČP žáků

Minulý víkend 16.-17. října 2022 jsme v Novém Jičíně vstoupili do Českého poháru žáků.

Protože to byl herně i časově velmi náročný úvodní turnaj, byl velmi inspirující, protože ukázal správnost našeho rozhodnutí. Když porovnáme výkon našich mladých hráčů na začátku letní přípravy o prázdninách, v úvodních zápasech Krajského přeboru žáků MS-U16M a nakonec v posledním nedělním utkání na ČP v NJ, tak byl vidět obrovský posun ve výkonnosti, v technice, v dodržování taktických pokynů našeho týmu. Potěšující je i fakt, že několik trenérů z vítězných týmů po zápase velmi ocenilo hru našeho mladého týmu  (a někonc i jasní favoritě si po zápasech oddechli, že jen tak tak vyhráli).

Někdo neznalý by se při hodnocení soustředil na fakt, že jsme sice byli několikrát v tajbrejku blízko vítězství, ale nakonc jsme odešli bez vítězství. Na druhé  straně je ale si třeba říci, že i přes fakt, že naši hráči patřili k těm nejmladším a výškou nejmenším, bylo naše rozhodnutí startovat v Českém pohárů žáků jednoznačně správné a to zejména ze dvou důvodů:
- jen při zápasech s těžšími soupeři máme šanci si řadu věcí vyzkoušet a porovnat svou výkonnost (bez té konfrontace bychom neměli kontakt s nejlepšími týmy v republice),
- snaha některých soustředit se v této věkové kategorii prioritně na výsledky je krátkozraké - podstatné je, jestli se hráči i díky prohrám zlepšují, protože když budou hrát výborně, tak se není třeba ani dívat na výsledkovou tabuli, protože prostě budou lepší!

Při výchově mladých hráčů jdeme správnou cestou a děkujeme všem rodičům za podporu a spolupráci! smiley
 
Závěrem několik fotek s průběhu turnaje: