Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Proti Morávce stále neporaženi! Muži

Proti Morávce stále neporaženi!

Aneb - stoupáme tabulkou pořád nahoru.

Tělocvična ZŠ Morávky hostila první listopadovou sobotu prestižní dvojutkání druhé ligy mužů ve volejbale skupiny C. Své síly poměřily do dneška neporažený celek domácí Morávky a naši kluci Volejbal Ostrava, kteří drželi sérii čtyř vítězných zápasů v řadě.

My jsme k dnešnímu utkání nastoupili (kromě Richarda Maulera) v kompletním složení. Domácí celek i přes absenci jednoho ze čtyř hráčů z naší klubové historie Marka Blahuty zaplnili v zápise o utkání všech dvanáct políček pro možnost zápasu. Jak už to bývá zvykem, když nastoupíme proti hráči Bočkovi alias „Bobrovi“, čeká nás vždy vtipná internetová kampaň. Ta byla pojata ze začátku ve velkém stylu, ale postupně s blížícím se začátkem zápasu slábla. Tu ze začátku postavil na mém výroku z článku po vzájemném měření sil v českém poháru. Ten si však na svém sociálním účtu trochu poupravil, kdy vynechal slovo „asi“, což poněkud změnilo význam celé věty.

Cíl byl pro dnešek jasný a to hlavně získat dalších šest bodů do tabulky a přitom skončit co nejrychleji - nejlépe před druhou hodinou, jelikož už ve tři hodiny se v Ostravě hrál šlágr ligy Baník – Plzeň a tam jako dlouholetý permanentkář tohoto týmu jsem taky nechtěl chybět. Kluky v prvním zápase přijel podpořit i hráč univerzitního týmu a bývalý několika násobný medailista z mistroství světa v krasojízdě - Kamil Bartůněk 😊

TJ LIGUM Morávka – Volejbal Ostrava s.r.o. 1:3 ( -19, -17, 23, -21)

Esa: 5:12 Chybné podání: 21:18 Bloky: 11:5.

My jsme šli do zápasu v následující sestavě. Na náhře Filip Zvolenský. Blokaři Dan Gramel a Patrik Matzke. Smečaři Honza Rodek a Dan Holiš. Univerzál Kuba Štefko a na liberu tradičně Dan Rohel. Morávka nasadila v základní sestavě následující hráče: Bulko, Borski, Vágner Pavlásek D., Srkal, Boček – libero Dohnal.

(Pozn. redakce: Na úvod utkání byl náš reportér a bubeník vykázan co nejdále, aby nebubnoval přímo za hlavním rozhodčím:)


Domácí Morávka na nás vlítla ve velkém stylu. První bodový blok + první eso nahrávače Vágnera 4:0. Na útoku se dostává do tempa Štefko a přidává se i Holiš a otáčíme na 7:8. Bulkův servis míří mimo. Naopak Matzke nachytá na příjmu Dohnala 8:11. Poprvé půjde jeden z týmů do více než dvoubodového náskoku a k mému potěšení je to tým Ostravský 9:12. Ten však netrvá déle než minutu a je opět srovnáno 12:12. Z podání Zvolenského těží Holiš. Ten v další rozehře zastaví na síti Bulka 12:14. Na 16:20 zvyšujeme dvěma bodovkami Rodka. Náskok si v klidu pohlídáme a když využijeme hned první setball vítězíme v setu o šest 19:25.

Gramel zablokuje Bočka 1:3. Oba týmy kazí po dvou servisech během prvních rozeher 2:4. Servis Štefka končí po špatném příjmu domácích na stropu místní haly 4:7. Holiš z nelehké pozice udržuji tříbodový náskok 7:10. Ten však Bulko s Bočkem na chvilku smáznou 10:10. Prosazuje se i Matzke + na bloku i útoku Štefko 11:15. Další přímý bod získáme zásluhou Rodka 13:18. Matzke si v minisouboji blokařů počká na sítí na Srkala + další eso Rodka 13:20. Morávka pošle do závěru dva nové hráče, ale ani to jim už nepomůže zvrátit stav druhé sady. Holišův servis lízne pásku a končí přímým bodem 17:25 a je jasné že z Morávky neodjedeme z prázdnou.

Domácí vstupují do třetí sady lépe. U nás v úvodu boduje především Gramel 7:3. Štefko s Holišem otáčejí nepříznivý stav na 7:8. Oby týmy přidávají na svá konta bod po bodu 10:10. Holišovo další eso o pásku + útok Morávky mimo 11:14. Rodek udržuje svým útokem náskok Ostravy 16:18. Pátý blok Morávky v setu ale vyrovná stav před koncovkou na 19:19. O chvíli později 21:21. Hráči Morávky zablokují Štefka a tím vyhrají třetí set nejmenším možným rozdílem dvou bodů 25:23 a snižují tak na 1:2 na sety.



