Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Univerzitní tým tentokrát nebodoval Muži

Univerzitní tým tentokrát nebodoval

Ve čtvrtek 15.11.2018 hostila Hala mládeže na Gajdošově ulici první ze dvou dohrávek Krajského přeboru mužů ve volejbale.

Náš univerzitní tým zde jako domácí přivítal tým, který zde normálně hraje a trénuje a to VK Ostrava B. My jsme šli do zápasu po tříbodovém víkendu v Orlové. Náš protivník naposled prohrál shodně dvakrát 1:3 s Dolním Benešovem. V osmičlenné sestavě, která proti nám tentokrát nastoupila najdeme tři volejbalově známější jména. Nahrávačem VK Ostrava B je bývalý člen extraligové Ostravy Daniel Karol. Univerzálem je bývalý dlouholetý člen Pálkovického volejbalu David Kolář. Tím třetím je David Travinský, jenž s řadou našich hráčů působil v minulosti v jednom týmu. Tabulkovým favoritem byl náš soupeř, ale určitě jsme nebyli bez šance na případný bodový zisk.

USK Slávie OU – VK Ostrava B 1:3 ( -19, 18, -18, - 21)

Esa: 7:7 Chybné servisy: 18:13 Bloky: 6:13
Sestava: Bariš, Bartůněk, Firek, Kunz, Miklosz, Zamazal – Cap (Ranocha).

O náš první čistě uhraný bod se postará v tomto zápase Bariš 2:2. Kolářovi to ze začátku moc nešlo a když k tomu připočítáme první blok v zápase v podání Kunze vedeme 5:3. Jenže přichází série šesti bodů soupeře při jednom postavení 5:9. Na rozdíl jednoho bodu sice sníží Miklosz, ale v zápětí po dvou našich útocích do sítě je to znovu o tři 9:12. V dalších rozehrách si soupeř hlídá dvou až tří bodový náskok. Nám se po esu Firka a útoku Bariše podaří vyrovnat 16:16, ale to je z naší strany vše. Kazíme příliš moc servisů (do stavu 17:18 jich bylo sedm!). Navíc, když k tomu připočteme i větší efektivitu u soupeře na útoku, je o vítězi prvního setu rozhodnuto 19:25.



Do druhého setu už ale musí nastoupit Ranocha místo ne stoprocentně zdravého Bariše. Druhý set zahajujeme pěknou kombinací Firka na Miklosze. Firek přidá u tři přímé body na servisu a když se k tomu na podruhé na útoku prosadí Ranocha, začínáme velmi nadějně 5:2. Jenže hosté otáčejí v následujících rozehrách na 9:13 a trenér Procházka si bere raději oddechový čas, což se ukáže jako důležitý moment. My hned odztrátujeme a při podání Tarzana Kunze otáčíme na 17:13. V následující rozehrách se prosazuji na střídačku všichni naši hráči a nakonec vyhrajeme o sedm bodů 25:18 a vyrovnáme tak na 1:1 na sety. yes



Ve třetím setu oba týmy pravidelně ztrátují až do stavu 10:9 pro naše kluky. Náš soupeř si sice vybuduje menší náskok 10:13. My však úspěšně odútočíme hlavně Zamazalem + eso Firka a otáčíme na 14:13.  Jenže přichází to, co už jsme v průběhu zápasu mohli vidět, a to je série hráče č.8 (jméno bohužel neznám) na podání. Buď nám dá eso, anebo náš útok skončí na bloku 15:20. Set nakonec dohrají hosté přes Koláře 18:25 = 1:2 na sety.




Čtvrtá sada nemůže začít lépe a po útoku Travinského mimo vedeme už 6:1. Náskok si udržujeme i po útoku Ranochy 12:6 a začíná to vypadat na pátý rozhodující set. Jenže z následujících deseti rozeher uhrajeme pouze dvě (příjem máme v této fázi setu katastrofální) a začíná se jakoby od nuly 14:14. Naposledy v zápase vedeme po smeči Bartůňka 15:14. Za stavu 17:20 si bereme oddechový čas a znovu na chvilku pomůže. Zamazal blokuje Karola 19:20. Jenže následuje špatný příjem Ranochy a hosté dohrají zápas přes Travinského a spolehlivě hrajícího Koláře 21:25. Bohužel tak dnes prohráváme 1:3.

Pozvánka:

Další utkání odehrajeme na domácí palubovce SŠSS Krakovská v Ostravě v sobotu 17.11.2018 od 10:00 proti vedoucímu celku tabulky: TJ Dolní Benešov.
O dva dny později ( 19.11.2018 od 19:30) nás čeká v Hale mládeže na Gajdošově ulici odvetné utkání proti VK Ostrava B.