Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Univerzitní tým podruhé recept na VŠB už nenašel Muži

Univerzitní tým podruhé recept na VŠB už nenašel

aneb: stejný soupeř, stejná hala, ale o dva týdny později…

Poslední říjnový den hostila SŠSS Krakovská v Ostravě – Hrabůvce dohrávku čtvrtého kola krajského přeboru mužů ve volejbale. Náš univerzitní tým přivítal znovu celek VŠB Ostrava. Náš tým měl od tohoto zápasu soutěžní pauzu. Naopak náš soupeř sehrál dva zápasy s rezervou VK Ostrava 0:3 a 2:3 a jeden v Kylešovicích, kde také odešel poražen 2:3 na sety.  
V prvním měření těchto týmů byly úspěšnější naši kluci v poměru 3:1 na sety. Tentokrát jsme do zápasu šli bez absentující dvojice Bariš / Kunz. Poprvé tak v tomto zápase za náš tým nastoupil (v soutěžním ročníku 2018 / 2019) na palubovku i Kamil Bartůněk yes a jak sám říká: „odehrál jsem volejbalový zápas po devíti měsících“. I přesto jsme mohli vidět mezi těmito mužstvy obrovský věkový rozdíl.

USK Slávie Ostravská univerzita – TJ TU-VŠB Ostrava 0:3 (-17, -26, -20)

Esa: 2:6 Chybné servisy: 12:8 Bloky: 7:8.

První bod domácích uhraje Miklosz + útok hostů do sítě 2:1. Dvojblok Zamazal / Ranocha 4:2. VŠB Ostrava však třemi body v řadě otáčí stav na 4:5. Firkuv překvapivý úder na druhou přes vyrovná stav po čtrnácti rozehrách na 7:7. Ten si zahraje středem i blokařem Zamazalem 9:9. Po bloku Miklosze vede v zápase jeden z týmů o více než dva body 12:9. O náskok však brzy přijdeme, a to, když sami chybujeme na útoku 12:13. Poprvé se bodově v zápase prosadí Bartůněk a po něm i Ranocha 16:15, ale to je bohužel poslední pozitivní stav v prvním setu pro naše kluky. V prvním setu mi příjde že moc kazíme servis. Naopak servis hostů se nám nedaří odstrátovat a při jednom postavení je to z 16:16 – 16:20. VŠB Ostrava svůj náskok v koncovce ještě navyšuje v pohodovém tempu si uhraje zbytek prvního setu ve svůj prospěch 17:25.

V první třetině setu se prosazuje bloky Firka a Zamazala 7:7. VŠB nám odskočí na 7:11 a čtyřbodový náskok si udržuje 11:14 a 14:18. Snížíme na 18:20 a při podání Bartůňka z jehož servisu těží smečařsky dvojice našich mladíků Gorecki / Ranocha otáčíme dokonce na 21:20. Další dva pěkné bodové útoky Ranochy v koncovce 24:22 a vypadá to velmi nadějně. Po útoku Zamazala máme i třetí setball 25:24. Ten nevyužijeme, naopak hosté svůj třetí a celkově v setu šestý využijí. Pravděpodobně našim nečistým úderem po servise hostů, a tak po výsledku 26:28 je to bohužel 0:2 na sety.

Po druhém setu zaslechnu kousek z rozhovoru dvou slečen sedících kousek vedle mě, kdy říkají, že hrajeme dobrý volejbal, ale že tomu chybí někdo, kdo by to na tom hřišti pořádně nahecoval. devil



Jak druhá sada byla z našeho pohledu i přes špatný výsledek herně celkem dobrá. Tak začátek sady třetí nám vůbec nevychází a brzy je to 3:8 a o malou chvíli později 6:14 a na bodový zisk to pro dnešek nevypadá. Hosté si náskok hlídají, i přesto že Ranocha parádně odsmečuje tři bodovky za sebou ze tří 15:19. Po útoku hostů do autu se dokonce dostaneme na rozdíl pouhých dvou bodů 20:22 ale to je z naší strany pro dnešek vše. Prohráváme 20:25 a celkově tak 1:3 na sety.

Sestava:
Bartůněk, Firek, Gorecki, Miklosz, Ranocha, Zamazal M. – Cap (libero).



Další zápas odehrajeme ve čtvrtek 15.11.2018 od 19:30 proti VK Ostrava B. Tento zápas hostí Hala Mládeže, Gajdošova 1893 Ostrava.

PS: připomínám že na FB stránce našeho klubu můžete pořád tipovat výsledek dvojutkání druhé ligy mužů Morávka – Volejbal Ostrava s.r.o.!!! 😊