Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Ohlédnutím za soustředěním mládeže Veselíčko 2017 Mládež

Ohlédnutím za soustředěním mládeže Veselíčko 2017

Náš klub Volejbal Ostrava funguje teprve rok, ale má již za sebou celou řadu úspěšných akcí a toto letošní volejbalové soustředění na Veselíčku se k ním určitě zařadí!

Za rok se toho mezi našimi mladými volejbalistami ledacos změnilo: z některých už jsou pořádní chlapi a s hezkýma slečnama jim to začíná slušet wink, nejstarší junioři se už pravidelně zapojují do tréninků mužů a do našich řád míří stále více a více nadšených volejbalistů a tak se týmy mládeže utěšeně rozrůstají (a noví a noví hráči stále přicházejí )! K tomu přispívá určitě naše koncepce práce s mládeží, výborná atmosféra v celém klubu a stále vzrůstající odbornost našich trenérů mládeže. Zároveň se snažíme v rámci našeho programu "Talent pro extraligu" pracovat s našimi mladými hráči tak, aby byli nejenom co nejlépe volejbalově připravení, ale aby i byli všestranně pohybově vybavení a co nejméně jednostranným sportem opotřebovaní. 

Výše zmíněné (že máme šikovné kluky) dokumentuje i Jardou Nekolou z hecu vzniklá fotka: angel



Do programu letošního soustředění mládeže jsme proto zařadili i hodně práce na trampolínách (jedna zabudovaná trampolína byla k dispozici přímo ve sportovně-rekreačním areálu Střediska podpory vrcholového sportu firmy RIMGO s.r.o. na Veselíčku v Brušperku) a protože letos bylo otevřeno v Ostravě-Kunčicích nové trampolínové centrum, zařídili jsme trénink našich svěřenců pod dohledem zkušeného trenéra ve Freestyle Kolbenka Ostrava na Vratimovské ulici. Našim cílem je zvýšit obratnost volejbalistů, naučit je koordinaci pohybů v nezvyklých často akrobatických pozicích a hlavně i posilovat zejména střed těla a jeho hluboký stabilizační systém (core systém).



Všichni přítomní si užili spoustu legrace, ale zároveň po hodině tréninku i zjistili, jaká je to dřina!:



Nově jsme do programu zařadili i střelbu na terč ze vzduchovky vybavené přesnou optikou, kde jsme se zaměřili na práci s dechem a seznámili mladé hráče se základními principy, jak se správně soustředit (pravidla výborně použitelná i pro volejbal!).



Letos se velké obliby těšil během soustředění stolní tenisbasketbal. Letos účastníci i najezdili hodně kilometrů na svých kolech. Nově zařazená soutěž ve střílení na koš ukázala jaký je velký rozdíl ve výkonech téměř všech hráčů, když hází na koš jen tréninkově anebo když jsou pod tlakem soutěže - tady je velký kus práce ještě před námi, protože mentální zvládnutí vypjatých situací je základním předpokladem každého úspěšného sportovce!



Mladí hráči prošli i tréninkem na písku, protože v našem klubu Volejbal Ostrava v přípravě mládeže klademe na beach volejbal velký důraz, protože tento sport je určitě vítaným plně hodnotným sportem v letním období, kdy šestkový volejbal většinou odpočívá. Pohyb v písku, odrazy, odvážné skoky a především téměř neustálý kontakt s míčem má i pro přípravu mládeže jasná pozitiva!







Jádrem letní přípravy je ale v tomto období i u mládeže kondiční příprava a je velkým plusem, že kromě našich volejbalových trenérů se do ní aktivně zapojila naše "nezničitelná" trenérka Magda Volná a letos i náš klubový specialista pro kondiční přípravu Dalibor Pudich, který tak poprvé letos má na starosti kondiční přípravu v celém klubu Volejbal Ostrava a jeho tréninky jsou pro kluky velkým přínosem! 



Dalibor se hodně zaměřuje především na správné provádění všech cviků a inidividuálně hráče proto opravuje:



Letos opět jsme na našem soustředění zajistili i testování všech hráčů naší fyzioterapeutkou Luckou Capovou (opět rodiče před sezónou seznámíme s výsledky a doporučíme opatření indiviuálně pro každého hráče). A kdo se díval na minulé články, tak shlédl fotografie z tejpování a dalších masážních praktik našeho klubového maséra Michala Janošce, který byl po celou dobu soustředění mladým hráčům k dispozici (připomeňme, že to je ve většině klubů jen výsadou A-týmu mužů!)

"Baňkování" v podání našeho maséra bylo několikrát použito na unavené sportovce:




Závěrečnou tečkou byla návštěva lanového centra Tarzanie v Trojanovicích, protože zejména "černá" trasa notně prověřila fyzické i psychické možnosti jednotlivých hráčů. 



Exponovaná černá trasa v korunách stromů hodně tahala za ruce a některé úseky (byť výborně odjištěné) byly ve velké výšce a hodně "vratké"! devil



Soustředění se letos zúčastnily i naše "nejmenší naděje" a i oni absolvovali téměř celou přípravu s ostatními (byť věkově to měli samozřejmě poněkud přizpůsobeno angel):



Soustředění se jednoznačně vydařilo, hodně práce odvedli i další členové našeho klubu: manažer klubu Prochy nás pravidelně navštěvoval a zásoboval nejrůznějšími dobrůtkami blush, hodně se do programu letos zapojovala i trenérka brušperského volejbalového kroužku při ZŠ Brušperk Táňa Capová, která připravila i několik velmi zajímavých tréninkových zpestření! Pořádající Středisko podpory vrcholového sportu RIMGO s.r.o., které je i generálním sponzorem našeho klubu Volejbal Ostrava s.r.o. poskytlo velkoryse všem sportovcům veškeré sportovní vybavení a vítanou pomocí bylo i zajištění velkoprostorových vozidel pro přesuny hráčů. I krásný nerezový bazén s průzračnou vodou byl každodenně k dispozici pro relaxaci a hráči toho náramně využívali!



Vše dopadlo na výbornou a nikdo se nezranil. Škoda, že se nepodařilo některým hráčům skloubit tento termín se svými brigádami a s dovolenou rodičů - tito hráči byli o skvěle připravenou a náročnou přípravu holt ochuzeni...crying  Tak v co největším počtu se setkáme zase za rok na Veselíčku! laugh

P.S.: A POZOR - příště tady s námi budeš třeba i TY!!! wink