Volejbal Ostrava






 

     Volejbalový spolek Ostrava

Abstrakt







 

Univerzitní sportovní klub Slávie Ostravská univerzita, z.s.

Abstrakt
Zájemci z řad hráčů - volejte na 776 290 564. Informace o klubu zde
Projekt je realizován s finanční podporou Národní sportovní agentury
Projekt je realizován s finanční podporou Moravskoslezského kraje
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy
Projekt je realizován s finanční podporou Statutárního města Ostravy, městského obvodu Ostrava-Jih

Víkendový souhrn mládeže Mládež

Víkendový souhrn mládeže

Ve dnech 3. a 4. března 2018 se naši mladí hráči Volejbal Ostrava účastnili dalšího kola regionální ligy kadetů a moravskoslezského přeboru starších žáků ve volejbale pro soutěžní ročník 2017 / 2018.

Regionální liga kadetů

V sobotu 3.3.2018 se naši doposud neporaženi kadeti vydali na cestu do 44 kilometrů vzdálených Oder. Hala místní ZŠ hostila další trojkolo regionální ligy kadetů. Tentokrát jsme měli za soupeře postupně Red Volley Frýdlant nad Ostravicí (aktuálně 7. pozice) a domácí tým TJ Odry (aktuálně na 5. pozici). Jelikož už dopředu bylo jasné, že soutěž vyhrajeme, tak tyto zápasy jsme brali jako herní prověrku před baráží o postup do kadetské extraligy.



Volejbal Ostrava s.r.o. – Red Volley Frýdlant nad Ostravicí 3:0 (19, 14, 20)
V tomto utkání od počátečních míčů naši hráči nikoho nenechali na pochybách, že utkání máme pevně v rukách! smiley
Dostali tak příležitost i hráči z lavičky a ani ti se neztratili a přispěli k hladkému vítězství našeho týmu Volejbal Ostrava s.r.o.



Volejbal Ostrava s.r.o. – TJ Odry 3:1 (-24, 13, 20, 22)
I do tohoto utkání jsme vstupovali v roli favoritů, ale v prvním setu naši soupeři hráli velmi dobře a zvláště podáním nás zatlačili. Vytvořili si značný bodový náskok a až po tajmu promluvě "do duše" se více začali koncetrovat (hlavně na příjmu) a také lépe podávat a do koncovky setu jsme se na soupeře opět dotáhli. Ve vyrovnaném závěru pak soupeř přece jenom méně chyboval a zaslouženě si připsal první set.
V druhém setu už to byla naše exhibice, což soupeře viditělně zlomilo a tak i v tomto utkání dostala dostatečně příležitost naše "lavička" a i toto utkání jsme vyhráli s plným ziskem 3 bodů! wink 



Konečná tabulka soutěže:
1. Volejbal Ostrava s.r.o. 48b. 2. TJ Nový Jičín 32b. 3. VK Valašské Meziříčí 32b.

Gratulujeme klukům k jasné dominanci v soutěži, kde během šestnácti odehraných zápasů neztratili ani bod! a odešli poraženi pouze ze čtyř setů z celkových padesáti dvou.!!
Tak kluci, hodně štěstí v baráži!!! cheeky
(O jejím termínu a potencionálních soupeřích vás budeme samozřejmě na těchto našich webových stránkách informovat.)

Malá vsuvka - opět nám přijel fandit náš nejmenší fanoušekenlightened

Moravskoslezský přebor starších žáků

O den později v neděli 4.3.2018 bojovali naši nejmladší členové v pořadí již na sedmém turnaji krajského přeboru starších žáků. Po jasném vítězství na minulém turnaji jsme se tentokrát účastnili třetí výkonnostní skupiny a ani tentokrát jsme od postupu nebyli daleko.

Našimi soupeři byly Volejbalová akademie mládeže Olomouc (1:1) Frýdlant nad Ostravicí (0:1) a Kopřivnice (0:1) - (* číslo v závorce udává vzájemnou bilanci družstev před tímto turnajem).

Naše mladá střídačka, věrný vždy optimistický fanoušek pan Herman, rozvážný šéftrenér mládeže Jarda Nekola a velmi přísný (ale spravedivý rozhodčí):


Volejbal Ostrava s.r.o. – Volejbalová akademie mládeže Olomouc 2:1 (7, -18, 7)
Velmi atraktivní utkání s týmem svěřenců nám dobře známého trenéra Zapletala ve stylu den a noc. smiley
Nejdříve v prvním setu jeho svěřenci měli velký problém zejména s podáním Vojty Hermana a Dominika Pasze, následně v druhém setu jsme na příjmu vyhořeli zase my a tak o výsledku v náš prospěch se rozhodlo až v tajbrejku, který jsme zvládli jednoznačně lépe. yes



Volejbal Ostrava s.r.o. – Red Volley Frýdlant nad Ostravicí 2:0 (20, 19)
Naši mladí hráči byli po celou dobu jednoznačně lepší a zaslouženě zvítězili. Není co dodat! devil

Volejbal Ostrava s.r.o. – Klub Volejbalu Kopřivnice 0:2 (-20, -21).
I do tohoto utkání jsme vstoupili famózním servisem a rychle jsme si vypracovali náskok. Ale jak to v ještě labilních hlavách mladých hráčů bývá, stačilo několik zbytečně ztracených míčů a neproměněných útoků a velmi aktivně hrající kluci z Kopřivnice výsledek rychle srovnali a v koncovce i zaslouženě vyhráli.
V druhém setu byli naši soupeři sebevědomější, méně chybovali a i přes bojovnost některých našich hráčů (Vojta Herman jezdil po zemí jako nikdo jiný yes!) vyhrál zaslouženě i v druhém setu a zajistil si postup do vyšší skupiny.

V tomto utkání si naše lavička moc nezahrála...
 
Konečná tabulka turnaje:
1. Kopřivnice 9b. 2. Volejbal Ostrava s.r.o. 5b. 3. Olomouc 4b. 4. Frýdlant 0b.

Pozvánka:

Poslední turnaj třetí výkonnostní skupiny odehrajeme pravděpodobně v neděli 25.3.2018 proti Olomouci, Happy Opava A a Blue Volley Ostrava B.

Ocenění pro Kubu Štefka:
Kuba se znenadání objevil v Kopřivnici, aby  dle našeho programu "Můj parťák" si ve svém volnu dal tu práci a přišel povzbudit svého mladého parťáka Ondru Füllöpa a tím splnil jeden z důležitých bodů tohoto programu! yes 
Všimli jsme si a oceňujeme tento krok!!! wink