Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Úspěšný víkend našich mužů Muži

Úspěšný víkend našich mužů

O tomto víkendu se uskutečnilo poslední dvojkolo druhé fáze 1. ligy ve volejbale mužů. Naši muži po porážce na palubovce rezervy Lvů Praha byli už bez šance na první dvě pozice, které znamenají jistou účast pro soutěžní ročník 2022 / 23.

Našim pátečním soupeřem byla rezerva Dukly Liberec, která naopak měla před tímto vzájemným zápasem možnost na zmíněných pozicích skončit. Tým do Ostravy přivezla blokařská legenda nejen samotného klubu, ale i celé extraligy Lubomír Staněk. Tento tým se skládá z dlouholetého extraligového univerzála Vencovského, kterého doplňuje řadu mladíku, z nichž někteří zasahují již do zápasu A týmu – Bryknar, Staněk či libero Pavlíček.

Pokud jde o naše barvy, tak jsme až na mladého blokaře Matěje Zamazala byli tento víkend konečně v kompletním složení. smiley Rozhodně jsme tak chtěli vrátit soupeři porážku 1:3 na sety z předvánočního duelu. Tento večerní zápas v Nové Bělé mohl mít důležitou roli za určitých okolností. Na druhou stranu to mohl být i zápas, jehož výsledek byl v podstatě bezvýznamný. Nakonec až v neděli se ukázalo, že platí první uvedená varianta. Původně jsme totiž s naším manažérem Martinem Procházkou předpokládali, že se budou v následující skupině počítat pouze vzájemné body, a to těch týmů, které budou tu skupinu hrát. Nakonec však platí to, že týmy si připsali komplet všechny uhrané body a je jedno, proti komu je získali.

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava x VK Dukla Liberec „B“ 3:1 ( 22, 23, -19, 18 )

Esa: 8:5 Chybné servisy: 18:17 Bloky: 11:5 (Statistika je pouze orientační).
Rozhodčí: p. Topolánek / p. Capáková. Čas: 105. minut.
Ostrava: Štefko, Borski, Holiš D, Pudich, Balon, Štika – Urban (Holiš P, Rodek, Drozd)
Liberec B: Bryknar, Vencovský, Beránek, Staněk, Hendrich, Mařík – Pavlíček (Bachman, Dvořák, Jadwiszczok).

Prví bod tohoto volejbalového víkendu si připíše Holiš 1:0. Do servisů se opře pořádně Pudich a soupeřova přihrávka je v ten moment zralá na ručník. Holišovi vytlučené bloky znamenají už vedení 10:5 v úvodní sadě. V zápěti však při servisech Staňka juniora nejsme schopni složit úspěšně šestkrát míč na palubovku a do vedení jde poprvé i Dukla 10:11. Následně se celá situace znovu opakuje. Další pecky Pudicha na servise 16:13. Vzápětí máme zase problém odztrátovat při servisech Vencovského 16:18. Technické chyby hostů však převáží pozitivní výsledek znovu na naší stranu 20:18. Klíčovým momentem je v koncovce blok dvojice Štika / Holiš 24:22. V zápěti hned využijeme první setball, kterému dá základ podání Holiše, které se odrazí přímo k nám zpátky a toho využije pohotově a razantně na síti Kuba Balon 25:22.

V druhém dějství se ze začátku přetahovali oba týmy o každý míč. Jsme však vždy o krůček před soupeřem. Dobře přihraje a složíme Balonem. Vzápětí Vencovského ledabylé přehození končí překvapivě na vlastní straně 13:9. Do důležité koncovky se jde při stavu 19:19. Eso Pudicha a dvě chyby hostů nás přiblíží krok po kroku k zisku druhé sady. Po útoku Vencovského mimo už o tom snad ani nikdo již nepochybuje 24:20. Na chvilku se na klucích možná projeví podcenění koncovky – zbytečná chyba v souhře / dvoják a tři setbally jsou pryč. Ten poslední však složíme přes Holiše 25:23 = 2:0 na sety!!!

V setu třetím a možná posledním nám uteče již začátek. Hostům funguje především souhra přes středové hráče. Při negativním stavu 6:12 jsme již bez možnosti si vzít oddechový čas. O vítězi tohoto setu je tak prakticky rozhodnuto. Nejblíže se dostaneme na dostřel čtyř bodů po bodovém bloku nového hráče na palubovce Drozda 11:15. Po zbytek setu jsme už bez jakékoliv šance a soupeř tak v pohodě ovládne sadu třetí 19:25 a na chvíli tak ještě prodlouží dnešní volejbalový večer. Ten si nenechalo ujít více než třicet diváků - mj. jsme mohli zahlédnout v publiku i nahrávače České volejbalové reprezentace Jakuba Janoucha.



Kdo by však čekal v následující hře nějakou zápletku, tak by se spletl. Čtvrtý set je od začátku do konce v jasné režii domácích barev. Na palubovce je pouze jedno dominující mužstvo a to naše! Třeba takový Pepa Drozd dnes hraje nadstandardně 😊 (a obdobný výkon předvede proti České Lípě druhý den). Tak jak to sleduji, tak to byl jeho asi nejlepší herní výkon během jednoho víkendu v našem dresu. Nakonec soupeře vyprovodíme směr hotel výsledkem 25:18  a zápas tak ovládneme poměrem 3:1. Hoši DĚKUJEME !!!

