Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Pokec s Jardou Nekolou před novou sezonou Mládež

Pokec s Jardou Nekolou před novou sezonou

V následujících řádcích si můžete přečíst zajímavé interview (stejně jako vloni) s šéftrenérem mládeže Jardou Nekolou.

1) Nedávno jsme tě mohli vidět na fotkách o berlích. Jak jsi na tom zdravotně nyní - prý jses léčil tak trochu netradičním způsobem.cool
Momentálně si léčím kotník, který nebyl po posledním výronu asi pořádně doléčen. Po prvním tréninku s muži, kdy nás vedl Dalibor Pudich, jsem docela v pohodě odtrénoval ještě atletický trénink, večer mi ale opět kotník otekl a bylo po fyzické přípravě… Náš klubový masér Michal Janošec mi nabídl vyzkoušet alternativní léčbu pijavicemi, což k mému překvapení docela pomohlo, ale vzhledem k probíhajícímu soustředění mládeže, kde jsem stál v podstatě neustále na nohách, došlo znova k zánětu a bylo „vymalováno“... Momentálně je otok už pryč a už se těším na první trénink pod vedením našeho nového trenéra Jakuba Zvolánka.

2) Vraťme se o pár měsíců časem zpátky. Jak zpětně vidíš sekci mládeže za ročník 2016 / 2017? (ať už výsledkově, herním projevem, atmosféru v týmu).
Sezóna 2016/2017 byla v podstatě premiéra našeho klubu a já jsem velice spokojený. Herní projev se po celou sezónu zlepšoval. Musím klukům poděkovat za jejich přístup po celou sezónu. Chodili opravdu poctivě na tréninky a měli viditelný zájem se zlepšovat.

3) Jak vzpomínáš na soustředění v Chorvatsku?
Na soustředění v Chorvatsku vzpomínám moc rád, neboť možnost trénovat se slovinským trenérem Boštjanem Božičem pod borovicemi a být přitom 30 m od moře jsou opravdu skvělé podmínky pro každého sportovce. Všichni zúčastnění měli možnost po tréninkových jednotkách jít plavat do moře nebo do bazénu, takže za mě naprostá spokojenost!

4) Spolu se synem Vojtou, Jindrou Janošcem a jeho tatínkem jsi měl možnost navštívit jeden z nejprestižnějších turnajů v plážovém volejbale a to Grand Prix Poreč. Jaký na tebe udělal turnaj dojem?
Po soustředění jsme ještě zůstali v Chorvatsku a byla možnost jít na zápasy našich beachvolejbalových reprezentantek, tak jsme s Jindrou, Vojtou a Martinem šli fandit na tento Masters. Musím říci, že jsem zapřisáhlý „šestkař“ ale po shlédnutí těchto špičkových zápasů musím své stanovisko přehodnotit. Byl jsem výkonem našich hráček naprosto překvapen a nadšen!yes

5) Máte za sebou soustředění v Brušperku. Dokázal bys nám popsat typický denní harmonogram + zajímavosti co kluci zažili navíc. Na soustředění se podíleli i jiní lidé: můžeš nám je představit, a jak pomáhali?
Harmonogram soustředění - 6:50 budíček, 7:10 rozcvička, první trénink byl od 9 do11 hod, druhý trénink byl na 14 -16 hod. Třetí fáze byla letos buď kolo nebo plavání. Kluci měli trénink hodně pestrý, jeden trénink jsme strávili v Kolbence, což je nové ostravské trampolínové centrum, dále jsme s nimi zajeli opět do Tarzanie v Trojanovicích, kde měli všichni zúčastnění možnost vyzkoušet svou sílu a obratnost letos na nejobtížnější = černé trase.
Ještě bych chtěl poděkovat všem zúčastněným, kteří pomáhali po celou dobu se starat o naše volejbalové naděje a to trenérce Táni Capové, která neustále pomáhala se stravováním a také letos velice dobře pomáhala při obratnostních trénincích. Dále nezničitelné Magdě Volné, která také neustále skákala kolem hladových sportovců, za její nesmírný přínos jako trenérky kondiční přípravy. Dále nově i Radimovi Filipcovi, který si dobrovolně vzal na starost tvrdé cyklistické tréninky(a taky několikrát naše sportovce za jejich výkony odměnil zmrzlinou). Taky našemu masérovi Michalovi Janošcovi, který nám tejpoval bolístky a poděkování patří i manažerovi klubu Martinovi Procházkovi, který nás každodenně navštěvoval a vítaně zásoboval. Na závěr bych poděkoval šéfovi klubu Ing. Ivanovi Capovi, který nám poskytl krásný sportovně-rekreační areál na Veselíčku i se vším vybavením, sponzoroval řadu našich aktivit, fotil, točil videa a psal články o nás na náš web a podporoval nás po celou dobu soustředění.