Čtvrtou sadu zahájí bodem domácí Smetana. Na podání skvěle odpoví Zvolenský 1:4. Trochu nezvyklá kombinací končí dvakrát bodem. Přesné nahrávky blokaře Gramela využije Rodek 2:7 a 3:9. Na domácí straně koriguje stav Borski 5:9. V následujících rozehrách udržujeme čtyřbodový náskok 10:14. Tři zkažené servisy Morávky v řadě. Bobr trefuje při smeči anténu 16:18. Bulko pouze do sítě 18:20. Holiš chytře na síti 19:21. Na podání příjde místo Matzkeho Procházka. Koncovku uhraje přes nechybujícího Holiše ku jednadvaceti a můžeme se tak radovat již ze čtvrtého vítězného zápasu ze čtyř s tímto soupeřem.



První zápas je u konce a oba týmy tak mohou navštívit místní provizorní bufet v patře, kde hlavním tahákem dne byla mexická fazolová polévka. smiley

TJ LIGNUM Morávka – Volejbal Ostrava s.r.o. 0:3 ( -17, -15, -17)

Esa: 2:19 Chybné servisy: 11:13 Bloky: 3:7.

Domácí tým posílá do základní sestavy nahrávače Smetanu a na libero Glišiče. Zkazíme první tři servisy 3:2. Pak ale následuje doslova naše exhibice na servisu Do stavu 9:13 se na tom podílejí Matzke, Rodek, a Štefko. Matzke přidává i dva bloky. Náskok postupně zvyšujeme a když Štefko zablokuje Bulka máme první set v kapse 17:25 = 0:1.

Eso Eso Eso náš servis je v posledních zápasech velkou zbraní 1:6 time Morávka. Po druhém tajmu domácích je stav na stolku zapisovatelů 8:15. Je tak pouze otázkou o kolik vyhrajeme – nakonec je to o deset 15:25 = 0:2.
Hráč domácích č.10 – Vágner – to okomentuje v pauze mezi druhým a třetím setem následovně: "Kluci ukažte jim taky že umíme hrát volejbal, ať si z nás potom nedělají prdel!" surprise

A jeho slova na začátku setu zafungují 4:0–6:3. Boček ale útočí mimo + eso Štefka o pásku a následně ho nezpracuje Bulko 6:7. Zasmečuje si i Rodek 6:8. Další esa přidá znovu Zvolenský a po něm i Holiš 11:18. Všem přítomným v hale je tak jasné, že ani na pátý pokus nás Morávka neporazí. A velkou zásluhu na tom měl dnes i náš dělový servis! devil



Nakonec dovolíme domácím v sadě sedmnáct bodů a v zápase, kde byl obrovský herní rozdíl mezi oběma týmy a vítězíme hladce 0:3.





Ostatní výsledky dnešního dvojkola:

Šlapanice – Drásov 1:3 a 3:1
Holubice – Olomoucko 3:0 a 3:0
Lanškroun – Česká Třebová 3:0 a 3:0
BV Ostrava – Nový Jičín 3:2 a 3:0

Tabulka:
1. Holubice 24 b. 2. Drásov 20 b. 3. Volejbal Ostrava s.r.o. 18 b.

Závěr:
 Cíl byl pro dnešek splněn na sto procent. Šest bodů je v Ostravě a já dorážím na fotbal z více než dvacetiminutovou rezervou. Samozřejmě zisk šesti bodů není pro mě překvapením. Nicméně jsem očekával o trochu tužší boj.

Pozvánka:

10.11.2018 od 10:30 hostíme v naší hale SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce celek ze Šlapanic.
PS: Na našem klubovém fb naleznete v sekci příspěvky jednu zajmavou fotku volejbalistek Brna po jejich vítězném zápase proti Štemberku. Gratulujeme 😊
PPS: Trochu statistiky na závěr😊 Ostrava – Morávka 5:0 (z toho dvakrát na antuce) na zápasy  a 13:1 na sety = 2:0 2:0 3:0 3:1 a 3:0.

Tak napočtenou příště …



A jak dopadlo losování první letošní tipovačky?!:



P.S. a pro ty, kteří nemají nainstalovany FB, tak malý a vtivný (a krásný) přídavek navíc! blush