Naši mladí hráči připraveni na podávaním míčů


O cca dvanáct hodin později…

Nostalgicky jsme se vrátili časem do doby, kdy jsme hostili své protivníky v hale na Krakovské v Ostravě – Hrabůvce. Do haly, která je sice méně útulná a ne tak moderní v porovnání s halou v Nové Běle. Pro mě však akusticky kvalitnější. Našim protivníkem v sobotu Česká Lípa, tedy tým, který jednoznačně musíme porážet za tři body. V prvním vzájemném zápase jsme však odešli poraženi v tiebreaku, kdy se na našem výkonu mohla podepsat i více než čtyřhodinová cesta. Jediným známějším jménem tohoto týmu na soupisce je blokař Příbrami Šábrt. Ten však do Ostravy nedorazil  - což bylo aspoň pro mě překvapení vzhledem k tomu, že tento víkend kvůli poháru měla mužská extraliga pauzu. Pojďme už k zápasu, ve kterém šlo matematicky už o hodně 😊.

USK Slávie OU – Volejbal Ostrava x TJ Lokomotiva Česká Lípa 3:0 ( 20, 23, 15 )

Esa: 12:5 Chybné servisy: 13:11 Bloky: 11:3 (statistika je pouze orientační).
Rozhodčí: p. Duda / p. Burgertová. Čas: 68. minut.
Ostrava: Štefko, Borski, Holiš D, Pudich, Štika, Drozd – Urban (Gramel, Holiš P, Rodek, Balon).
Česká Lípa: Beneš, Jedlink, Rataj, Basl, German, Charousek – Lukáš (Javůrek, Hůla, Šidlo, Melich).

Do sobotního zápasu vstupují lépe hosté a vybudují si menší 2 – 3 bodový náskok 9:11. To je však pro tento den co se týká jednotlivého vedení v setu všechno. Naopak my srovnáme a po dvou esech blokaře Štiky si začínáme budovat náskok. Servis nám funguje a ve všech herních činnostech jsme na tom herně lépe, než-li náš protivník 17:13. Do zápasu se postupně dostávají na obou stranách i střídající hráči. Kombinace P. Holiš – Pudich – razantní útok = strop haly 25:20 !

Na podobné vlně jak skončil set první tak začíná i pořadová sada číslo dvě. Hostující tým je při stavu 10:4 bez možnosti si vzít oddechový čas. Na střídačku bodují všichni naši hráči. Drozd pokračuje v povedeném výkonu ze včerejšího dne. Přítomní diváci v hale vidí i ukázkový blok Štefka či jeho oblíbená nečekaná ulívka na druhou přes 14:6. Hosté se však nevzdají a následně, když my uhrajeme bod, tak oni dva či tři a bod po bodu se náš náskok zmenšuje, až tu máme koncovku za stavu 23:23. Následné body jsou naštěstí naše 😊 Štika a po něm vytlučené bloky Drozda 25:23 !

Třetí set už je ve své podstatě demolice soupeře. Za stavu 18:12 se dostane řada i na střídajícího blokaře Gramela, který složí obě své nahrávky. Set nakonec vyhrajeme propastným rozdílem 25:15 a všechny body zůstanou pro tento víkend doma v Ostravě !!!.



Ostatní výsledky: ( 18.2 – 19.2 2022):

MFF Praha – Lvi Praha B 0:3 ( -18, -11, -14 )
Staré Město – Česká Lípa 3:0 ( 13, 14, 16)
ČZU Praha – Lvi Praha B 0:3 ( -19, -13, -23)
Staré Město – Liberec B 0:3 ( -25, -22, -21)
1. Lvi Praha B 25b. 2. Liberec B 23b. 3. ČZU Praha 22b. 4. Ostrava 19b. 5. Česká Lípa 18b. 6. Staré Město 12b. 7. MFF Praha 7b.

Jak to bude dál ?
O tomto víkendu skončila druhá fáze první národní ligy mužů ve volejbale pro soutěžní ročník 2021 / 2022. V semifinále se utkají tyto dvojice: VK Benátky nad Jizerou vs. TJ Slavia Hradec Králové a  TJ Sokol Dobřichovice vs. TJ Sokol Bučovice.
5. místo: Tesla Brno.
6. místo: VK EGE České Budějovice.
7. USK Slávie Plzeň.
8. místo: TJ Spartak Velké Meziříčí.
9. místo: VK Lvi Praha B.
10. místo: VK Dukla Liberec B. – Pro tyto týmy skočila tímto víkendem soutěž.

Skupina o 11 – 15. místo:
1. ČZU Praha 22b. 2. Ostrava 19b. 3. Česká Lípa 18b. 4. Staré Město 12b. 5. MFF Praha 7b.
Podle Soutěžního řádu ČVS se uznávají všechny uhrané body z předchozí skupiny. Družstva na 3. (13) a 4. ( 14) čeká baráž o setrvání v soutěži. Poslední 5. ( 15) automaticky sestupuje směr druhá liga.

Program:
Boj o udržení začne již v pátek 25.2 v 20:00 proti MFF Praha. Zápas bude odehrán tradičně v Nové Bělé.

Následující zápasy:
11.3 ČZU Praha – Ostrava.
12.3 Ostrava – Česká Lípa.
18.3 Staré Město – Ostrava.
19.3 Ostrava – Staré Město.
2.4 MFF Praha – Ostrava.
8.4 Česká Lípa – Ostrava.
9.4 Ostrava – ČZU Praha.

Držte nám palce 😊 !!!