6) Jak často nyní trénujete a kde a na co se tréninky zaměřují?
Trénujeme 3x týdně a od září v podstatě denně (pozn. autora – antukové kurty / Varenská ulice/ atletická hala SSK Vítkovice). Od 11. září dojde k velké změně - začneme s pravidelnými tréninky v našem novém Tréninkovém centru mládeže na ulici Krakovské v Ostravě-Hrabůvce a to žáci po-st-pá vždy od 16:00 hod a kadeti a junioři út-čt-pá vždy od 16:30 hod!!!

7) Hráčské odchody / příchody – nový hráči – krátké představení.
Co se týče odchodů hráčů, tak nám v průběhu ročníku odešel Hořín (pozn. autora – začátečník, jenž to sám časem vzdal).
Co se týče příchodů, tak v loňském ročníku to byl např. Zamazal Ondra, Zamazal Matěj, Buchman Honza, Slíva Jan, Štěpán Dorotík, Mikuláš Kroča, ale aktuálně k nám přicházejí další a další velmi zajímaví mladí a talentovaní hráči!
 
8) Jsou nyní v plánu nějaké přátelské zápasy?
Ano, přátelské utkání máme v plánu s Opavou a máme dohodnuty např. i utkání se zajímavými polskými kluby.
 
9) Letos vznikla nově regionální liga kadetů. Je asi dobře, že v součastné době mají kluci jisté to, že odehrají 32 soutěžních zápasů oproti ročníku 2016 /17.
Nová regionální soutěž kadetů bude dobrá, čím více odehrají zápasů tím lépe.
 
10) A cíle do ročníku 2017 / 2018.
Cíle do nového ročníku pro náš klub Volejbal Ostrava máme jasné: dobře rozjet naše nové Tréninkové centrum mládeže, stabilizovat kádr našich trenérů mládeže a rozjet naše sportovní volejbalové kroužky na dalších školách nejenom v Ostravě (nově jsme například navázali spolupráci s volejbalovým klubem v Třinci). Hlavní cíl ale zůstává stále stejný: nadchnout kluky pro volejbal, dobře je naučit volejbalové řemeslo a při tom je příliš neopotřebovat (jak fyzicky tak psychicky), protože jejich čas teprve přijde...wink

11) V Polsku se nyní koná mistrovství Evropy ve volejbale? Sleduješ zápasy popř., jak se ti líbí herní projev našeho týmu? ¨
Mistrovství Evropy jsem sledoval a musím říci, že mě velmi překvapil náš národní tým, naši hráči hráli skvělý volejbal!!
 
12) Další špičkovou událostí je tenisový grandslam US Open. Jaký máš vztah k tenisu? Tenis hraješ, sleduješ, popř. tví oblíbení hráči.
Můj vztah k tenisu je čistě televizní a to pouze Wimbledon. Jinak tenis nesleduji, ale raketou hážu pěkně😊
 
13) Co Jarda Nekola a druhá liga – uvidíme tě na palubovce?
Já a druhá liga?! To je spíše otázka k mému lékaři! Ale konec legrace. Jsem dost zarputilý a tak pokud mi to zdraví umožní a budu schopen univerzitnímu týmu nějak pomoci, tak to ještě zkusím! A taky bych chtěl jednomu „vandrákovi“ ukázat, že hrát ještě můžu.cheeky
 
Děkujeme Jardovi za rozhovor.